Legion

79%

Zajímavosti 24

  • Místo silikonu se Howard Berger rozhodl použít osvědčený standardní pěnový latex pro líčení velkých čertů. Berger říká: "Používáme tu hodně pěny." Ve skutečnosti by spousta make-upů v Legii nakonec byla vyrobena z pěnové gumy. Berger by řekl: "Miluju pěnovou gumu, myslím, že je skvělá, jsem její velký fanoušek, používáme ji hodně." Berger říká, že Greg Nicotero pěnový latex hodně používá i v seriálech The Walking Dead a Fear the Walking Dead. Bez možnosti včasného obsazení herců a zakázkových make-upů vymodeluje obchod stovky generických, hnijících zombie make-upů různých tvarů a velikostí. Je mnohem snazší různé spotřebiče přichytit a ohnout pěnu než se silikonem. Berger také říká, že se mu líbí vzhled, způsob, jakým se pohybuje, jak je to cítit. "Řekl bych, že 90 % make-upů je z pěny."
  • První série Legie se natáčela ve Vancouveru, ale pro druhou a třetí sérii Hawley přesunul produkci na jih do Los Angeles. Ve Vancouveru se o maskérské efekty v první sezóně postarali Todd Masters a MASTERSFX. Po příjezdu do L.A. se však na tvorbě rozmanitých bytostí Legie podílel Howard Berger ze společnosti KNB Effects Group, Inc.
  • Clark Debussy, kterého hraje Hamish Linklater, je další postavou, která se objevila v první sérii a vrací se do druhé a třetí série. Clark, vyšetřovatel v první sezóně, si při nehodě ošklivě popálí polovinu obličeje a těla. V první sezóně seriálu se o make-up postaral Todd Masters, ale tvůrce seriálu Hawley usoudil, že design je příliš extrémní, a chtěl ho v dalších sezónách trochu překopat. Nové třídílné popáleniny pro druhou sezónu byly odlity ze silikonu a pokrývaly Hamishovu tvář ze strany spolu s ušima a bradou. Na jedno oko byla nasazena mlžná kontaktní čočka a jedna ruka byla vytvořena jako mírně popálená. V průběhu druhé sezóny používala make-up popálenin Tami Laneová. Ve třetí sezóně měl být make-up opět přepracován, aby byl ještě méně děsivý, a tentokrát jej měla aplikovat Karrieann Sillayová. Howard popisuje Clarkův make-up jako "cool malý charakterový make-up". A dodává: "Hamish je v něm opravdu, opravdu skvělý."
  • Ve druhé a třetí sérii se Howard Berger a štáb KNB vrátili k postavě z první série: Ďáblu se žlutýma očima. Berger popsal ďábla jako opravdu zábavný make-up. Líčení s hlavou ve tvaru palce a dlouhýma vřetenovitýma rukama a prsty se skládalo z velké pěnové kapuce, části čela, brady a ušních lalůčků. Líčení zahrnovalo také velké žluté kontaktní čočky spolu s ručně nanesenými vlasy a obočím. účinkující, který hrál ďábla (Quinton Boisclair), nebyl větší chlap, jak by se u takové postavy dalo očekávat. Noah chtěl, aby postava měla hubené ruce a nohy, takže dávalo smysl obsadit hubenějšího herce. Berger říká, že ve druhé sezóně dělal maskérské aplikace on a Jerry Quist a ve třetí sezóně pak spolupracoval s Tami Lane. Maskéři dokázali pracný make-up Ďábla se žlutýma očima nanést za méně než dvě hodiny. "Šlo to docela rychle."
  • Jednou z nejpodivnějších věcí, kterou Howard Berger a umělci z KNB dostali za úkol pro Legii postavit, bylo obří prase, jehož cecky měly vystřelovat modrý halucinogenní kouř! Původně bylo zamýšleno jako mechanické prase v plné velikosti o velikosti dvaceti stop, ale podle Bergera byl Hawley ochoten se k němu zavázat. "Byl pro, na sto procent!" Nakonec však bylo rozhodnuto zkonstruovat jednoduchou část o rozměrech deset krát deset stop, která by představovala oblast žaludku prasnice. Zbytek prasete byl koncipován pomocí čtyřmetrové miniatury s mezerou pro místo, kam by se zasazoval kus v plné velikosti. Každá z prasečích mléčných žláz by byla opatřena hadičkami od Marka Byerse, které by chrlily výše zmíněný halucinogenní kouř, který by herci vdechovali. Berger vysvětluje, že to bylo "skoro jako vodní dýmka". Berger spolu s Davem Grassem, Davem Woghem a Stevem Frakesem stáli za břichem a loutkovali cecky, zatímco herci vdechovali modrý kouř. Berger se směje: "Bylo to super. Bylo to, chci říct, takové zvrácené a bizarní a celá ta scéna byla šílená."
  • Noah Hawley chtěl, aby Vermilion měly krásná ženská těla, ale podle Howarda Bergera "jak řekl Noah, tváře Dennise Franze z NYPD Blue".Berger upřesňuje. "A tak když jsme je navrhovali, říkám si, dobře, víte, chtěli jsme je udělat se všemi těmi pihami." Spolu se silikonovými přístroji přidala KNB také paruky ve stylu Sonnyho Bona a velké kníry, takže, jak říká Berger, "vypadají opravdu divně". Paruky pro postavy z Vermilionu dodávala Joy Zapata, vedoucí kadeřnického oddělení. Během zkoušek však Hawley, když viděl návrh aplikovaný na živé herečce, požádal o změnu. Místo původního puntíkovaného vzhledu požádal, aby KNB tři obličeje Vermilionů zefektivnila. Bylo třeba přepracovat přístroje pro postavy Vermilion. Namísto původního hrubého vzhledu skončily obličeje Vermilionů extrémně hladké, jako by byly nalakovány v diskontní autolakovně, což zdůraznilo jejich androidní a kolektivní aspekty. Nové přístroje se skládaly z čela a nosu a velkého kusu ve tvaru podkovy, který by zakrýval linii čelistí a bradu s rozmazanými rty. Kvůli novému pojetí a úspoře času by se místo silikonu spotřebiče vybíhaly z pěnového latexu a pak by se natíraly v podstatě třemi barvami; fialovou, tělovou a pak barvou rýžového papíru, což by jim dodalo velmi uhlazený, syntetický vzhled.
  • Třetí série Legie je nastavena jako retrospektiva, která divákům umožní vidět, jak to s mutantem Davidem Hallerem/Legionem začalo. V této sezóně se setkáváme s mladým Charlesem Xavierem, poznáváme Davidovu matku a také se setkáváme s variací Ďábla se žlutýma očima. Namísto velkého kapkovitého ďábla je Ďábel se žlutýma očima v minulosti hubený a podobný tyči, Hubený ďábel. Hubený čert představuje postavu předtím, než třicet let jeho pomalého hodování na duši Davida Hallera způsobilo, že se stal obézním. Navzdory tomu, že Howard Berger dává přednost pěnovému latexu, někdy mohou být elastické vlastnosti silikonu obzvlášť výhodné. Berger říká, že u Hubeného ďábla "jsem chtěl, aby se hýbal a mačkal". A to se mu podařilo, hotový Skinny Devil vypadá opravdu povadle a nechutně. Uvnitř kostýmu je umělec v obleku a technik KNB Dirk Rogers. Berger ho popisuje jako stálého pracovníka obchodu s příšerami. "Vždycky ho oblékáme do kostýmů. Je skvělý!" Velké silikonové přístroje byly použity také k vytvoření ďáblových paží v make-upu, jehož aplikace zabrala Tami Laneové a Bergerovi asi dvě hodiny.
  • Kirby Morrow (Benny) dříve hrál mutanta Cyclopse/Scotta Summerse v seriálu X-Men: Evolution (2000).
  • Ve třetí sérii debutuje jako herečka modelka, ilustrátorka a televizní reality show Lauren Tsai.
  • KNB postavila pět Časožroutů, každý z nich se mírně liší, a to na základě dvou různých soch. Jednu ze soch vyrobil Andy Bergholtz a druhou Garrett Immel. Podle Bergera byli všichni Časožrouti v podstatě natahovací masky vytvořené z pěnové gumy s velkými akrylovými zuby: "Vždycky se usmívají jako kočka z Cheshire." Na place se ruce Časožroutů natírají modrým odstínem. Vizuálně nejpřitažlivější na Časožroutech je pohled jejich očí za tlustými brýlemi. Tvůrčí tým se rozhodl pro praktické řešení namísto digitálního mrkání očí. Oči, které sestrojil vedoucí vizuálního FX v seriálu Lou Pecora, využívaly ke svému fungování programovatelné světelné panely. Berger řekl, že Noahu Hawleymu se tato technika velmi líbila, protože to bylo něco, co se nemuselo vkládat později digitálně. A jak říká, když se pohybují, blikají a svítí za zvětšenými čočkami, "jsou opravdu úderné!". Berger se usmívá a myslí na Časožrouty: "Jsou to opravdu, opravdu zábavné postavy. Mám je moc rád."
  • Červená barva (v různých odstínech) se objevuje prakticky v každé scéně, ať už na oblečení postav, nebo na kulisách. Připomíná to podobný motiv z filmu Šestý smysl (1999).
  • Na začátku seriálu je Davidovi diagnostikována schizofrenie. Druhá hlavní postava, Syd, je pojmenována podle Syda Barretta (ze skupiny Pink Floyd), který musel opustit svou kapelu poté, co mu byla diagnostikována schizofrenie.
  • Jean Smartová a Rachel Kellerová hrály ve druhé sérii seriálu Fargo (2014) na stanici FX. Jean hrála Floyd Gerhardtovou, která byla babičkou postavy Rachel Simone Gerhardtové. Noah Hawley byl s jejich výkony tak spokojen, že pro ně napsal role.
  • Jon Hamm, který je vypravěčem druhé série, byl původně obsazen do role Mister Sinister v nadcházejícím filmu X-Men "The New Mutants", než byla jeho postava z filmu vystřižena. Zda mělo být toto obsazení záměrnou vazbou na film, nebo šlo jen o čistou náhodu, zatím nebylo potvrzeno.
  • Postava Legie se poprvé objevila v marvelovském komiksu New Mutants #25.
  • Postava Syda Barretta je na začátku pilotní epizody často zobrazována se světlem odrážejícím se kolem její hlavy. Jedná se o možnou poctu skladbám skupiny Pink Floyd "Shine on you crazy diamond" 1. a 2. část, které pojednávaly o bývalém zpěvákovi Sydu Barrettovi, který byl rovněž považován za duševně nemocného.
  • Lauren Tsai ("Switch") je také ilustrátorka, pracovala pro Marvel Comics.
  • Druhý seriál stanice FX od Noaha Hawleyho. První sérií je Fargo (2014).
  • Seriál je součástí filmového světa X-Men, protože navazuje na budoucí filmy a zároveň působí jako samostatný seriál. Je však naznačeno, že existuje ve vlastním vesmíru a není součástí světa X-Men.
  • Stanice FX přidala ve druhé sezóně další epizodu, takže z původně desetidílné sezóny se stala sezóna jedenáctidílná. Důvodem bylo, že v určitém okamžiku sezóny bylo natočeno tolik scén, že skončily na podlaze střižny, aby se nemusely natáčet více než 60minutové epizody. Noah Hawley požádal stanici FX, aby mu umožnila natočit epizodu navíc a využít tak spoustu materiálu, který považoval za nezbytný pro příběh.
  • 4. února 2019 bylo oznámeno, že třetí série seriálu bude poslední. Showrunner Noah Hawley vždy plánoval, že seriál bude mít pouze tři série, a rozhodnutí o ukončení je výsledkem jeho a televizní stanice, která chce uzavřít příběh tak, jak vždy zamýšlel.
  • Když se v jedné z epizod Cary Loudermilk (Bill Irwin) setká s mužem v potápěčském obleku, pozdraví ho několika jazyky. Jedná se o odkaz na knihu "Dvacet tisíc mil pod mořem" od Julese Verna, kde profesor Pierre Aronnax také zdraví kapitána Nema několika jazyky, aniž by věděl, jakou řečí umí mluvit.
  • Postava Syd Barrettové, kterou hraje Rachel Kellerová, je pojmenována po Syd Barrettové z rockové skupiny Pink Floyd, jejíž hudba měla na seriál Noaha Hawleyho významný vliv. Barrett opustil Pink Floyd v roce 1968 kvůli problémům s duševní nemocí.
  • Noah Hawley naznačoval možnost, že se Charles Xavier objeví v seriálu už v první sérii. Patrick Stewart prohlásil, že by si svou roli v seriálu "naprosto stoprocentně" zopakoval, kdyby dostal příležitost, přestože dříve tvrdil, že Logan (2017) byl jeho posledním ztvárněním této postavy. Hawley se však rozhodl zaměřit na mnohem mladšího Xaviera a místo něj byl obsazen Harry Lloyd. Hawley také silně uvažoval o tom, že by si svou roli z filmů zopakoval také James McAvoy, ale bylo rozhodnuto, že jeho obsazení by bylo "příliš drahé".