Články

Nejnovější články

  1. Téma24. 10. 2009
    Nový český film cílí na třicátníky. A hledá mezi nimi zoufalce

    O českých třicátnících už se netočí jen seriály. Za necelé tři týdny vstoupí do kin nový český film režisérky Jitky Rudolfové na téma bilancujících třicátníků. Jmenuje se Zoufalci a své diváky se snaží najít stylově také přes internet.

  2. Metropia: Poklad z Benátek (VIDEO)
    Festivaly a ceny22. 10. 2009
    Metropia: Poklad z Benátek (VIDEO)

    Filmový festival v Benátkách, nejstarší a nejprestižnější přehlídka světové kinematografie, se letos uskutečnil po šestašedesáté. A opět přinesl mnohá překvapení.

  3. Téma22. 10. 2009
    Jiří Vejdělek dotočil nový film, komedii o ženách

    Režisér Jiří Vejdělek tento týden dotočil svůj nový film, komedii s názvem Ženy v pokušení. Tvůrce jednoho z nejlépe ceněných snímků poslední doby, dramatu Václav s Ivanem Trojanem v hlavní roli, se tentokrát přeorientoval na téma kombinující psychologický žánr s romantickou komedií.

  4. Premiéry týdne s pilou, bobulemi a Husem
    Filmy21. 10. 2009
    Premiéry týdne s pilou, bobulemi a Husem

    V kinech se tento víkend sejde rovnou sedm novinek a každá z jiného ranku. Kterou zvolit? Záleží na tom, co vám více imponuje. Politické machinace? Bobule Terezky Voříškové? Mluvící koza? Uříznuté končetiny? Padající masové koule? Jan Hus? Možností je zkrátka mnoho, stačí jen vybrat.

  5. Téma21. 10. 2009
    Vinařská bioidyla 2Bobule občas rozesměje, bez křeče to ale nejde

    Takovou inspiraci měli tvůrci "dvojky" filmového hitu Bobule přímo před očima a nevyužili ji. Přitom stačilo přiučit se od vinařů. kteří filmový štáb hostili, a věnovat alchymii filmového řemesla alespoň takovou péči, jakou oni věnují svým hroznům. Možná by se pak 2Bobule blížily víc kýženému vínu, než jen průměrnému jablečňáku.

  6. Vejdělkovy ženy v pokušení hotovy
    Filmy20. 10. 2009
    Vejdělkovy ženy v pokušení hotovy

    Režisér Jiří Vejdělek se postupem let vypracoval na jednoho z nejrespektovanějších českých režisérů. Po divácky úspěšných Účastnících zájezdu a řadou cen vyznamenaném filmu Václav přichází Ženy v pokušení. Budou hitem?

  7. Tip videotéky O2 TV: Báječný svět shopaholiků
    Filmy19. 10. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Báječný svět shopaholiků

    Videotéka O2 Tv vám tentokrát přináší příběh mladé novinářky Rebeccy, která je posedlá nakupováním módního zboží. Dokáže se ze své závislosti vyléčit? To zjistíte díky povedené komedii Báječný svět shopaholiků.

  8. Téma19. 10. 2009
    Do lesa mrtvých není radno vstoupit

    Režisér Jiří Svoboda sice již v minulosti zaujal psychopatologickými dramaty (Prokletí domu Hajnů), avšak v nejnovější položce Les mrtvých poněkud zabloudil.

  9. Téma19. 10. 2009
    Český Protektor bude mít na Oscarech silnou konkurenci

    Los Angeles - Do klání o Oscara za nejlepší neanglicky mluvený snímek vyslalo své zástupce 65 zemí. Jejich seznam, tzv. long list, zveřejnil nový prezident Americké filmové akademie Tom Sherak. Většina snímků za sebou nemá ani velké režisérské jméno, ani ceny na významných festivalech. Favorité pocházejí z té druhé skupiny a dají se tedy prozatím dají určit poměrně snadno.

  10. Téma19. 10. 2009
    Zdeněk Troška natáčí v Africe, má za sebou porod dítěte a spoustu placek

    Režisér Zdeněk Troška se konečně dočkal. Před několika dny odjel natáčet do Afriky, kde se z části odehrává jeho nejnovější snímek Doktor od jezera hrochů. Až na to, že i s celým štábem žije prakticky jen o rýži a vodě je prý všechno, jak má být. Dokonce stihl "porodit" dítě.

  11. Téma18. 10. 2009
    Postřehy: Kněžna Libuše – Monthy Python, kterým došly nápady

    Constantin Werner, neznámý režisér německého původu, který se usídlil v USA, si splnil jeden velký sen; natočil snímek o kněžně Libuši a založení Vyšehradu, čímž splatil dluh svým příbuzným z Ústí nad Labem. V Americe Werner natrefil na ekologicky smýšlející feministku, která mu na realizaci snímku poskytla cca 30 milionů korun. A šlo se na věc!

  12. Téma16. 10. 2009
    Češi postavili školu v Himalájích a natočili o tom film

    Himalájskou přírodu, tvrdý život tamních obyvatel i nadšení českých dobrovolníků, kteří jim postavili školu, zachycuje film Cesta ke Sluneční škole. V kině Světozor v Praze bude k vidění 12. listopadu v 19.00 na Himalájském večeru.

  13. Téma16. 10. 2009
    2Bobule vstupují do kin. Překonají rekord prvního dílu?

    Akcí s bombastickým názvem „světová vinařská premiéra" začíná v pátek ostrá část kampaně k premiéře komedie 2Bobule, která je pokračováním loňského diváckého hitu. To, co zahájilo vypuštění písně Richarda Krajča a stovky billboardů, vyvrcholí příští týden, kdy nový film vstoupí do kin.

  14. Filmy15. 10. 2009
    Pobídky téměř na dosah

    Dlouhý boj o podporu zahraniční kinematografie se možná blíží ke konci. Již v pondělí bude totiž kabinet rozhodovat o návrhu Programu podpory filmového průmyslu, připraveném ministerstvem kultury. Ten počítá s dotací jedné miliardy korun ze státního rozpočtu.

  15. Filmy15. 10. 2009
    Premiéry týdne plné žen a smrti (VIDEO)

    Tento týden vstupuje do kin řada novinek. Vybrat si lze mezi jiskřivou romantikou, černými komediemi, vztahovým filmem, hororem s vynalézavou smrtkou a fantasy o kněžně Libuši, která „uzřela velké město a byla poloviční elfkou“. Máte svého favorita?