Účastníci zájezdu

68%
Účastníci zájezdu

Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka cestujících. Najdeme mezi nimi sympatickou Jolanu, její rodiče, jejichž partnerství léty dospělo k stereotypu, šarmantní stárnoucí dámy Helgu a Šarlotu, hvězdou zájezdu je Max, zpěvák a sexy idol, který si chce od erotických dobrodružství odpočinout s kamarády - gayi. Průvodkyně Pamela, blondýna s růžovými brýlemi se rozhodla vytvořit z nich správnou partu. Oni se však vidí poprvé v životě!

Během cesty a pobytu u moře na všechny čeká řada komických, ale i absurdních situací, v nichž se lidé ukazují odhaleni, a to nejen do plavek. Přátelství, překvapivá setkání, letní milostná vzplanutí i divoké prázdninové vášně se odrážejí v příběhu plném humoru a jemné vieweghovské ironie.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5
Výborná Polívková, nedostižný Krobot (není malých rolí). Viewegh mě nudí, až na pár prvních věcí se to nedá číst, jak z toho trčí pohrdání kdečím a samožerství jako sláma z bot. Filmová adaptace to trochu obrousila, pár skvělých roliček (zapomněla jsem na dámy Štěpánkovou a Fialovou, Evu Holubovou, Kristýnu Leichtovou a - kupodivu pro mě - Boba Klepla (i když on pořád hraje, jakože civilně, sám sebe). Film vtipný, ale o skutečné dovolené dnešních Čechů v Bibione, na Lidu nebo v Chorvatsku už nic smysluplně nevypovídá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Přeci jen lepší než většina naší produkce. Pár dobrých hlášek by se taky našlo. Pořád to ale není žádný odvaz.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Přiznám se, že Vieweghovu knižní předlohu jsem kdysi přímo zhltnul. Film jí vysloveně ostudu nedělá, ale není to tak vtipné (až na boží dvojku Karlů), jak mohlo být. Sestříhání o 10-15 minut (tzn vyhodit Fialku) by filmu taky prospělo.5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Účastníci zájezdu (více)
  • Česká republika Účastníci zájezdu
  • Česká republika Holiday Makers
Premiéra v ČR:
20. 4. 2006
Země původu:
Česká republika

Podobné