Kevin je po 30 letech opět Sám doma. Zábavná parodie ukazuje, jak by to mohlo vypadat

Kevin je po 30 letech opět Sám doma. Zábavná parodie ukazuje, jak by to mohlo vypadat
Macaulay Culkin v seriálu American Horror Story | FX Network
Ti se objevili jen v prvních dvou dílech režírovaných Chrisem Columbusem a o dalších životních osudech nápaditého chlapce a dvou nepříliš schopných, zato však nadstandardně odolných kriminálníků jsme mohli jen dumat. To se však nyní mění díky youtuberovi s přezdívkou VJ4rawr2, neboť před pár dny uveřejnil nápaditou parodii na filmové trailery.
Sám doma 3 (Kevinova pomsta): parodie/trailer | YouTube
Sám doma
Sám doma
85%
Sledujeme v ní dospělého, o tři dekády staršího Kevina, který žije poměrně poklidně a na dávné útrapy s lupiči už dávno zapomněl. Minulost ho však dožene, jelikož Harry a Marv se po mnoha letech strávených za mřížemi ocitají na svobodě – a své blonďaté Nemesis rozhodně nehodlají minulé křivdy zapomenout. Kevin už sice není školou povinným prckem, v sázce je pro něj tentokrát víc než kdy dřív – nejde totiž pouze o něj samotného, společně se svým domem musí ochránit i svou rodinu.
Podtitul falešného filmu zní Kevinova pomsta (Kevin’s Revenge), a tak v traileru Kevin skutečně převezme iniciativu a pro Harryho a Marva to vůbec nevypadá dobře. Obzvlášť proto, že přivolaným policistou je Kevinův starší bratr Buzz, který už podobný vzorec (tedy násilí v domě páchané na dvojici mužů) dobře zná z dřívějška.
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku | 20th Century Fox
Za zmínku stojí především způsob, jakým je falešný trailer zpracovaný. Tvůrce VJ4rawr2 se totiž na tvorbu podobných videí specializuje a pomocí šikovně sestříhaných záběrů z existujících filmů i úprav pomocí umělé inteligence a trikových softwarů dokáže vytvořit upoutávky na snímky, jež neexistují, i když by si to spousta fanoušků a fanynek přála. Tímto způsobem zpracoval třeba Titanic 2, V hlavě 2, spin-off Lvího krále o Mufasovi či filmovou adaptaci hry Fortnite.
Falešný trailer v některých momentech svým amatérským technickým zpracováním bije do očí, dohromady se však jedná o zábavnou snahu zodpovědět otázku, co se s hrdiny dvojice populárních rodinných komedií z počátku 90. let stalo. V podobě celovečerního filmu se to bohužel zřejmě nedozvíme, ale třeba u žebříčku nejlepších letošních filmů se také kvalitně pobavíme.
zdroje: YouTube, LADbible