Články

Nejnovější články

  1. Jack Bauer na velkém plátně?
    Filmy10. 2. 2010
    Jack Bauer na velkém plátně?

    V tuzemských televizích se mu díky přepálené reklamě příliš nedařilo. To nic nemění na tom, že patří seriál 24 hodin k jedněm z nejoblíbenějších televizích počinů nové seriálové vlny. A úspěchy v televizi to nemají do kin daleko.

  2. Duch Bill Murray a noví Smithovi
    Filmy10. 2. 2010
    Duch Bill Murray a noví Smithovi

    Třetí Krotitelé duchů se vybarvují a oblíbená akční komedie bude mít trochu jiné pokračování, než ve které fanoušci doufali.

  3. Radim Špaček: "I v mém životě byla velmi temná období"
    Téma9. 2. 2010
    Radim Špaček: "I v mém životě byla velmi temná období"

    Divoká kariéra původně herce a posléze režiséra Radima Špačka dostala další ostrý zvrat. Jeho novinku, thriller Pouta, velebí kritici i diváci. Předtím ovšem dvanáct let pro kina nic nenatočil a podle toho, co říká v následujícím rozhovoru, byl i velmi blízko sebevraždě…

  4. Čtenářům Kinoboxu se loni nejvíc líbil Protektor
    Filmy9. 2. 2010
    Čtenářům Kinoboxu se loni nejvíc líbil Protektor

    Loni vzniklo třicet čtyři českých a koproduknčích filmů. V anketě portálu Kinobox.cz o nejlepší film roku 2009 žádný z nich nevyšel s prázdnou. I Klíček a Pamětnice na posledních místech od vás dostali aspoň jeden bod. Vítěze - Protektora - už znáte, vyhlásili jsme ho v sobotu na nominačním večeru Českého lva. Režisér filmu Marek Najbrt dokonce řekl, že je to cena, která mu v sobotu udělala vůbec největší radost. A jaké bylo další pořadí?

  5. Konec vražedné hry
    Filmy9. 2. 2010
    Konec vražedné hry

    Saw patří k nejúspěšnějším hororovým sériím všech dob. Díky kombinaci malých nákladů a velkých tržeb se Saw stala vlajkovou lodí studia Lionsgate, které vložilo tvůrcům absolutní volnost a do pátého dílu to vycházelo.

  6. Akademici nechtějí být zoufalci ani muži v říji
    Téma9. 2. 2010
    Akademici nechtějí být zoufalci ani muži v říji

    Loňský rok přinesl 34 tuzemských celovečerních hraných filmů. Převládla kvantita nad kvalitou, což není žádným překvapením. To ale neznamená, že by se na nic jiného než na 3 sezóny v pekle, Protektora, Kawasakiho růži, potažmo Normal nebo Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? nedalo dívat.

  7. Vrátí se Watchmeni?
    Filmy7. 2. 2010
    Vrátí se Watchmeni?

    Měl to být hit sezóny a namísto toho měli u Warnerů těžké spaní. Adaptace „nezfilmovatelného“ komixu nedokázala nalákat své fanoušky do sálů a byl z toho propadák. V DC Comics přesto nadále se značkou počítají.

  8. Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)
    Recenze7. 2. 2010
    Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)

    Středoškolská profesorka Kamila Magálová a podivín z ulice Pavel Liška v komorním dramatu o osamělosti či čemkoliv jiném, jen ne o rakovině prsu.

  9. Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!
    Filmy7. 2. 2010
    Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!

    Zatímco s průběhem nominačního večera na České lvy 2009 byli včera v Lucerně prakticky všichni přítomní náramně spokojeni, nad samotnými nominacemi vládly u mnohých z nich jisté rozpaky. Chtělo by to větší pestrost, shodovali se.

  10. Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!
    Filmy6. 2. 2010
    Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!

    Jasnými favority letošních výročních filmových cen jsou dramata zabývající se bolavými obdobími naší minulosti: 3 sezóny v pekle a Protektor získaly jedenáct nominací, Kawasakiho růže devět. Tři nominace má Normal, po jedné filmy Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? a Zemský ráj to napohled. Ostatních dvacet osm loňských filmů vyšlo naprázdno. Cenu filmové kritiky si dnes večer z pražské Lucerny odnesly okupační drama Protektor a dokument Zapomenuté transporty do Polska. Nejlepším zahraničním filmem akademici vyhlásili Milionáře z chatrče, návštěvníkům portálu kinobox.cz se nejvíc líbil Protektor.

  11. ČESKÝ LEV 2009
    Filmy6. 2. 2010
    ČESKÝ LEV 2009

    HLAVNÍ VEČER SOBOTA 6. BŘEZNA 2010 - 20:00 hodin PALÁC LUCERNA, PŘÍMÝ PŘENOS NA ČT1 moderátoři večera : Bolek Polívka a Pavel Liška

  12. TISKOVÁ ZPRÁVA - ČESKÝ LEV 2009
    Filmy6. 2. 2010
    TISKOVÁ ZPRÁVA - ČESKÝ LEV 2009

    Vzhledem k ukončení partnerské spolupráce společnosti SAZKA, a.s. s Českým lvem nebude v roce 2010 na vyhlašování výročních filmových cen vyhlášena Soutěž o nejlepší dosud nerealizovaný scénář celovečerního filmu. Na základě níže uvedených skutečností tak rozhodla producentská společnost VAC zebezpečující tuto kategorii a informovala o tomto kroku ČFTA, která rozhoduje o pravidlech výročních cen Český lev.

  13. Jan Budař v sobotu 6.2. od 20:00 na ČT2
    Filmy6. 2. 2010
    Jan Budař v sobotu 6.2. od 20:00 na ČT2

    Moderátorem nominačního večera Českého lva, který v přímém přenosu odvysílá 6. února 2010 program ČT2, bude čtyřnásobný držitel této ceny Jan Budař. Proč? A co na nás s režisérem Petrem Vachlerem chystají tentokrát?

  14. Téma6. 2. 2010
    Berlinale přivítá Hřebejka a další film s českou účastí

    Berlinale navštíví krom Jana Hřebejka i další čeští tvůrci. S novozélandským filmem Zero uváděným v sekci Generation míří do Berlína dva mladí čeští filmaři.

  15. Téma6. 2. 2010
    Dešťová víla přinese lásku i kouzla, ale bez čertů a princezen

    Bylo nebylo, za oněch časů chodívaly světem "na inspekci" čtyři základní přírodní živly. V pohádce Dešťová víla, která se chystá na premiéru, má hlavní slovo voda. Hraje ji Lenka Vlasáková – v převleku za chudou tulačku, která však pod pláštěm nosí krásnou tvář a její tělo jako by celé sestávalo z tekoucích krůpějí.