Články

Nejnovější články

  1. Téma19. 10. 2009
    Zdeněk Troška natáčí v Africe, má za sebou porod dítěte a spoustu placek

    Režisér Zdeněk Troška se konečně dočkal. Před několika dny odjel natáčet do Afriky, kde se z části odehrává jeho nejnovější snímek Doktor od jezera hrochů. Až na to, že i s celým štábem žije prakticky jen o rýži a vodě je prý všechno, jak má být. Dokonce stihl "porodit" dítě.

  2. Téma18. 10. 2009
    Postřehy: Kněžna Libuše – Monthy Python, kterým došly nápady

    Constantin Werner, neznámý režisér německého původu, který se usídlil v USA, si splnil jeden velký sen; natočil snímek o kněžně Libuši a založení Vyšehradu, čímž splatil dluh svým příbuzným z Ústí nad Labem. V Americe Werner natrefil na ekologicky smýšlející feministku, která mu na realizaci snímku poskytla cca 30 milionů korun. A šlo se na věc!

  3. Téma16. 10. 2009
    Češi postavili školu v Himalájích a natočili o tom film

    Himalájskou přírodu, tvrdý život tamních obyvatel i nadšení českých dobrovolníků, kteří jim postavili školu, zachycuje film Cesta ke Sluneční škole. V kině Světozor v Praze bude k vidění 12. listopadu v 19.00 na Himalájském večeru.

  4. Téma16. 10. 2009
    2Bobule vstupují do kin. Překonají rekord prvního dílu?

    Akcí s bombastickým názvem „světová vinařská premiéra" začíná v pátek ostrá část kampaně k premiéře komedie 2Bobule, která je pokračováním loňského diváckého hitu. To, co zahájilo vypuštění písně Richarda Krajča a stovky billboardů, vyvrcholí příští týden, kdy nový film vstoupí do kin.

  5. Filmy15. 10. 2009
    Pobídky téměř na dosah

    Dlouhý boj o podporu zahraniční kinematografie se možná blíží ke konci. Již v pondělí bude totiž kabinet rozhodovat o návrhu Programu podpory filmového průmyslu, připraveném ministerstvem kultury. Ten počítá s dotací jedné miliardy korun ze státního rozpočtu.

  6. Filmy15. 10. 2009
    Premiéry týdne plné žen a smrti (VIDEO)

    Tento týden vstupuje do kin řada novinek. Vybrat si lze mezi jiskřivou romantikou, černými komediemi, vztahovým filmem, hororem s vynalézavou smrtkou a fantasy o kněžně Libuši, která „uzřela velké město a byla poloviční elfkou“. Máte svého favorita?

  7. Téma15. 10. 2009
    Jihlava: Jak jsme hajlovali a proč jsou rajčata červená

    Jihlava - Za čtrnáct dní odstartuje 13. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Potrvá šest dní od 26. října do 1. listopadu. Původně akce menšího rozsahu se rozrostla na jednu z nejvýznamnějších pravidelných kulturních událostí v Česku. Jednotící myšlenkou letošního ročníku má být „rekonstrukce" - což avizuje i propagační grafika výtvarného Juraje Horvátha.

  8. Filmy13. 10. 2009
    Trailerové novinky 5#

    Po delší době vám přinášíme další várku trialerů. Tentokrát jsme pro vás vybrali velmi odlišnou trojici – očekávané 3 sezóny v pekle, přehlížené Zoufalce a nepředvídatelnou Pamětnici. Který foršpan funguje nejlépe?

  9. Filmy12. 10. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly

    Videotéka O2 Tv vám tentokrát přináší jeden z nejpřekvapivějších hitů posledních let, snímek Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly, který vzkřísil pirátský žánr a z Johnnyho Deppa udělal celosvětovou hvězdu...

  10. Filmy12. 10. 2009
    Premiéry týdne s Formanem, Willisem a Janákem (VIDEO)

    Tento týden máme na výběr ze tří žhavých novinek - z historické taškařice Karla Janáka, z akční sci-fi s Brucem Willisem v hlavní roli a z dokumentárního pohledu na Miloše Formana. Dáte přednost českému filmu nebo akčnímu veteránovi?

  11. Téma11. 10. 2009
    Z české kněžny Libuše je podle Američanů pohanská královna

    Staré pověsti české se loučí, přicházejí nové pověsti americké. Za pár dní se v kinech ukáže, jak cizinci natočili Kněžnu Libuši.

  12. Téma11. 10. 2009
    Jihlavský festival: Nepřijímejte hudbu pasivně, vyhledávejte ji aktivně!

    JIHLAVA - Ke zvolání "Myslet filmem!" se teď připojuje ještě "Nepřijímejte hudbu pasivně, vyhledávejte ji aktivně!" Pořadatelé festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě se snaží nabídnout pozoruhodnou hudbu z různých koutů České republiky a Slovenska.

  13. Téma11. 10. 2009
    Vladimír Körner: Autoři tragických příběhů umějí pojmenovat zlo

    Spisovatel Vladimír Körner si v pondělí připomene sedmdesáté narozeniny. "Autoři tragických příběhů umějí pojmenovat zlo," řekl v rozhovoru pro Právo.

  14. Téma9. 10. 2009
    Písecký festival už má své favority

    Už druhý den pokračuje v Písku promítání snímků Mezinárodního festivalu studentských filmů. První soutěžní promítací bloky v kině Portyč už naznačily favority. Tím hlavním by mohl být podle ředitelky festivalu Vladany Terčové film od čínského studenta Thang Wan s názvem Thanks giving, který už vyhrál mezinárodní soutěž projektu Winton Train jehož hlavním podtitulem byla inspirace dobrem.

  15. Téma9. 10. 2009
    David Prachař: Dnešním klukům chybí silné vzory!

    Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Ať žijí rytíři, to je název filmové pohádky Karla Janáka, která dnes vstupuje do kin. Vypráví o statečné rodině rytíře Martina z Vamberka, o jehož panství i moc usiluje lstivý Albrecht. Martina si zahrál David Prachař, s nímž jsme hovořili o nové výpravné pohádce, středověké mluvě i absenci rytířů.