Ženy v pokušení válcují kina, dosáhnou na milion diváků?

Ženy v pokušení válcují kina, dosáhnou na milion diváků?
Prohraje sázku?
zeny-v-pokuseni-valcuji-kina-dosahnou-na-milion-divaku-3
"Jsem nadšený, že film vidělo v tak krátké době tolik a hlavně spokojených diváků," říká scenárista a režisér v jedné osobně Jiří Vejdělek, ačkoliv přiznává, že kvůli tomu mu hrozí i jedna  prohra. "S producentem Tomášem Hoffmanem jsme se vsadili, že pokud docílíme milionové návštěvnosti, budu muset ještě letos napsat scénář nové komedie," směje se Vejdělek, "tuhle sázku ale prohraju velmi rád." A pro jistotu na Mužích v naději už pracuje.
"Pokud byly Ženy v pokušení ženským pohledem na svět a řešily se v nich ženské problémy a trapasy, pak Muži v naději budou jejich přesným opakem - budou se dívat na svět mužskýma očima, budou popisovat mužské trapasy a chyby v milostných vztazích a budou se zabývat hledáním mužské role v dnešní světě."
Ješita Vejdělek
Nabízí se otázka, jestli Jiří Vejdělek už dopředu tak trochu nepočítal s tím, že se z Žen v pokušení stane kasovní trhák. Vůbec poprvé se totiž u svého filmu zhostil i role jednoho z producentů. "V tom nebyl žádný kalkul, v tom byla obyčejná mužská ješitnost," oponuje Vejdělek. "Jednak jako každý chlap nemám rád nad sebou žádného šéfa, jednak chci mít maximální kontrolu nad látkou, kterou jsem napsal a režíroval, a jednak už mě nebavilo dostávat od producentů pokuty za to, že točím úspěšné filmy." Pokuty? "Ano, pokuty za překročení natočeného materiálu," vysvětluje režisér filmů Účastníci zájezdu, Roming a Václav.
Do Žen v pokušení Vejdělek podle vlastních slov vložil nejen scénář a režii, ale také všechny svoje úspory, navíc si prý musel i něco půjčit: "Díky tomu jsem měl ale nad filmem mnohem větší kontrolu, mohl jsem mluvit do distribuce, do podoby plakátu, do propagace..."
Vysněné Vlny
zeny-v-pokuseni-valcuji-kina-dosahnou-na-milion-divaku-4
A čím nás v kinech Vejdělek překvapí příště? Konkrétní obrysy mají zatím tři projekty. Kromě Mužů v naději další Vejdělkův autorský projekt nazvaný Vlny. "To je můj vysněný projekt, ale je bohužel poněkud náročnější na realizaci, ačkoliv se odehrává v současnosti, takže těžko říct, jestli natočím Vlny dřív než Muže v naději nebo tomu bude naopak." Další film chystá se scenáristou Markem Epsteinem, podle jehož scénářů natočil už Roming a Václava. "Zatím bych nechtěl prozrazovat téma, ale jde o dobovku, takže finanční nároky jsou tam ještě mnohem vyšší než u Vln," vysvětluje Vejdělek, že i u tohoto projektu jsou alfou a omegou především peníze.
Režisér seriálu Redakce pro televizi momentálně nic nechystá. "Před dvěma lety jsem natočil seriál První krok z prostředí taneční školy, ale u nás nebyl na rozdíl od Slovenska dosud uveden," stěžuje si a v nadsázce sám sebe nazývá autorem prvního trezorového komerčního seriálu u nás. "Teprve až bude uveden, budu podle ohlasů přemýšlet co dál, zatím mám ale v televizi naděláno," směje se Vejdělek.
Ať Velikonoce proprší!
Krizí televizního trhu se ale v danou chvíli ani trochu netrápí. "Momentálně jsem hodně spokojený. Energie, kterou jsem vložil do Žen v pokušení, se mi vrací. Nezbývá než si přát, aby nám konečně začalo přát i počasí, které zatím bylo hodně proti nám. Po těch krásných jarních dnech by bylo fajn, kdyby Velikonoce propršely, návštěvnosti v kinech by to určitě pomohlo," směje rodák ze šluknovského výběžku.

Více informací naleznete na kartě filmu .