Články

Nejnovější články

  1. Zemřel filmový architekt Karel Vacek
    Téma7. 4. 2010
    Zemřel filmový architekt Karel Vacek
  2. David R. Ellis si bude užívat s 3D žraloky
    Filmy6. 4. 2010
    David R. Ellis si bude užívat s 3D žraloky

    Máte rádi zubaté predátory moří? Doufáte v nějakého důstojného nástupce legendárních Čelistí? Chutná vám filé? Pak by vás dnešní novinka mohla potěšit.

  3. Recenze: Souboj titánů
    Recenze6. 4. 2010
    Recenze: Souboj titánů

    Bohové s námi (už zase) ztratili trpělivost. Je čas, aby si lidské plémě připomnělo, že život není výsada, ale dar z Olympu. Remake klasiky konečně dorazil do kin. Nabízí božskou podívanou?

  4. Poloúspěch Titánů a konkurent na obzoru
    Filmy4. 4. 2010
    Poloúspěch Titánů a konkurent na obzoru

    Jde o jeden z nejočekávanějších blockbusterů roku. Lákavé trailery, Sam Worthington v hlavní roli, velkolepé triky a na poslední chvíli dodělávané 3D. Tento víkend Titáni startovali v amerických kinech. Jak si vedli?

  5. Recenze: Muži, co zírají na kozy
    Recenze1. 4. 2010
    Recenze: Muži, co zírají na kozy

    Existují lidé, kteří dokáží svou myslí úžasné věci. Minimálně se to traduje. A když se to traduje, to by byl čert, aby si to nezkusila ohmatat i americká armáda. Samozřejmě, že zkusila. A doplatily na to, chudinky, kozy.

  6. Recenze: Moon
    Recenze31. 3. 2010
    Recenze: Moon

    Sam Rockwell přichází o rozum na vesmírné stanici a jeho počítač s hlasem Kevina Spaceyho se chová čím dál divněji. Béčkový klon slavnějších sci-fi příběhů? Ale kdeže. Spíše chytrá variace z ruky šikovného debutanta.

  7. Téma31. 3. 2010
    Martin Huba: Na bezstarostnost musíte mít sílu

    Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Slovenský herec a režisér Martin Huba bývá někdy v Čechách víc než doma. Natáčí tu filmy, režíruje divadlo, navštěvuje České lvy, sbírá nominace. Letos měl dvě – za 3 sezóny v pekle a Kawasakiho růži. Teď byl hostem Febiofestu. S hercem a režisérem Martinem Hubou jsme si povídali o Febiofestu, fízlech a bolševické zhovadilosti.

  8. Ženy v pokušení válcují kina, dosáhnou na milion diváků?
    Filmy31. 3. 2010
    Ženy v pokušení válcují kina, dosáhnou na milion diváků?

    Za necelé dva týdny vidělo novinku režiséra Jiřího Vejdělka už čtvrt milionu diváků! Ženy v pokušení si tak udržují mírný náskok před loňským absolutním hitem, komedií Líbáš jako Bůh, která se dostala přes hranici devíti set tisíc návštěvníků. "Líbáš jako Bůh ale mělo mimořádně dobrý třetí týden a ten nás teprve čeká," odpovídá Vejdělek na otázku, zda se po Vratných lahvích dočkáme v kinech dalšího českého milionáře. Úspěšný tvůrce navíc prozrazuje, o čem bude volné pokračování Muži v naději, jaké další projekty chystá a také to, že je autorem prvního trezorového komerčního seriálu u nás.

  9. Téma30. 3. 2010
    Jiří Vejdělek: Balzerovou jsem odjakživa toužil svléknout z lékařského pláště

    Jiří Vejdělek je expert na kasovní trháky: film Účastníci zájezdu se stal nejúspěšnějším titulem roku 2006, rekordy od prvního dne láme také nová komedie Ženy v pokušení. "Zdravím všechny, kdo podlehli pokušení si se mnou popovídat. Už za chvíli toho budou litovat," přivítal s typickým humorem čtenáře iDNES.cz na chatu.

  10. Blázni a exhibicionisté před kamerou? Nikoliv, Cinematerapie
    Filmy30. 3. 2010
    Blázni a exhibicionisté před kamerou? Nikoliv, Cinematerapie

    Určitě si ten inzerát z obrazovek České televize ještě pamatujete. Vyzýval diváky, aby přišli před kameru dokumentaristy Ivana Vojnára vyprávět svůj osobní příběh v duchu hesla "každý je jedinečný". Nerozhodoval věk, ani vzdělání, podstatné bylo jen jejich nitro. Jedenáct z nich pak skutečně podstoupilo unikátní cinematerapii - kamera jim byla zpovědníkem i zrcadlem...

  11. Jack končí, Viggo pokračuje
    Filmy29. 3. 2010
    Jack končí, Viggo pokračuje

    Vlastně se to dalo čekat. Osm sezón, to je slušná životnost pro seriál s konceptem, jehož originalita se vyčerpala v prvním tažení. Seriál 24 hodin oficiálně končí a Kiefer Sutherland tak bude muset hledat nové projekty. To takový Viggo Mortensen hledat nemusí.

  12. Téma26. 3. 2010
    Dokument Olgy Špátové ukazuje, proč nad Prahou nebdí Kaplického oko

    RECENZE: Oko nad Prahou vznikalo dlouhé tři roky - od chvíle, kdy Jan Kaplický vyhrál v roce 2007 prestižní mezinárodní soutěž. Loňská smrt renomovaného architekta dodala dokumentu nový rozměr. A režisérka Špátová se netají tím, na čí straně po celou dobu natáčení stála.

  13. Téma26. 3. 2010
    Ceněný český dokument uvidí v New Yorku Richard Gere i Al Pacino

    Pod záštitou Václava Havla, Karla Schwarzenberga a Miloše Formana představí historik a politolog Lukáš Přibyl o následujícím víkendu Americe svou dokumentární sérii Zapomenuté transporty. Promítání se uskuteční v Gerald W. Lynch Theater přímo na Manhattanu.

  14. Recenze: Poste restante (TV seriál)
    Filmy26. 3. 2010
    Recenze: Poste restante (TV seriál)

    Listonoš Jaroušek a bezdomovec Kercl hlavními hrdiny seriálu á la Randall a Hopkirk o hledání rovnováhy v životě žitém i tom už prožitém. Je to přímočarý sitcom nebo příjemně odlehčená poezie (ne)všedního dne? Stačilo se rozhodnout.

  15. Kormidelník čtvrté mise
    Filmy25. 3. 2010
    Kormidelník čtvrté mise

    Zdá se, že to Tom Cruise a J.J. Abrams myslí že čtvrtým dílem Mission: Impossible vážně. Klíčová otázka večera? Režisér! Překombinovaná jednička, dějově vykastrovaná dvojka a seriálově frenetická trojka měly silné vedení. Kdo se ujme dílu čtvrtého?