Články

Nejnovější články

  1. Téma8. 1. 2010
    Zdeněk Troška: Že natočím další Kameňáky? Fáma!

    Další Kameňáky už nebudou, tečka! Režisér Zdeněk Troška tak definitivně vyvrátil spekulace bulvárního tisku, podle nichž si on a jeho někdejší spolupracovník Jiří Pomeje "plácli" ohledně čtvrté a páté části série filmových komedií.

  2. Nikdy neříkej nikdy, Aňo
    Filmy8. 1. 2010
    Nikdy neříkej nikdy, Aňo

    V pondělí 11. ledna začne televize Barrandov vysílat pod názvem Nikdy neříkej nikdy slovenský seriál Keby bolo keby. Kuriozitou je, že jednu z hlavních rolí v něm hraje Anna Geislerová, která se seriálům spíš vyhýbá.

  3. Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)
    Filmy7. 1. 2010
    Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)

    Na body vyhrává tento týden koprodukční "sumo" komedie Na velikosti záleží. O té se však mluvit nebude. Pak je tu remake Fame, o kterém se určitě mluvit nebude. Post nejsledovanějšího filmu týdne si paradoxně urve Herkules 3D - tak čisté neředěné peklo nebylo v kinech léta!

  4. Recenze: Bílá smrt
    Recenze6. 1. 2010
    Recenze: Bílá smrt

    Máte rádi zasněžené pláně tajemné Antarktidy? Pak vašemu zraku nepochybně neunikl snímek Whiteout, který měl původně pod názvem Bílá smrt našlápnuto i do českých kin. Nakonec došlo ke zrušení premiéry. Oprávněně?

  5. Téma6. 1. 2010
    Spolupracovníky STB ve svém filmu neomlouvám, říká režisér Hřebejk

    Nejpilnější filmové duo Hřebejk-Jarchovský, které s železnou pravidelností přináší co rok nový film, překvapilo: žádná nová komedie, žádné líbivé a vtipné dialogy, žádná zaručená strava pro masy.

  6. James je králem světa… opět
    Filmy6. 1. 2010
    James je králem světa… opět

    Málokdo dokáže vytvořit takové masové očekávání, jako James Cameron. Obří rozpočet, slibovaná revoluce, velmi šikovná kampaň. To vše jsou distribuční znaky Cameronova pracovního stylu. A i tentokrát se to vyplatilo.

  7. Tip videotéky O2 TV: Andělé a démoni
    Filmy5. 1. 2010
    Tip videotéky O2 TV: Andělé a démoni

    Tentokrát si přijdou na své fanoušci konspiračních teorií. Videotéka O2 TV si totiž připravila opravdovou žánrovou lahůdku a sice pokračování hitu Šifra mistra Leonarda, snímek Andělé a démoni. Opět jde o adaptaci knihy Dana Browna a opět z toho byl celosvětový fenomén. Že jste ještě Anděly a démony neviděli? Pak to musíte okamžitě napravit!

  8. Cena Sazky končí. Definitivně
    Filmy5. 1. 2010
    Cena Sazky končí. Definitivně

    Po sedmi letech končí soutěž o nejlepší dosud nerealizovaný scénář, protože společnost Sazka se nadále hodlá věnovat jen sportu a charitě. Tuzemští scenáristé tak znovu smutně osaměli.

  9. Recenze: Babylon A.D.
    Recenze5. 1. 2010
    Recenze: Babylon A.D.

    Ne, nezbláznili jsme se. Skutečně recenzujeme film, který prošel kiny ve světě již v roce 2008. Proč se k němu vracíme? Protože do těch českých doputuje až v březnu letošního roku. V Intersonicu skutečně neznají distribučních překážek!

  10. Kawasakiho růže poběží na Berlinale!
    Filmy5. 1. 2010
    Kawasakiho růže poběží na Berlinale!

    Loni nás reprezentovala Maria Procházková s filmem Kdopak by se vlka bál, letos si pořadatelé vybrali novinku tandemu Hřebejk - Jarchovský.

  11. Téma4. 1. 2010
    Rok 2010 je rokem Karla Zemana, tvůrce, jehož ctil i Spielberg

    Když v roce 1993 Steven Spielberg poskytl MF DNES exkluzivní rozhovor k premiéře Jurského parku, zmínil s úctou svého předchůdce Karla Zemana – a projevil zájem o jeho Cestu do pravěku.

  12. Šílený Mel počtvrté?
    Filmy4. 1. 2010
    Šílený Mel počtvrté?

    Fanoušci čekají na čtvrtého Šíleného Maxe jako na boží smilování. A pořád není jisté, jak bude vypadat obsazení. Jednou je Mel Gibson na 100% na palubě, jindy není šance, že by se k sérii vrátil. A jak je to tentokrát?

  13. Homosexuálem na objednávku?
    Téma3. 1. 2010
    Homosexuálem na objednávku?

    Milostné drama Venkovský učitel, které dnes v televizní premiéře uvádí program ČT1, završuje trilogii Bohdana Slámy o hledání lásky. Stejně jako v Divokých včelách a Štěstí režisér svěřil klíčovou roli Pavlu Liškovi.

  14. Téma2. 1. 2010
    2009: Rok, kdy české filmy byly extrémně špatné

    Praha - Jestliže se první porevoluční dekádu českým filmům uděloval generální pardon, respektive všechny vznikající filmy byly posuzovány jako nový začátek pro všechny tvůrce ve změněných podmínkách, od roku 2000 stále víc sílí hlasy, že krize české kinematografie je trvalá a má hluboké kořeny.

  15. Nejkrásnější vlk aneb Kdopak by se hádanky bál
    Filmy1. 1. 2010
    Nejkrásnější vlk aneb Kdopak by se hádanky bál

    Losna nebo Mažňák? Česká televize nebo Nova? Odpověď na podobně kruciální otázku vás čeká už dnes večer. Dvě největší tuzemské televize totiž berou hlavní vysílací čas o Nový rok jako již tradičně víc než prestižně. Obě nasazují novinky!