Články

Nejnovější články

  1. Michael C. Hall bojuje s rakovinou
    Filmy14. 1. 2010
    Michael C. Hall bojuje s rakovinou

    Oblíbený herec, který v populárním seriálu Dexter ztvárnil charismatického vraha miamské policie, tuto středu oznámil médiím, že se potýká s rakovinou.

  2. Pankáčský rebel překvapil dospělým filmem
    Filmy14. 1. 2010
    Pankáčský rebel překvapil dospělým filmem

    Český film vstoupil do roku 2010 pěkně zostra. Režisér Radim Špaček, scenárista Ondřej Štindl a herec Ondřej Malý stvořili jednoho z nejodpornějších záporáků v dějinách tuzemské kinematografie - v thrilleru Pouta, který do českých kin dorazí 4. února.

  3. Na Barrandově oslavili narozeniny rekordem!
    Filmy13. 1. 2010
    Na Barrandově oslavili narozeniny rekordem!

    Televize Barrandov oslavila svoje první narozeniny rekordní sledovaností. Pořad O lásce politiků z cyklu České milování sledovalo 284 tisíc diváků. Pátá nejsledovanější televizní stanice u nás neskrývá spokojenost se svým dosavadním fungováním a míří ještě výš.

  4. Spídy jde do restartu
    Filmy13. 1. 2010
    Spídy jde do restartu

    Bývaly časy, kdy se na nějaký ten remake studio neodhodlalo dřív, než dvacet let od premiéry původního filmu. Důvodem podobných restartů bylo (zcela logicky) přiblížit zapadlý fenomén novému publika. Doba se změnila.

  5. V Nižboru se odlévaly sošky Českých lvů
    Filmy12. 1. 2010
    V Nižboru se odlévaly sošky Českých lvů

    V nižborské sklárně RÜCKL CRYSTAL a.s. se již podeváté odlévaly sošky Českých lvů. O přítomné novináře, kteří i přes téměř kalamitní počasí dorazili v sobotu 9. ledna k břehům řeky Berounky, se s velkou trpělivostí staral sám prezident společnosti Rückl Crystal pan inženýr Jiří Rückl a jeho dcera paní Simona Prokopová – ředitelka sklárny.

  6. Fenomenální tažení modré síly
    Filmy11. 1. 2010
    Fenomenální tažení modré síly

    James Cameron dlouhou dobu napínal. Bylo vlastně až z podivem, jak dlouho se mu dařilo držet informace pod pokličkou, aniž by si studio díky „nejdražšímu filmu všech doby“ trhalo vlasy. Mediální masáž zafungovala. A to neuvěřitelně.

  7. Nálož informací o pokračováních
    Filmy10. 1. 2010
    Nálož informací o pokračováních

    Čeká nás pořádná dávka filmových pokračování. Hodně se toho děje, takže v obsáhlé novince naleznete poslední informace nejen o očekávaných a méně vyhlížených, ale i předem nenáviděných sequelech.

  8. Recenze: Smyčka
    Recenze10. 1. 2010
    Recenze: Smyčka

    Milostný trojúhelník v pasti velké zpravodajské hry Státní bezpečnosti. Jde o politiku, o charakter nebo o život? Pavel Kohout v politickém thrilleru rozkrývá naděje, pochybnosti a pády, které následovaly bezprostředně po Únoru 1948.

  9. I Brno chce svůj velký filmový festival!
    Festivaly a ceny9. 1. 2010
    I Brno chce svůj velký filmový festival!

    Jiří Králík stojí u zrodu další filmové přehlídky. Loni startoval Festival nad řekou v Písku, letos stojí u kolébky neméně ambiciózní akce Cinema Mundi, jejíž první ročník se bude v brněnském Velkém Špalíčku konat od 24. února do 3. března 2010.

  10. Téma8. 1. 2010
    Rok 2010 v kinech by měl patřit feťačce Katce i Kaplickému

    Největší pozornost v plánu letošních premiér budí Katka, Špátové Oko nad Prahou a Herzovo výpravné drama ze Sudet Habermannův mlýn.

  11. Téma8. 1. 2010
    Zdeněk Troška: Že natočím další Kameňáky? Fáma!

    Další Kameňáky už nebudou, tečka! Režisér Zdeněk Troška tak definitivně vyvrátil spekulace bulvárního tisku, podle nichž si on a jeho někdejší spolupracovník Jiří Pomeje "plácli" ohledně čtvrté a páté části série filmových komedií.

  12. Nikdy neříkej nikdy, Aňo
    Filmy8. 1. 2010
    Nikdy neříkej nikdy, Aňo

    V pondělí 11. ledna začne televize Barrandov vysílat pod názvem Nikdy neříkej nikdy slovenský seriál Keby bolo keby. Kuriozitou je, že jednu z hlavních rolí v něm hraje Anna Geislerová, která se seriálům spíš vyhýbá.

  13. Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)
    Filmy7. 1. 2010
    Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)

    Na body vyhrává tento týden koprodukční "sumo" komedie Na velikosti záleží. O té se však mluvit nebude. Pak je tu remake Fame, o kterém se určitě mluvit nebude. Post nejsledovanějšího filmu týdne si paradoxně urve Herkules 3D - tak čisté neředěné peklo nebylo v kinech léta!

  14. Recenze: Bílá smrt
    Recenze6. 1. 2010
    Recenze: Bílá smrt

    Máte rádi zasněžené pláně tajemné Antarktidy? Pak vašemu zraku nepochybně neunikl snímek Whiteout, který měl původně pod názvem Bílá smrt našlápnuto i do českých kin. Nakonec došlo ke zrušení premiéry. Oprávněně?

  15. Téma6. 1. 2010
    Spolupracovníky STB ve svém filmu neomlouvám, říká režisér Hřebejk

    Nejpilnější filmové duo Hřebejk-Jarchovský, které s železnou pravidelností přináší co rok nový film, překvapilo: žádná nová komedie, žádné líbivé a vtipné dialogy, žádná zaručená strava pro masy.