Legion

79%
Legion

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností.





Recenze: Legion

Kinobox.cz
85%

Mnozí z diváků už jsou unaveni neustálým recyklováním všech Avengerů nebo Spidermanů, při čemž styl vyprávění zůstává stále tentýž. V seriálu Legion, jehož předloha také vzešla z dílny Marvelu, se objevuje vzácný prvek nečekaného a z hlediska divácké percepce i s možností volby.


kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
No, pěknej bordel. Vizuálně a audiálně je to teda bomba, ale co s tím, když děj je takovej maglajs? To člověk nikdy neví, co jsou iluze, sny, vzpomínky, myšlení, představy, halucinace, astrální rovina, kdo je kdo (protože existuje x postav v 1 postavě, rozdvojené osobnosti a podobně), kde a kdy se co odehrává (flashbacky vs. vzpomínky). Že to nerespektuje vesmírné, fyzikální, přírodní a další různé zákony, to už je člověk ani nevnímá (raději). Přišlo mi to jak nějakej šílenej myšlenkovej experiment. Jak kdyby to vymyslel David Lynch. Jak kdyby někdo vzal Počátek a použil na něho nějakej katalyzátor. Nechápu, jak tohle mohlo fungovat v komiksu. Ale třeba to tam bylo pochopitelnější, říkám optimisticky. Jinak musím zde zmínit, že jsem opravdu dával pozor a přesto v tom mám zmatek. Myslel jsem, že na konci série se to vše nějak vyjasní, ale teda moc ne, jenom trochu. Skvělí herci byli hlavně Aubrey Plaza (Lenny), Jemaine Clement (Oliver) a hlavně démonickej Mackenzie Gray (The Eye, jehož smrt byla vskutku originální). Nebyl tam špatnej herec, což je plus. Ale taky tam nebylo moc krve, škoda. Taky mi to nějak nezapadá do X-Meního vesmíru... Nejsu s tím prostě moc spokojenej. Spíš nasranej, že mi tak dojebali hlavu.
RedRose
5 159 bodů
6
mno... těžko hodnotit... některé díly byly hodně psychotropní, že jsem fakt už nevěděl která bije... Naštěstí se to cele nějak seskládalo a dávalo to nějaký smysl... Pokud na to naváže druhá série, mohlo by to být dobré, pokud to psychedelično trochu zkrotí... první série 69%
Jto_rating
Jto_rating
1 584 bodů
8
Zajímavý seriál o superhrdinove nebo v tomto případě spíš antihrdiny. Je to kreativní a má to spoustu zajímavých myšlenek z psychologie. Pro někoho psychicky náročné. Splnilo to moje očekávání všechny tři série stejně. Dobrý. Problémem je že nemáte u každý epizody takový ten pocit že potřebujete vidět další díly.


Dodatečné informace

Původní název:
Legion (více)
  • USA Legion
Země původu:
USA
Čeština:
Legion je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch