Misery nechce zemřít

81%
Misery nechce zemřít

Paul Sheldon (James Caan) je po automobilové nehodě odkázán na milost a nemilost ošetřovatelce Annie Wilkesové (Kathy Bates). Její metody jsou poněkud zvláštní, ale pro ní zcela pochopitelné. Sheldon je autor několika románů o laskavé Misery, kterou Annie velmi obdivuje. Sheldon však svou hrdinku nenávidí a v rukopisu, který s sebou veze jí nechal zavraždit, aby se mohl konečně věnovat umělecky ambicióznější literatuře. Anne však pro jeho literární cíle nemá pochopení a použije veškerou donucovací sílu, aby si mohla přečíst novou knihu se svou postavou. Začíná strhující souboj.




Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Tak tento film je velké psycho, ale v dobrém slovasmyslu. V devadesátých letech se filmů podobného ražení natočilo dost, tento je přehlížený, ale velmi dobrý. Fanynka známého spisovatele se změní v psychopata a po nehodě ho drží doma za každou cenu. Scéna, kdy mu opětovné láme nohy je mrazivá. Celkově moc dobrá podívaná. 85%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Je nějaký žánr, který Rob Reiner nezvládá? Je pravda, že z Misery šlo vykřesat maličko víc, ale Reiner tu má Batesovou a nebojí se jí použít!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kdysi jsem měl s touhle adaptací docela problém. Knížka patří k mistrovým top zářezům, film mi ale nikdy nesedl. Včera už to bylo lepší, asi i díky tomu, že se mi detaily z knihy vytratily z paměti. Kathy Bates hodně démonická.

Dodatečné informace

Původní název:
Misery (více)
  • USA Misery nechce zemřít
  • USA Misery
Premiéra v ČR:
18. 3. 1993
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
61,28 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch