„Pěkný bobr“. V nové verzi Bláznivé střely bude Drebinovi dělat společnost Pamela Anderson

„Pěkný bobr“. V nové verzi Bláznivé střely bude Drebinovi dělat společnost Pamela Anderson
Pamela Anderson | NBC
Moderní reboot Bláznivé střely byl dlouhou dobu zaseknutý v preprodukci a v jeho uskutečnění věřil málokdo. A ještě méně lidí v něj upřímně doufalo. Návrat ke komediální poetice 80. a 90. let, již filmem Připoutejte se, prosím! zažehlo tvůrčí trio David Zucker, Jerry Zucker a Jim Abrahams, rozhýbal producent Seth MacFarlane, díky němuž svět poznal Griffinovi či Méďu. Scénář dostali na starost autoři bezvadné Rychlé roty Dan Gregor a Doug Mand, kteří mají zkušenosti ještě ze seriálů Jak jsem poznal vaši matku a Šílená bejvalka. A hlavní úlohy srdnatého a nepříliš bystrého poručíka Franka Drebina se navíc chopil Liam Neeson, dřívější charakterní herec a akční hrdina, jenž si sem tam zablbne i v nenáročných komediích – pod MacFarlanem už na Drebina trénoval v Méďovi 2 (i když jen v jediné scéně) a ve westernu Všechny cesty vedou do hrobu.
Bláznivá střela
AI
62%
Hercova účast v mnohém kopíruje tehdejší Nielsenovo obsazení, neboť pozdější hlavní tvář filmové parodie se dlouho objevovala ve vážných charakterních rolích. Neesonovi je sice už přes sedmdesát, ale určitě patří k těm nejzachovalejším lidem v důchodovém věku, přičemž i Nielsen se svou bílou kšticí nevypadal jako mladík (v době natáčení filmové jedničky mu bylo 61). To Pamela Anderson se po divokých devadesátkách, kdy se stala sexsymbolem zásluhou Playboye a Pobřežní hlídky a víc se uchytila její uniklá sextape nežli pokus o podmanění stříbrných pláten se sci-fi Barb Wire, čas od času objevovala právě v lehkých parodiích. Ve Scary Movie 3 si střihla sexy parodii Kruhu, sebe sama si krátce zahrála v Boratovi a nechyběla v bláznivině Suprhrdina, kde se objevil i Nielsen.
Bláznivá střela (1988)
Barb Wire
Pro balík prachů
Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
V dokumentární zpovědi od Netflixu Pamela: Příběh lásky dávala najevo, že po padesátce už je dávno nad věcí. To může potvrdit v Bláznivé střele, která nese stopu atraktivních blonďatých hereček – ve třetí části s podtitulem Poslední trapas si roku 1994 zahrála Anna Nicole Smith, známá také jako nejslavnější světová zlatokopka. Záleží na tom, jak scenáristé Pamelu zapracují a zda-li dostane hlavní ženskou roli jako kdysi Priscilla Presley, která se vysloveně našla v humoru vyžadujícím kamennou tvář během šílených dialogů či fyzických skopičin. Její jméno však přitáhne pozornost a avizuje návrat k parodiím, jež jsme si v kinech odvykli vídat.
Bláznivá střela se přiřítí v červenci 2025 a momentálně vzbuzuje zvědavost. Rychlá rota se totiž zdejším tvůrcům vydařila. Animovaní hrdinové Chip a Dale v ní čelí obtloustlé verzi Petera Pana, jenž jako vyhořelá hvězda natočil stupidní reboot a z peněz z něj vytěžených rozjel továrnu na deformaci animovaných postaviček, s nimiž pak natáčí laciné kopie dávných hitů. A je to velká sebeuvědomělá zábava s množstvím odkazů na jiné filmy, což přesně pasuje také k Drebinovi bourajícímu při parkování popelnice a šperkujícímu nejzábavnější předávání Oscarů historie. Budete se na Neesona a Pamelu těšit?
Podívejte se na žebříček nejlepších komedií podle Kinoboxu.
zdroj: Deadline