Iva Baslarová

Iva Baslarová

Autor
Vystudovala mediální studia a žurnalistiku a sociologii. Pracovala jako šéfredaktoka Filmových listů na LFŠ Uherské Hradiště, publikuje v Cinepuru, Alarmu či Heroine. Pracuje jako vysokoškolská učitelka.

Články autora

  1. Emily pojede ve čtvrté řadě seriálu z Paříze na prázdniny do Říma
    Seriály9. 7. 2023
    Emily pojede ve čtvrté řadě seriálu z Paříze na prázdniny do Říma

    Nejpopulárnější seriálová markeťačka a influencerka Emily Cooper (Lily Collins) se ve čtvrté řadě vypraví na prázdniny do Říma. Protože je stále single (jak jinak), fanynky a fanoušci seriálu Emily in Paris se mají na co těšit. Nemalá porce romantiky a šílených outfitů, které se budou ještě dlouho rozebírat na Pinterestu, je dozajista nemine.

  2. KVIFF: Vyhrály Blažiny lekce, Brutální vedro získalo zvláštní cenu
    Festivaly a ceny8. 7. 2023
    KVIFF: Vyhrály Blažiny lekce, Brutální vedro získalo zvláštní cenu

    Bulharsko-německý snímek Blažiny lekce režiséra Stephana Komandareva zvítězil v hlavní soutěži 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Eli Skorčeva si odnesla cenu za nejlepší ženský herecký výkon za protagonistku tohoto filmu. Z českých snímků si nejlépe vedlo Brutální vedro, které obdrželo zvláštní cenu v soutěži Proxima.

  3. Sexuální výchova v září vyvrcholí čtvrtou řadou. Trailer opět slibuje skvělý humor
    Seriály7. 7. 2023
    Sexuální výchova v září vyvrcholí čtvrtou řadou. Trailer opět slibuje skvělý humor

    Fanynky a fanoušci britského seriálu Sexuální výchova se můžou těšit na září, kdy Netflix nabídne netrpělivě očekávanou čtvrtou řadu. Bohužel to má jeden háček. Bude už poslední. Všichni, kteří si oblíbili humor Otise, Maeve, Erica a Gillian Anderson v roli sexuální terapeutky, si tak budou muset připravit kapesníky.

  4. Král reggae a rastafarián Bob Marley ve filmu afroamerického režiséra
    Filmy7. 7. 2023
    Král reggae a rastafarián Bob Marley ve filmu afroamerického režiséra

    Natočení filmu o legendárním jamajském zpěvákovi, skladateli, kytaristovi a propagátorovi světového míru s příznačným názvem Bob Marley: One Love se chopil afroamerický režisér Reinaldo Marcus Green (Král Richard: zrození šampiónek, Město patří nám). Biopic půjde do kin příští rok, teď se můžete podívat na první trailer.

  5. Druhá řada seriálu Nadace slibuje více akce, povstání a pád Říše
    Seriály7. 7. 2023
    Druhá řada seriálu Nadace slibuje více akce, povstání a pád Říše

    Nový trailer na druhou sezónu Nadace ukazuje, že se schyluje k obrovskému povstání. Seriál adaptující legendární předlohu Isaaca Asimova měl na Apple TV+ premiéru v září 2021. Vypráví o skupině Nadace žijící ve vyhnanství a bojující po tisíce let proti Říši. Příběh druhé řady se bude odehrávat století po událostech té předcházející a Říše, vedená hrozivým bratrem Dnem (Lee Pace) se připravuje na obrovský konflikt s Nadací v čele s Harim Seldonem (Jared Harris).

  6. Uma Thurman prezidentkou USA. V gay romanci se její syn zamiluje do britského prince
    Filmy6. 7. 2023
    Uma Thurman prezidentkou USA. V gay romanci se její syn zamiluje do britského prince

    Svět, ve kterém v Bílém domě sídlí prezidentka s tváří Umy Thurman, jejíž syn Alex se zamiluje do britského prince Henryho poté, co spolu na svatbě shodí obří dort, nabízí nová romantická komedie Matthewa Lópeze Red, White & Royal Blue.

  7. Daniel Radcliffe o možnosti vrátit se do Bradavic v seriálu o Harrym Potterovi
    Seriály6. 7. 2023
    Daniel Radcliffe o možnosti vrátit se do Bradavic v seriálu o Harrym Potterovi

    Daniel Rafdliffe se leta snažil vymanit ze škatulky své dosud nejslavnější role, kterou byl Harry Potter v sérii filmů nejen pro dětské publikum. A to jak na divadle, tak v kinematografii. Záměrně přijímal role, které výrazně korespondovaly s kladným hrdinou s kouzelnou hůlkou v ruce a jizvě ve tvaru blesku na čele. The Hollywood Reporter proto zjišťoval, jestli by měl zájem vrátit se do připravovaného seriálu o Harrym Potterovi.

  8. Stranger Thigs vábí teaserem divadelní hry The First Shadow na závěrečnou sezónu
    Seriály6. 7. 2023
    Stranger Thigs vábí teaserem divadelní hry The First Shadow na závěrečnou sezónu

    Seriál Stranger Things si získal nesmírnou popularitu po celém světě a spousta fanoušků a fanynek se nemůže dočkat páté, závěrečné sezóny. Netflix ji nabídne v příštím roce, prozatím její však tvůrci, bratři Matt a Ross Dufferové, připravují divadelní hru pro londýnské divadlo Phoenix. Nový teaser trailer hry s názvem Stranger Things: The First Shadow, sestavený z první série seriálu, prý naznačuje, jak vše nakonec dopadne.

  9. Srdcerváči se vrací s druhou sezónou. Gay romance nás vezme do Paříze
    Seriály4. 7. 2023
    Srdcerváči se vrací s druhou sezónou. Gay romance nás vezme do Paříze

    Britský seriál Srdcerváči z loňského roku, který si okamžitě získal řadu fanoušků a fanynek, se v srpnu vrací na Netflix s druhou řadou. Jedná se o LGBTQ+ teen drama, založené na grafických románech Alice Oseman. Charlie Spring (Joe Locke) a Nick Nelson (Kit Connor) míří na školní výlet do Paříže a budou především řešit homofobii. Netflix má navíc pro všechny, kteří si seriál oblíbili, dobrou zprávu. Zaručeně se dočkáme i třetí sezóny.

  10. KVIFF: Ewan McGregor s dcerou představili snímek Druhá šance. Cítili se jako ve snu
    Festivaly a ceny2. 7. 2023
    KVIFF: Ewan McGregor s dcerou představili snímek Druhá šance. Cítili se jako ve snu

    Skotský herec Ewan McGregor je další hvězdou karlovarského festivalu. Do lázeňského města dorazil i s dcerou Clarou McGregor, společně si totiž zahráli v uváděném snímku Druhá šance. Umělec, známý mimo jiné ze snímků Trainspotting, Moulin Rouge či ze seriálu Obi-Wan Kenobi, obdržel z rukou Jiřího Bartošky cenu za celoživotní přínos kinematografii.

  11. Schwarzenegger řekl, že Terminátor předpověděl budoucnost AI. Velebil Camerona
    Téma1. 7. 2023
    Schwarzenegger řekl, že Terminátor předpověděl budoucnost AI. Velebil Camerona

    Arnold Schwarzenegger prohlásil, že série filmů franšízy Terminátor, která započala v roce 1984, předpověděla budoucnost nástupu umělé inteligence. Prohlásil to v Los Angeles v pořadu An Evening with Arnold Schwarzenegger a magazín People uvedl, že mluvil o tom, jak se teorie režiséra Jamese Camerona nedávno staly realitou.

  12. KVIFF: Začal festival, Russell Crowe převzal cenu, redakce Kinoboxu je na místě
    Festivaly a ceny30. 6. 2023
    KVIFF: Začal festival, Russell Crowe převzal cenu, redakce Kinoboxu je na místě

    Padesátý sedmý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (KVIFF) začal v pátek 30. června velkolepě. Russell Crowe převzal ocenění, hrála Morcheeba a po červeném koberci se prošla i Alicia Vikander, její manžel Michael Fassbender či členka poroty Patricia Clarkson. Z nemocničního pokoje přispěchal do lázeňského města v gala i zotavený ředitel festivalu Jiří Bartoška. Redakce Kinoboxu je rovněž ve Varech, odkud bude pravidelně recenzovat řadu filmů.

  13. Duna: druhá část se představuje v traileru. Máme se těšit na filmovou událost roku
    Filmy30. 6. 2023
    Duna: druhá část se představuje v traileru. Máme se těšit na filmovou událost roku

    Pro všechny, kteří se už nemůžou dočkat Duny: druhé části režiséra Denise Villeneueva, je tady trailer, jenž publikum seznamuje se vším, co potřebuje vědět. Znovu se ocitáme na pouštní planetě Arrakis a spousta nadšenců už teď přitakává, že uvedený snímek bude jednou z největších flmových událostí letošního roku.

  14. Ethan Coen natočil Drive-Away Dolls. Road trip Margaret Qualley doplnil Pedro Pascal
    Filmy24. 6. 2023
    Ethan Coen natočil Drive-Away Dolls. Road trip Margaret Qualley doplnil Pedro Pascal

    Díla bratrů Coenových jsou českému publiku dobře známá. A zatímco Joel Coen před dvěma lety sám natočil snímek The Tragedy of Macbeth, Ethan letos sólově debutuje filmem Drive-Away Dolls. Hlavní role v něm ztvárnily Margaret Qualley a Geraldine Viswanathan. Na jejich road tripu jim sekundují Pedro Pascall a Matt Damon.

  15. Zendaya hraje talentovanou tenistku v dramatu Challengers Luca Guadagnina
    Filmy21. 6. 2023
    Zendaya hraje talentovanou tenistku v dramatu Challengers Luca Guadagnina

    Talent, rivalita, milostný trojúhelník. To vše nabídne snímek Challengers režiséra Luca Guadagnina, který bude mít v kinech premiéru 15. zaří. Produkční společnost zveřejnila trailer, který ukazuje protagonistku Zendayu a její herecké kolegy Joshe O’Connora a Mikea Faista v příběhu o vášni sportovní i milenecké.