Články

Nejnovější články

  1. Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!
    Filmy7. 2. 2010
    Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!

    Zatímco s průběhem nominačního večera na České lvy 2009 byli včera v Lucerně prakticky všichni přítomní náramně spokojeni, nad samotnými nominacemi vládly u mnohých z nich jisté rozpaky. Chtělo by to větší pestrost, shodovali se.

  2. Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!
    Filmy6. 2. 2010
    Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!

    Jasnými favority letošních výročních filmových cen jsou dramata zabývající se bolavými obdobími naší minulosti: 3 sezóny v pekle a Protektor získaly jedenáct nominací, Kawasakiho růže devět. Tři nominace má Normal, po jedné filmy Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? a Zemský ráj to napohled. Ostatních dvacet osm loňských filmů vyšlo naprázdno. Cenu filmové kritiky si dnes večer z pražské Lucerny odnesly okupační drama Protektor a dokument Zapomenuté transporty do Polska. Nejlepším zahraničním filmem akademici vyhlásili Milionáře z chatrče, návštěvníkům portálu kinobox.cz se nejvíc líbil Protektor.

  3. ČESKÝ LEV 2009
    Filmy6. 2. 2010
    ČESKÝ LEV 2009

    HLAVNÍ VEČER SOBOTA 6. BŘEZNA 2010 - 20:00 hodin PALÁC LUCERNA, PŘÍMÝ PŘENOS NA ČT1 moderátoři večera : Bolek Polívka a Pavel Liška

  4. TISKOVÁ ZPRÁVA - ČESKÝ LEV 2009
    Filmy6. 2. 2010
    TISKOVÁ ZPRÁVA - ČESKÝ LEV 2009

    Vzhledem k ukončení partnerské spolupráce společnosti SAZKA, a.s. s Českým lvem nebude v roce 2010 na vyhlašování výročních filmových cen vyhlášena Soutěž o nejlepší dosud nerealizovaný scénář celovečerního filmu. Na základě níže uvedených skutečností tak rozhodla producentská společnost VAC zebezpečující tuto kategorii a informovala o tomto kroku ČFTA, která rozhoduje o pravidlech výročních cen Český lev.

  5. Jan Budař v sobotu 6.2. od 20:00 na ČT2
    Filmy6. 2. 2010
    Jan Budař v sobotu 6.2. od 20:00 na ČT2

    Moderátorem nominačního večera Českého lva, který v přímém přenosu odvysílá 6. února 2010 program ČT2, bude čtyřnásobný držitel této ceny Jan Budař. Proč? A co na nás s režisérem Petrem Vachlerem chystají tentokrát?

  6. Téma6. 2. 2010
    Berlinale přivítá Hřebejka a další film s českou účastí

    Berlinale navštíví krom Jana Hřebejka i další čeští tvůrci. S novozélandským filmem Zero uváděným v sekci Generation míří do Berlína dva mladí čeští filmaři.

  7. Téma6. 2. 2010
    Dešťová víla přinese lásku i kouzla, ale bez čertů a princezen

    Bylo nebylo, za oněch časů chodívaly světem "na inspekci" čtyři základní přírodní živly. V pohádce Dešťová víla, která se chystá na premiéru, má hlavní slovo voda. Hraje ji Lenka Vlasáková – v převleku za chudou tulačku, která však pod pláštěm nosí krásnou tvář a její tělo jako by celé sestávalo z tekoucích krůpějí.

  8. Čeští lvi si už v Lucerně brousí zuby
    Filmy6. 2. 2010
    Čeští lvi si už v Lucerně brousí zuby

    Spousta krásných dívek (a pohledných mladých mužů), chytrá blondýna, herecké hvězdy, rozpůlený moderátor Jan Budař a zatím prázdné hlediště. V pražském kině Lucerna v tuto chvíli vrcholí přípravy na nominační večer Českého lva!

  9. Dešťová víla se natáčela i na Islandu!
    Filmy5. 2. 2010
    Dešťová víla se natáčela i na Islandu!

    Zcela cíleným návratem k české pohádkové klasice 50. let, tedy filmům Dařbuján a Pandrhola či Obušku, z pytle ven!, je novinka režiséra Milana Cieslara Dešťová víla, která do tuzemských kin vstupuje už 11. února 2010. Točila se mj. i na Islandu, což znemožnilo, aby titulní roli hrála původně obsazená Libuše Šafránková.

  10. Roboti a upíři (jak jinak) v 3D
    Filmy4. 2. 2010
    Roboti a upíři (jak jinak) v 3D

    Rádi bychom se věnovali i něčemu jinému, ale Hollywood aktuálně ničím jiným nežije. Minimálně do chvíle, dokud se nový fenomén neomrzí, se tak bude každá exkluzivní informace obalovat to lesklého 3D kabátku. Tentokrát dojde na Transformers a Underworld.

  11. Téma3. 2. 2010
    Češi v kinech marně čelí konkurenci. Změní to Pouta?

    Pouhé dva české filmy jsou v dvacítce nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech. Krátce před vyhlášením nominací na České lvy to není příliš příznivá zpráva.

  12. Téma3. 2. 2010
    Režisér Vejdělek o tom, jak Macháček uvěřil, že má hrát hlavního samce

    Jaká úskalí má filmová tvorba? Režisér Jiří Vejdělek o nich pro iDNES.cz sepsal celý seriál vtipných postřehů. Tentokrát se věnuje otázce, jak přimět herce k hraní. V případě novinky Ženy v pokušení to znamenalo například přesvědčit Jiřího Macháčka, že právě on má být hlavním pokušitelem. I když nemá. Nebo má?

  13. Jarmareční bouda se vrací. Nová a delší!
    Filmy3. 2. 2010
    Jarmareční bouda se vrací. Nová a delší!

    Režisér Pavel Dražan se vrátil ke svému kultovnímu půlhodinovému amatérskému filmu z roku 1982 a pod stejným názvem natočil jeho celovečerní verzi. Včerejší představení Jarmareční boudy novinářům ovšem provázela celá řada emocí.

  14. Nominace na Oscary vyhlášeny
    Filmy2. 2. 2010
    Nominace na Oscary vyhlášeny

    Kdo bude mít letos nejvíce želízek v ohni? Celosvětově zbožňovaný Avatar, který i přes prostinkou story dokázal pobláznit davy? Černý kůň sezóny Smrt čeká všude? Svěží Lítám v tom s Georgem Clooneym? Nebo někdo jiný? Nominace se vyhlašují dnes a my vás budeme přirozeně okamžitě informovat.

  15. Jason Bourne: Zero
    Filmy2. 2. 2010
    Jason Bourne: Zero

    Jason Bourne se z nenápadného špiona vyšvihl díky Paulu Greengrassovi a Mattu Damonovi mezi elitu, která se může měřit i s legendárním Jamesem Bondem. Fanoušci čekají na další díl se zatajeným dechem. A možná se dočkají – něčeho úplně jiného, než po čem touží.