Články

Nejnovější články

  1. Téma16. 10. 2009
    Češi postavili školu v Himalájích a natočili o tom film

    Himalájskou přírodu, tvrdý život tamních obyvatel i nadšení českých dobrovolníků, kteří jim postavili školu, zachycuje film Cesta ke Sluneční škole. V kině Světozor v Praze bude k vidění 12. listopadu v 19.00 na Himalájském večeru.

  2. Téma16. 10. 2009
    2Bobule vstupují do kin. Překonají rekord prvního dílu?

    Akcí s bombastickým názvem „světová vinařská premiéra" začíná v pátek ostrá část kampaně k premiéře komedie 2Bobule, která je pokračováním loňského diváckého hitu. To, co zahájilo vypuštění písně Richarda Krajča a stovky billboardů, vyvrcholí příští týden, kdy nový film vstoupí do kin.

  3. Filmy15. 10. 2009
    Pobídky téměř na dosah

    Dlouhý boj o podporu zahraniční kinematografie se možná blíží ke konci. Již v pondělí bude totiž kabinet rozhodovat o návrhu Programu podpory filmového průmyslu, připraveném ministerstvem kultury. Ten počítá s dotací jedné miliardy korun ze státního rozpočtu.

  4. Filmy15. 10. 2009
    Premiéry týdne plné žen a smrti (VIDEO)

    Tento týden vstupuje do kin řada novinek. Vybrat si lze mezi jiskřivou romantikou, černými komediemi, vztahovým filmem, hororem s vynalézavou smrtkou a fantasy o kněžně Libuši, která „uzřela velké město a byla poloviční elfkou“. Máte svého favorita?

  5. Téma15. 10. 2009
    Jihlava: Jak jsme hajlovali a proč jsou rajčata červená

    Jihlava - Za čtrnáct dní odstartuje 13. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Potrvá šest dní od 26. října do 1. listopadu. Původně akce menšího rozsahu se rozrostla na jednu z nejvýznamnějších pravidelných kulturních událostí v Česku. Jednotící myšlenkou letošního ročníku má být „rekonstrukce" - což avizuje i propagační grafika výtvarného Juraje Horvátha.

  6. Filmy13. 10. 2009
    Trailerové novinky 5#

    Po delší době vám přinášíme další várku trialerů. Tentokrát jsme pro vás vybrali velmi odlišnou trojici – očekávané 3 sezóny v pekle, přehlížené Zoufalce a nepředvídatelnou Pamětnici. Který foršpan funguje nejlépe?

  7. Filmy12. 10. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly

    Videotéka O2 Tv vám tentokrát přináší jeden z nejpřekvapivějších hitů posledních let, snímek Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly, který vzkřísil pirátský žánr a z Johnnyho Deppa udělal celosvětovou hvězdu...

  8. Filmy12. 10. 2009
    Premiéry týdne s Formanem, Willisem a Janákem (VIDEO)

    Tento týden máme na výběr ze tří žhavých novinek - z historické taškařice Karla Janáka, z akční sci-fi s Brucem Willisem v hlavní roli a z dokumentárního pohledu na Miloše Formana. Dáte přednost českému filmu nebo akčnímu veteránovi?

  9. Téma11. 10. 2009
    Z české kněžny Libuše je podle Američanů pohanská královna

    Staré pověsti české se loučí, přicházejí nové pověsti americké. Za pár dní se v kinech ukáže, jak cizinci natočili Kněžnu Libuši.

  10. Téma11. 10. 2009
    Jihlavský festival: Nepřijímejte hudbu pasivně, vyhledávejte ji aktivně!

    JIHLAVA - Ke zvolání "Myslet filmem!" se teď připojuje ještě "Nepřijímejte hudbu pasivně, vyhledávejte ji aktivně!" Pořadatelé festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě se snaží nabídnout pozoruhodnou hudbu z různých koutů České republiky a Slovenska.

  11. Téma11. 10. 2009
    Vladimír Körner: Autoři tragických příběhů umějí pojmenovat zlo

    Spisovatel Vladimír Körner si v pondělí připomene sedmdesáté narozeniny. "Autoři tragických příběhů umějí pojmenovat zlo," řekl v rozhovoru pro Právo.

  12. Téma9. 10. 2009
    Písecký festival už má své favority

    Už druhý den pokračuje v Písku promítání snímků Mezinárodního festivalu studentských filmů. První soutěžní promítací bloky v kině Portyč už naznačily favority. Tím hlavním by mohl být podle ředitelky festivalu Vladany Terčové film od čínského studenta Thang Wan s názvem Thanks giving, který už vyhrál mezinárodní soutěž projektu Winton Train jehož hlavním podtitulem byla inspirace dobrem.

  13. Téma9. 10. 2009
    David Prachař: Dnešním klukům chybí silné vzory!

    Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Ať žijí rytíři, to je název filmové pohádky Karla Janáka, která dnes vstupuje do kin. Vypráví o statečné rodině rytíře Martina z Vamberka, o jehož panství i moc usiluje lstivý Albrecht. Martina si zahrál David Prachař, s nímž jsme hovořili o nové výpravné pohádce, středověké mluvě i absenci rytířů.

  14. Téma6. 10. 2009
    Rozhovor: Jan Kobler

    Je sice „pouhým“ studentem FAMU, přesto do svého posledního studentského filmu nalákal samá hvězdná jména. V novince Naděje se pod jeho vedením sešli Jiří Mádl, Miroslav Etzler, Vilma Cibulková a Tomáš Klus. Jak se Janu Koblerovi něco takového podařilo?

  15. Téma6. 10. 2009
    Ať žijí rytíři jsou jako Narnie a Tolkien. S přičmoudlou pointou

    Nový český film Ať žijí rytíři, který jde po zítřejší premiéře do kin, se dá vnímat dvěma způsoby. Coby čistě dětský film, jak byl také zamýšlen, křísí žánr dobrodružné podívané na české poměry opravdu slušně.