Nejočekávanější premiérové seriály roku 2017? Které jste viděli?

Nejočekávanější premiérové seriály roku 2017? Které jste viděli?

10. The Defenders (Netflix) – 8 dílů

Premiéra: 22. červenec 2017 (USA)
Podobně jako když se objevili Avengers a producenti měli dobře spočítané, že se jim tahle fúze hrdinů vyplatí. Na stejnou kartu sází Netflix a spojuje své (respektive marvelovské) superhrdiny do minisérie The Defenders. Tudíž Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist a Luke Cage, kvarteto, které nehraje falešné tóny.

9. Legion (FX) – 8 dílů

Legion
Premiéra: únor 2017
Trailer na seriál Legion s každou ubíhající vteřinou vypadá víc a víc přitažlivěji. David Haller to neměl od mládí snadné. Jako schizofrenik strávil v léčebnách dost času. A co teprve, když zjistí, že jeho vize, které lékaři diagnostikují jako halucinace, mohou být realitou. Stejně jako mimořádné schopnosti, o nichž neměl David ani ponětí.

8. American Gods (Starz) – 10 dílů

Američtí bohové
Premiéra: 11. března 2017
Dnes už kultovní a mimořádně šikovný spisovatel Neil Gaiman má maličko utrhané ruce od producentů, kteří chtějí adaptovat jeho knihy. Kabelovce Starz se podařilo získat práva na adaptaci románu Američtí bohové. Jednoduchý nápad postavený na myšlence, že bohové žijí mezi námi a nemají to vůbec jednoduché převedli do TV podoby scenáristé Bryan Fuller (Hannibal) a Michael Green (Heroes).
 

7. Big Little Lies (HBO) – 7 dílů

Premiéra: únor 2017
Trochu reality vnesla ze seriálového světa do našich domácností stanice HBO. Big Little Lies vypráví propojené příběhy tří matek, které už mají leccos za sebou a ví, jak vytvářet dojem, že je všechno bezva. Akorát že není. Hlavní role Nicol Kidman, Laura Dern a Reese Whiterspoon. Režii sedmi z osmi dílů měl Jean-Marc Vallée (Klub poslední naděje, Divočina).
 

6. When We Rise (ABC) – 7 dílů

Premiéra: únor 2017
Sedmidílné docudrama nás vrací do přelomu 60. a 70. let a připomene dobu, kdy se ve Spojených státech vzedmula vlna demonstrací za práva homosexuálních menšin a vedla k zásadnímu obratu v pojetí lidských práv v tomto kontextu. Režisér Gus Van Sant v tomto projektu navázal na spolupráci se scenáristou Dustinem Lancem Blackem (Milk) a jednu z hlavních rolí svěřil Guyi Pearceovi.

5. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (Netflix) – 8 dílů

Řada nešťastných příhod
Premiéra: 13. ledna 2017
Hned v lednu vystartovala díky Netflixu osmidílná adaptace slavného Lemony Snicketa. Jak se stalo pravidlem Netflixu, dá k dispozici okamžitě všech osm dílů, takže žádné čekání po týdnech. Hlavní role – takřka k nepoznání – Neil Patrick Harris. Sérii nešťastných příhod sourozenců Baudelairových si vzal režijně pod svá křídla Barry Sonnenfeld (Addamsova rodina).

4. The Iron Fist (Netflix) – 13 dílů

Iron Fist
Premiéra: 17. března 2017
Minisérie Netflixu představila jednoho z marvelovských hrdinů - Železnou pěst. Z komiksové předlohy ji pro televizní vysílání přepsal renomovaný scenárista Scott Buck (Odpočívej v pokoji, Dexter). Představitel hlavní role Finn Jones byl až dosud z televizních obrazovek známý především ze seriálu Hra o trůny. Železná pěst ovšem všechno změní.  
 

3. Sharp Objects (Showtime) – 8 dílů

Ostré předměty
Premiéra: červen 2018 (posunuto)
Ostré předměty je především román Gillian Flynnové (Zmizelá, Temné kouty) a brzy také seriál stanice Showtime. Není právě o veselých věcech. Uškrcená holčička není jediným brutálním zločinem, který přivádí do městečka Wind Gap novinářku Camille Preakerovou (Amy Adams), pro níž se zločiny stanou doslova posedlostí. Výše uvedený trailer je pouze ke knižnímu vydání. Asi si počkáme až na rok 2018.


2. Taboo (FX) – 8 dílů

Premiéra: 7. ledna 2017
Osmidílná minisérie Taboo je takřka autorským počinem stále populárnějšího herce Toma Hardyho (Mad Max, Revenant). Příběh se odehrává v 1. polovině 19. století a jeho hlavní hrdina James Keziah Delaney (Tom Hardy) se vrací z Afriky dlouho poté, co byl prohlášen za mrtvého. Hardy v seriálu nejen hraje, ale podílel se i na vývoji scénáře a koprodukci.


1. Twin Peaks (Showtime)  - 18 dílů

Twin Peaks
Premiéra: duben 2017
Patrně nejočekávanějším seriálem roku je návrat do městečka Twin Peaks. Opět v režii Davida Lynche, který stejně jako u předchozích sérií psal scénáře s Markem Frostem. Nejde o žádný prequel nebo remake, ale jak slibuli tvůrci – časově se naváže tam, kde se skončilo. Jde tedy o výjimku z této desítky seriálů. Titul je notoricky známý.