Pobřežní hlídka se vrátí bez Pamely i Hasselhoffa. Kdo vyplní červené plavky tentokrát?

Pobřežní hlídka se vrátí bez Pamely i Hasselhoffa. Kdo vyplní červené plavky tentokrát?
Carmen Electra - Pobřežní hlídka | National Broadcasting Company (NBC)
Televizní reboot přichází sedm let po premiéře filmového revivalu s Dwaynem Johnsonem a Zacem Efronem. Jejich Pobřežní hlídka vydělala po celém světě 178 milionů dolarů, ale skloubením buddy komedie a béčkového akčňáku moc parády nenadělala. Také původní seriál nebyl mistrovstvím světa v televizní filmařině, ale jeho koncept udeřil na hlavičku doby.
Pobřežní hlídka
Pobřežní hlídka
47%
Hlavní tvůrce Gregory J. Bonnan si vypůjčil některé vlastní zážitky ze stáže u losangeleských záchranářů. Vysněnou Pobřežní hlídku mu pomohli rozběhnout ještě Michael Berk a Douglas Schwartz a po prvotních nesnázích a shánění dodatečných investorů a distributorů se zrodil sluníčkový fenomén. Chytlavá ústřední píseň uváděla na scénu řadu obdivovaných modelek v čele s Playboy senzací Pamelou Anderson, která se díky Pobřežní hlídce stala největší sexbombou devadesátek. Především pánové oceňovali také účast Nicole Eggert, Yasmine Bleeth či Carmen Electry.
Pobřežní hlídka (1989)
Pobřežní hlídka (1989) | GTG Entertainment
Lara Olsen, která má zkušenosti s televizními návraty díky seriálu 90210: Nová generace, to ale dnes bude mít složitější. Herecké obsazení nadcházející Pobřežní hlídky zatím není známé, ale bez Pamely či Hasselhoffa, jenž jako Mitch Buchannon nabyl obří popularitu třeba i v Německu, to bude vzhledem k nostalgické hodnotě seriálu složitější. I nostalgie po krásných hercích a herečkách přitom vyprchává. Kultura a společnost jsou dnes v tomto ohledu přece jen jinde než před třemi dekádami, představa atraktivních herců v plavkách už k hitu nestačí.
Oficiální synopse rebootu láká na „troufalé mořské záchrany, panenské pláže a ikonické červené úbory.“ Nová generace záchranářů bude v akčních i emotivních příbězích „demonstrovat, že vedle rodiny, do níž se člověk narodí, existuje také ta, již si teprve najde.“ Původní rodinná idylka se vysílala jedenáct let a inspirovala i několik celovečerních spinoffů s Hasselhoffem nebo nevalně přijaté pokračování Pobřežní hlídka: Havajská noc, v němž si roku 2003 zahrál také Jason Momoa. Uvidíme, zda se v nové verzi alespoň mihne nějaká z původních hvězd.
zdroj: Variety