Děsivá parodie Scary Movie se vrátí. Čeká nás oživení, nebo definitivní pohřbení žánru?

Děsivá parodie Scary Movie se vrátí. Čeká nás oživení, nebo definitivní pohřbení žánru?
Scary Movie: Děsnej biják | Dimension Films
Návrat této značky ovšem vzbudí mezi filmovými fanoušky jistě rozporuplné pocity. Série si ve svých pěti dílech získala řadu příznivců velmi nenáročné zábavy, ale také dost odpůrců. Jenže zatímco jednička ještě poměrně sympatickým způsobem parodovala horory z přelomu tisíciletí v čele s Vřískotem, Tajemstvím loňského léta či Šestým smyslem, další díly už sázely spíše na stupidní humor a často přepálené sprosťárny. Sérii pak v pozdějších fázích nepomohl ani příchod režiséra Bláznivých střel a klasiky Připoutejte se, prosím! Davida Zuckera, fandové ubývali a po pátém díle se za sérií definitivně zavřela voda.
Scary Movie
Scary Movie
70%
Scary Movie od řady fanoušků žánrů slízává kritiku za to, že právě tyto snímky stály za úpadkem parodií, k čemuž přispěla i ještě mnohem horší konkurence v čele se zmiňovaným Disaster Movie. Je proto poměrně paradoxní, že právě Scary Movie by mohlo žánr parodií v kinech příští rok znovu oživit. Na rebootu značky pracuje podle webu Variety úspěšný producent Neal H. Moritz stojící za značkami Rychle a zběsile či Ježek Sonic. Zkrátka člověk, který tuší, jak vytvořit hit. Podrobnosti o možném obsazení a příběhu se zatím neví, natáčet by se však mělo ještě letos.
Scary Movie: Děsnej biják
Scary Movie: Děsnej biják | Dimension Films
Nedá se však rozhodně říci, že tvůrci nebudou mít kde brát. Horory jsou stále velmi úspěšnou továrnou na peníze a zejména počiny ze stáje hororového guru Jasona Bluma (M3GAN, Pět nocí u Freddyho, Neviditelný) a Jordana Peeleho (Uteč, Nene) mohou dát autorům slušnou munici. Teď jde jen o to, zda výrazně změní svůj styl humoru, nebo zůstanou na svém. Příští rok nás navíc čeká menší souboj dvou slavných parodií. Dorazí totiž také nová Bláznivá střela, v níž se Liam Neeson představí jako syn Franka Drebina. Co myslíte, dokáže aspoň jedna z těchto značek v moderní době uspět, nebo klasickým parodiím definitivně odzvonilo?
Podívejte se také na žebříček nejlepších komedií podle Kinoboxu.
Zdroj: Variety