Američtí bohové

75%
Američtí bohové

Dnes už kultovní a mimořádně šikovný spisovatel Neil Gaiman má maličko utrhané ruce od producentů, kteří chtějí adaptovat jeho knihy. Kabelovce Starz se podařilo získat práva na adaptaci románu Američtí bohové. Jednoduchý nápad postavený na myšlence, že bohové žijí mezi námi a nemají to vůbec jednoduché převedli do TV podoby scenáristé Bryan Fuller (Hannibal) a Michael Green (Heroes). (Jan Stehlík, Kinobox.cz)





Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
První dvě epizody mne velmi dobře naladily na celý seriál,ale s přibývajícími díly šla kvalita mírně dolů. S blížícím se finále šla kvalita zpět nahoru a mé dojmy jsou vesměs pozitivní. Největším plus je vizuální stránka,která nabízela přímo orgie pro mé oči. Občas se mi zdál seriál mírně chaotický a rozpačitý. Možná kdybych znal předlohu,tak bych hodnotil lépe,takhle je to jen 75%.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
S01 - Knihu jsem ještě dočíst nestihl (1/3), ale seriál je stejně bizarní. Casting perfektní, Stín, Středa, Laura v podání božské Emily Browning a hlavně Sweeney (Pablo Schreiber začíná vyčnívat skoro ve všem, v čem se v posl letech objeví). Klobouk dolů před tvůrci, Gaimanova kniha rozhodně nepatří k těm nejsnadněji zfilmovatelným.
celticek
celticek
5 916 bodů
6
Po prvních 4 dílech dávám 3 hvězdy. Gaimana mám rád, Sandman je prostě totální bombice. Vizuálně je seriál zpracovaný velmi dobře, narážky na veškeré božstva jsou zajímavé - nutí člověka vyhledávat a zabývat se historií a mytologií, kterou mám moc rád. Knihu určitě koupím, věřím, že to bude výborné čtení.

Dodatečné informace

Původní název:
American Gods (více)
  • USA Američtí bohové
  • USA American Gods
Premiéra v ČR:
30. 4. 2017
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Čeština:
Američtí bohové je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch