Heavymetalová legenda Spinal Tap se vrátí ještě letos. Praotce parodií čeká poslední koncert

Heavymetalová legenda Spinal Tap se vrátí ještě letos. Praotce parodií čeká poslední koncert
Hraje skupina Spinal Tap | Embassy Pictures
Reiner v dalších letech slavil úspěchy s coming-of-age dramatem Stůj při mně, v zámoří milovanou fantasy Princezna Nevěsta, etalonem romantických komedií Když Harry potkal Sally, děsivým thrillerem Misery nechce zemřít a soudním dramatem Pár správných chlapů. Taková fazóna nemohla trvat věčně a během 90. a nultých let Reinerovy snímky měly stále menší ohlas.
Hraje skupina Spinal Tap
Hraje skupina Spinal Tap
76%
Čerstvě sedmasedmdesátiletý filmař naposledy natočil biografické drama Šok a úžas, jež navzdory hvězdnému obsazení v čele s Woodym Harrelsonem a Tommym Lee Jonesem spíše prošumělo. Nyní se však Reiner vrací na začátek a chystá pokračování svého veleoblíbeného debutu.
Snímek by se měl objevit v kinech ještě letos, tedy přesně 40 let od premiéry původního díla. Přípravy Reiner oznámil už v roce 2022 a potvrdil i návrat jádra originálního hereckého obsazení. Sám si tedy opět zahraje filmaře Di Bergiho, který „natáčí“ dokument o heavymetalové kapele Spinal Tap, jehož členy ztvárnili (a znovu ztvární) Christopher Guest, Harry Shearer a Michael McKean. V cameo roličkách by se nyní měli objevit třeba Paul McCartney či Elton John.
Hraje skupina Spinal Tap
Hraje skupina Spinal Tap | Embassy Pictures
Příběh by se měl točit kolem chystaného speciálního vystoupení, k němuž se členové údajně nejhlasitější kapely světa uvolili po patnáctileté neaktivitě. Jak informoval web Deadline, natáčení aktuálně probíhá v americkém New Orleans. Pokud tedy chce Reiner stihnout premiéru ještě letos, měl by si pořádně pospíšit – vzhledem k punkové povaze celého projektu to však rozhodně není nemožné.
Už způsob, jakým Reiner informace potvrdil, svědčí o tom, že ani po desítkách let nic z hravosti neztratil: „Nedávno jsem s Martym Di Bergim hovořil a on říkal, že si rád vezme volno ze svého akademického úvazku na Škole filmových umění Eda Wooda, aby opět zdokumentoval dění kolem kapely Spinal Tap a zajistil jim tak místo v rocknrollovém panteonu.“
Než se dozvíme další informace, můžete se podívat aspoň na náš žebříček nejlepších hudebních filmů.
Zdroje: Deadline