Legion

79%
Legion

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností.





Recenze: Legion

Kinobox.cz
85%

Mnozí z diváků už jsou unaveni neustálým recyklováním všech Avengerů nebo Spidermanů, při čemž styl vyprávění zůstává stále tentýž. V seriálu Legion, jehož předloha také vzešla z dílny Marvelu, se objevuje vzácný prvek nečekaného a z hlediska divácké percepce i s možností volby.


Jto_rating
Jto_rating
1 397 bodů
8
Zajímavý seriál o superhrdinove nebo v tomto případě spíš antihrdiny. Je to kreativní a má to spoustu zajímavých myšlenek z psychologie. Pro někoho psychicky náročné. Splnilo to moje očekávání všechny tři série stejně. Dobrý. Problémem je že nemáte u každý epizody takový ten pocit že potřebujete vidět další díly.
Michudy
Michudy
1 290 bodů
7
"Všichni mi tu říkají, že jsem duševně zdravý, ale co když se mýlí?" Legion staví na postavách z komixu, ale vypráví svůj vlastní příběh. Vlastně je to spíše zmatečné, stejně jako myšlenky hlavního hrdiny. Člověk si musí informace domýšlet a přeci jsou jasné. Děj skáče přehnaně z místa na místo a přeci má svou hlavní rovinu. Zvláštní styl vyprávění se těžko popisuje, ale funguje. Sonda do hlavy "možná zdravého" feťáka.


Dodatečné informace

Původní název:
Legion (více)
  • USA Legion
Země původu:
USA
Čeština:
Legion je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch