Tohle si Cruise za rámeček nedá. Zběsilá parodie si dělá legraci z jeho Mission: Impossible

Tohle si Cruise za rámeček nedá. Zběsilá parodie si dělá legraci z jeho Mission: Impossible
Rychle a nemožně | Cineuropa
Šílená komedie Rychle a nemožně se ve francouzském originálu jmenuje 3 jours max neboli Nejvýše tři dny. Právě tolik času má policista Rayane v podání Boudaliho, aby zachránil svou babičku, již unesl mexický drogový kartel. Postavu Rayaneho si navíc možná pamatují fanoušci čtyři roky starého snímku Machr na 30 dnů, v němž se mladý strážce zákona dozvěděl (samozřejmě mylnou) diagnózu, že má před sebou pouhý měsíc života. Rayane logicky přežil, a tak se stejně jako další členové policejního sboru objevuje i v tomto pokračování.
Rychle a nemožně
Rychle a nemožně
AI
51%
Zatímco předchozí snímek si utahoval z policejních klišé, Rychle a nemožně se soudě dle ukázky zaměřuje hlavně na žánr špionských thrillerů – a jméno Toma Cruise ze série Mission: Impossible dokonce explicitně padne. Najít lze i pomrknutí na fandy Kingsmanů, Jamese Bonda či 96 hodin.
Jedná se také o Boudaliho třetí režijní počin, jelikož vedle Machra na 30 dnů se podepsal i pod komedii Vezmeš si mě, kámo? z roku 2017. Ve všech těchto dílech vytvořil dvojici s Philippem Lacheauem, jenž samozřejmě nechybí ani nyní. Sám Lacheau režíroval i obdobně laděné komedie Léto All Exclusive, Super-Blb, Babysitting, Nicky Larson: Agent amatér či dva díly Alibi na klíč. Snad ani není třeba dodávat, že po jeho boku vždy stál i Boudali.
Rychle a nemožně: trailer | Bontonfilm
Dvojice získala věhlas díky divácky přívětivým, nekorektním, hrubozrnným řachandám, u nichž kvantita vtípků obvykle přesahuje jejich kvalitu. Lacheau a Boudali se ve svých předchozích filmech nevyhýbali využívání stereotypů a vysmívání se všemu a všem, což se z hlediska tržeb v kinech opakovaně ukázalo jako velmi dobře fungující strategie.
Ukázka z Rychle a nemožně se do nekorektnosti za každou cenu nepouští, naopak se snaží zaujmout parodováním známých momentů z populárních žánrových děl. Nakolik se bavení na úkor seriózně míněných špionských a akčních franšíz podařilo, se dozvíme 27. června v kinech. Zatím se podívejte třeba na náš žebříček nejlepších komedií.
Zdroj: Bontonfilm