Články

Nejnovější články

  1. Téma19. 5. 2010
    Jana Plodková: V Cannes jsem zjistila, že červený koberec má něco do sebe

    Janu Plodkovou jsme dlouho znali hlavně jako "Čárkovanou" ze Svěrákových Vratných lahví. Po triumfu dramatu Protektor a díky roli v seriálu TV Prima Zázraky života se leccos změnilo. Slavná si však herečka, jež na on-line rozhovor dorazila rovnou z festivalu v Cannes, nepřipadá: "Červený koberec z vás hvězdu neudělá," říká.

  2. Téma19. 5. 2010
    Ondřej Trojan dokončuje film Občanský průkaz

    O víkendu padla první klapka závěrečné fáze natáčení filmu Občanský průkaz, který režisér a producent Ondřej Trojan připravuje podle románu Petra Šabacha a scénáře Petra Jarchovského. Před kamerou se tak uzavřou osudy čtveřice dospívajících mladíků, jejich přátel, lásek a rodin.

  3. Téma19. 5. 2010
    Jan Svěrák: Kuky? Bylo to velkolepé blbnutí s autíčkama
  4. Bruce Willis bude znovu cestovat časem
    Filmy19. 5. 2010
    Bruce Willis bude znovu cestovat časem

    Oblíbený představitel hláškujících akčních hrdinů má v poslední době napilno. Akční komiksová adaptace Red je v postprodukci, herní adaptace Kyne & Lynch se připravuje, do toho zvěsti o páté Smrtonosné pasti a aby toho nebylo málo, přichází nyní Looper.

  5. Recenze: Kuky se vrací
    Recenze17. 5. 2010
    Recenze: Kuky se vrací

    Nejúžasnější svět se skrývá v mechu a jehličí, v zlatavých lánech obilí a na prašných jílovitých cestách, nejkrásnější dobrodružství se rodí v dětské fantazii a kus dítěte zůstává – naštěstí – v každém z nás… Firma Svěrák & syn se vrací! Zcela jiná, než jak jsme ji dosud znali, a přece stejná – vtipná, hravá, dojímavá, lehce výchovná, roztomile kýčovitá.

  6. Češi v Cannes nesoutěží, ale shánějí zahraniční distributory
    Téma17. 5. 2010
    Češi v Cannes nesoutěží, ale shánějí zahraniční distributory

    Včera byl na 63. ročníku festivalu v Cannes otevřen pavilon Českého filmového centra, který představuje současný český film.

  7. Cesta do pravěku předběhla svým tématem Jurský park o desítky let. ANKETA: Nejlepším filmem 50. let je Cesta do pravěku
    Téma17. 5. 2010
    Cesta do pravěku předběhla svým tématem Jurský park o desítky let. ANKETA: Nejlepším filmem 50. let je Cesta do pravěku

    Dobrodružné putování čtyř chlapců nazpět časem, Cesta do pravěku i v zahraničí respektovaného režiséra Karla Zemana, zvítězilo v dalším kole ankety o nejlepší české filmy historie. O tom, že originální kombinace hraného filmu a animace má i v době 3D a počítačové grafiky stále své příznivce, svědčí i čtvrté pořadí dalšího Zemanova filmu Vynález zkázy.

  8. Christopher Lee přijede do Zlína
    Festivaly a ceny17. 5. 2010
    Christopher Lee přijede do Zlína

    Největší hvězdou jubilejního 50. ročníku mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež bude představitel hraběte Dooku ze Star Wars, čaroděje Sarumana z Pána prstenů či dr. Wonky z Karlíka a továrny na čokoládu, legendární anglický herec Christopher Lee, který krátce před příjezdem do Zlína oslaví 88. narozeniny. Nejstarší filmová přehlídka svého druhu na světě slibuje nabitý program, špičkové snímky i další hvězdy - Zdeňka Svěráka, Istvána Szabó či Thomase Gensemera, muže, který zásadním způsobem přispěl k vítězství Baracka Obamy v amerických prezidentských volbách.

  9. Recenze: Nespavost (TV film)
    Recenze15. 5. 2010
    Recenze: Nespavost (TV film)

    Hana Maciuchová, Petra Špalková a Kristýna Frejová září v nejlepším televizním filmu (nejen) tohoto roku. Hořká komedie o tom, jak těžké je odpouštět svým rodičům, nadchne detaily obyčejného života, z nichž vyrůstají ty největší příběhy, brilantními dialogy i autentickou atmosférou.

  10. Téma14. 5. 2010
    Po Románu pro ženy přišla řada i na muže. Podívejte se na ukázku z filmu

    Před šesti lety v Románu pro ženy měl Miroslav Donutil jen malou roli, ale už tehdy dostal slib, že si to v budoucím Románu pro muže bohatě vynahradí. Jen co jej Michal Viewegh napíše. Stalo se, film podle stejnojmenné knihy režisér Tomáš Bařina právě dokončuje. Do kin přijde 23. září, ale už nyní se pokouší nalákat na první upoutávky.

  11. Téma14. 5. 2010
    Češi se raději hádají než diskutují, říkají autoři Českého míru

    PRAHA - Autoři Českého snu Vít Klusák a Filip Remunda pustili do kin další dokument – Český mír, pojednávající o sporech kolem amerického radaru v Brdech.

  12. Zemřel kameraman William Lubtchansky
    Filmy14. 5. 2010
    Zemřel kameraman William Lubtchansky

    Ve věku 72 let zemřel 4. května 2010 v Paříži francouzský kameraman William Lubtchansky.

  13. Recenze: Robin Hood
    Recenze13. 5. 2010
    Recenze: Robin Hood

    Legenda se vrací a tvůrci slibují, že uvidíme něco úplně jiného, než v předchozích desítkách adaptací. Kolikrát už jsme podobné sliby jen slyšeli? Jenže někdy se skutečně může objevit svěží závan. A divák je nepřipraven.

  14. Téma12. 5. 2010
    Jak vypadá pervitinové peklo Rosti Nováka. Zima, déšť a Bohnice

    Areál bohnické léčebny, bouře, déšť. V polorozpadlé budově bývalé vývařovny pokašlává skupinka lidí. Byť je květen, choulí se v péřovkách. Jeden člověk však stojí uprostřed toho všeho nahý a zvolna modrá. Rosťa Novák.

  15. Téma12. 5. 2010
    Čeští mistři triků: nejprve zničili svět ve filmu 2012, teď rozhýbali Kukyho

    Dobrodružný akční film s loutkami; to tu ještě nebylo. Novinka Jana Svěráka Kuky se vrací, která jde do kin za týden, obsahuje stovky trikových záběrů. Dělali je odborníci, kteří běžně pracují i pro Hollywood.