2Bobule vstupují do kin. Překonají rekord prvního dílu?

Jeho příběh navazuje na první díl, opět jsou ve středu dění dva kamarádi, kteří na moravské vinice v prvním díle utekli před důsledky svých zločinů páchaných v Praze - aby na Moravě našli bodré venkovské postavičky, lahodná vína a samozřejmě i krásné ženy.

Zatímco herci převážně zůstávají stejní jako loni, tedy zejména ústřední trio Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer a Tereza Voříšková, tvůrčí tým se obměnil.

Hlavní ženskou hvězdou filmu je Tereza Voříšková.Režiséra Tomáše Bařinu nahradil debutující ruský režisér Vlad Lanné, scénář sepsal nový scenárista Tomáš Holeček. Na výrobě se opět podílí moravský Vinařský fond a majitel brněnské vinotéky Tomáš Vican, hlavním producentem je Adam Dvořák.

Páteční moravská premiéra filmu proběhne přímo v místě dění, v jihomoravském Mikulově a hostit bude z velké části právě jihomoravské vinaře, kteří Bobulím podle producentů vděčí za výrazný vzestup zájmu o česká a zejména tedy moravská vína.

První Bobule se staly jedním z nejúspěšnějších filmů loňského roku, vidělo je přes 350 tisíc diváků a utržily více než 30 milionů korun. "Doufáme, že 2Bobule zaujmou stejně tolik diváků jako první film," říká producent filmu Adam Dvořák. "I když překonání rekordu by nás samozřejmě také potěšilo."

Rozpočet filmu 2Bobule je 25 milionů korun, do kin film vstoupí v počtu 35 kopií, distributorem je společnost Bioscop.