Blíží se nejtemnější Pán prstenů? Druhé Prsteny moci lákají na vzestup Saurona

Blíží se nejtemnější Pán prstenů? Druhé Prsteny moci lákají na vzestup Saurona
Pán prstenů: Prsteny moci | Amazon Prime Video
Navazovat na fantasy svět J. R. R. Tolkiena po trilogii Pána prstenů nebude nikdy lehký úkol. Částečně se spálil i samotný Peter Jackson s hobití trilogií, mnohem víc ale u skalních fanoušků pohořel ambiciózní seriál Pán prstenů: Prsteny moci. Velkolepá sága, kterou mají tvůrci průběžně naplánovanou na pět řad, sice nezapřela megalomanský rozpočet, poutavou vizuální stránku a skvělý soundtrack, doplácela ovšem na ploché postavy, velmi prapodivná tvůrčí rozhodnutí a často až příliš divoké ohýbání Tolkienovy mytologie, které skalní čtenáři zkrátka neodpouští.
Pán prstenů: Prsteny moci
Pán prstenů: Prsteny moci
  • Amazon Prime Video
66%
Ohlasy tak byly velmi rozporuplné. První série se mohla zprvu pochlubit rekordní sledovaností, celou řadu ale dokoukalo pouhých 37 % amerických a 45 % mezinárodních diváků z těch, co dali prvnímu dílu šanci. Což už samo o sobě značí nespokojenost a problém do dalších let. Jak moc na dozvuky první sezóny doplatí blížící se druhá série, se začneme dozvídat 29. srpna. Amazon oznámil datum premiéry prvním teaserem, jenž láká na podstatně temnější podívanou a v mnoha momentech si hraje takřka s hororovými motivy.
Sauron po odhalení identity na konci první řady pokračuje ve svém vzestupu k moci a snaze ukovat titulní prsteny, díky nimž získá vládu nad celou Středozemí. Zastavit ho v tom bude chtít opět mladá Galadriel s Elrondem a vrátí se samozřejmě i další staří známí. Nic víc se zatím ze zápletky nedozvíme, teaser se snaží pracovat zejména s atmosférou, kterou tvůrci podporují postupující temnotou a strachem ze Saurona, jenž od minula změnil kadeřníka.
Pán prstenů: Prsteny moci: teaser trailer na 2. sérii | Amazon Prime Video
Čtenáři Tolkienových děl se sice dočkají pár pomrknutí, jejich obavy to ovšem po první řadě nejspíš nezmenší. Ani my samozřejmě nyní nemůžeme z kratičké ukázky říci, zda se autoři poučili ze svých chyb a vzali si mnohé výtky k srdci. Po stránce střihu a drajvu však šlape trailer uspokojivě a obří rozpočet je na materiálu logicky zase vidět. Snad toho ale dostaneme i mnohem více.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Amazon Prime, Variety, Kinobox