Články

Nejnovější články

  1. Letošní Elsa pod vedením neobvyklé dvojice
    Filmy24. 11. 2009
    Letošní Elsa pod vedením neobvyklé dvojice

    V případě prestižních Českých lvů se již stalo zvykem, že tvůrci této show vytahují jedno zajímavější moderátorské eso za druhým. Tento rok se rozhodli podobně „zariskovat“ i v případě televizních cen Elsa. Kdo na nás „vykoukne“ z obrazovky?

  2. Filmy24. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Milionář z chatrče

    Byl jedním z největších nečekaných oscarových hitů všech dob a není se tak čemu divit, že nemůže chybět ani v nabídce O2 TV. Milionář z chatrče byl bezesporu největší bombou loňského roku. Nyní si ho můžete užít z pohodlí vašeho domova.

  3. Postřehy: Svázané ruce autorů
    Téma22. 11. 2009
    Postřehy: Svázané ruce autorů

    Čeští filmaři to často nemají lehké. Kritizují se scénáře, režiséři, ale často nesmyslně. Všechno je totiž – jak už to tak bývá, krapítek složitější. Nikdo nemá tolik volnosti, kolik by chtěl a dost často je výsledek ohromným kompromisem nejrůznějších proměnných.

  4. Trailerové novinky 6#
    Filmy19. 11. 2009
    Trailerové novinky 6#

    Po delší době přinášíme nový nášup nejžhavějších upoutávek. Podíváme se na zoubek přehlíženému traileru na Zemský ráj to na pohled, teaseru k nepředvídatelné "trochu jiné" Babičce a snaživé upoutávce na nízkorozpočtovou Dvojku.

  5. Téma19. 11. 2009
    Hraju samé veksláky, říká zpěvák Ruppert o roli v novém filmu

    Matěj Ruppert, člen Monkey Business a několikanásobný držitel hudebních cen Anděl, je nepřehlédnutelnou hvězdou nového českého filmu 3 sezóny v pekle. Nezpívá v něm, nýbrž hraje. Překupníka.

  6. Premiéry týdne zakleté v čase
    Filmy18. 11. 2009
    Premiéry týdne zakleté v čase

    Téměř každý z hrdinů dnešních premiér se léta s něčím potýká. Jedni s duchem, jiný se smrtí, někomu přeskakují reality a někdo s historií. Je jen na vás, komu budete držet palce.

  7. Téma18. 11. 2009
    DVD tip: Špátův filmový výlet do listopadu 1989

    Ne všechna díla zasloužilých klasiků stojí za to znovu představovat českému publiku. V případě českého dokumentaristy Jana Špáty (1932 - 2006) ale nelze pochybovat o tom, že jeho filmy stojí za vidění i dnes - a zvláště teď, při výročí listopadových událostí. To nejlepší z nich právě vyšlo na unikátní čtyřdiskové kolekci.

  8. Téma18. 11. 2009
    Kristina Vlachová: Právě točím o justiční mafii v Plzni!

    Ústí nad Labem /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Dotyky slávy i osudové zvraty má za sebou režisérka Kristina Vlachová z Prahy. Na FAMU ji v 60. letech učil i Milan Kundera a na filmu Hra o jablko (1976) spolupracovala s Věrou Chytilovou. V 70. letech ale odmítla podepsat antichartu a musela odejít od filmu. Ke své práci se směla vrátit až v roce 1990. Od té doby natočila 25 kratších i delších časosběrných dokumentů převážně o zločinech a zvůli komunistické moci. Spát jí přitom nedal Jan Palach, generál Heliodor Píka ani bývalý vyšetřovatel StB Alois Grebeníček. „Polidštila Chytilovou,“ hodnotila kritika v 70. letech dnešní autorku působivých dokumentů o zločinech komunismu, která v Ústí na Femina Filmu 09 získala hlavní cenu Femina Grande a které jsme položili pár otázek...

  9. Tip videotéky O2 TV: Posedlá
    Filmy16. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Posedlá

    Tentokrát si přijdou na své fanoušci krásné Beyoncé Knowles. Ta se ve snímku Posedlá zhostila role trápené manželky, která musí vzdorovat pološílené kolegyni svého manžela.

  10. Téma15. 11. 2009
    Ve filmu Zemský ráj to napohled se za skrytými jmény jasně jeví praví aktéři

    Pod názvem Zemský ráj to napohled se tají ostře sledovaný film podzimu: pohled do soukromí známých disidentských rodin. Scenáristka Tereza Boučková si to sice nepřeje, ale sotva tomu zabrání. Do snímku, inspirovaného jejím vlastním dospíváním v disidentské komunitě, si totiž diváci už předem promítají pravé aktéry, ač skryté za smyšlenými jmény.

  11. Téma15. 11. 2009
    Film 3 sezóny v pekle bude pastvou pro oči, ukáže i model od Podolské

    Koncem listopadu přichází do kin ambiciózní snímek 3 sezóny v pekle, režijní debut Tomáše Mašína, který se skrze osudy spisovatele Egona Bondyho vrací do poválečného období. Server iDNES.cz přináší první díl exkluzívního speciálu věnovaný nákladným kostýmům.

  12. Téma15. 11. 2009
    Stýská se mi po nadsázce, přiznává Karel Roden

    Karel Roden má na hollywoodské protihráče štěstí. Ve filmu 15 minut se utkal s Robertem De Nirem, v Oku ve zdi nyní měří síly s Jürgenem Prochnowem.

  13. T.M.A. Juraje Herze boduje v zahraničí
    Festivaly a ceny12. 11. 2009
    T.M.A. Juraje Herze boduje v zahraničí

    V československé kotlině se návrat Juraje Herze „do rodného žánru“ nevydařil. Diváci se do kin nehrnuli a kritika film nešetřila. Zato v zahraničí, tam se Herzově novince daří.

  14. Téma12. 11. 2009
    Začíná FAMUfest: Zrodí nového vítěze z Cannes?

    Stovku filmů uvede letošní FAMUfest, který začíná ve čtvrtek. Loni se tu poprvé představil a také vyhrál (ceny za nejlepší film a nejlepší režii) film Bába Zuzany Špidlové, který následně slavně získal hlavní cenu i ve studentské sekci prestižního festivalu v Cannes. Bude mít letos následovníky?

  15. Premiéry týdne plné katastrof
    Filmy11. 11. 2009
    Premiéry týdne plné katastrof

    Proroctví se naplnilo! Tedy minimálně v dnešních premiérách. Do kin totiž vstupuje očekávaný velkofilm megalomana Rolanda Emmericha 2012. V jeho zákrytu se tísní čeští zoufalci a polští tanečníci. Které skupince dáte přednost?