Iva Baslarová

Iva Baslarová

Autor
Vystudovala mediální studia a žurnalistiku a sociologii. Pracovala jako šéfredaktoka Filmových listů na LFŠ Uherské Hradiště, publikuje v Cinepuru, Alarmu či Heroine. Pracuje jako vysokoškolská učitelka.

Články autora

  1. Benicio Del Toro v novém thrilleru Netflixu Ještěr po boku Justina Timberlakea
    Filmy22. 8. 2023
    Benicio Del Toro v novém thrilleru Netflixu Ještěr po boku Justina Timberlakea

    Benicio Del Toro ztvárnil hlavní roli v novém thrilleru Netflixu, který režíroval Grant Singer. Spolu s ním se ve snímku objeví i Justin Timberlake a Alicia Silverstone, na streamovací platformě ho můžete vyhlížet na začátku října.

  2. Dokument Sly o Stallonem zakončí filmový festival v Torontu. Bude v dobré společnosti
    Filmy9. 8. 2023
    Dokument Sly o Stallonem zakončí filmový festival v Torontu. Bude v dobré společnosti

    Dokument o Sylvesterovi Stallonem s příznačným a jednoduchým názvem Sly z produkce Neftlixu uzavře 48. mezinárodní filmový festival v Torontu. Film tak bude mít světovou premiéru 16. září v Roy Thomson Hall. V letošním roce už přitom vyšla třídílná minisérie Arnold o Arnoldu Schwarzeneggerovi, skoro to tedy vypadá, jako by se někdejší sokové Hollywoodu i na stará kolena stále snažili držet krok jeden s druhým. V kinech má navíc právě obnovenou premiéru trojice prvních snímků série Rambo.

  3. Riverdale bude v nadcházející epizodě řešit jadernou válku. Co udělá Archie?
    Seriály8. 8. 2023
    Riverdale bude v nadcházející epizodě řešit jadernou válku. Co udělá Archie?

    Osmnáctá epizoda sedmé řady young adult seriálu Riverdale podle komiksové předlohy se 9. srpna bude věnovat tématu jaderné války. Jasně tak odkazuje na nedávnou premiéru Oppenheimera. Připomínka hrozby užití atomové bomby by měla posloužit jako zápletka jednoho dílu, pro nějž tvůrci zvolili černobílé provedení. Archie, Betty, Veronica, Jughead, Cheryl a další si tak budou muset představit, co by dělali, kdyby došlo na nejhorší...

  4. Pan Božský se brání obviněním: „Byl jsem nevěrný, ale nespáchal jsem zločin!“
    Téma8. 8. 2023
    Pan Božský se brání obviněním: „Byl jsem nevěrný, ale nespáchal jsem zločin!“

    Chris Noth, známý především jako pan Božský se seriálu Sex ve městě, tedy osudový partner novinářky Carrie, se po dvou letech mlčení vyjádřil k nařčením ze sexuálního útoku. Nepřekvapivě tvrdí, že se nic takového nestalo a že vyhazov ze seriálu The Equalizer a náhlá smrt jeho postavy v Jak to bylo dál... jsou nespravedlivé. „Podvedl jsem svou ženu, je to pro ni velice tězké a není to ode mě nic hezkého,“ prohlásil Noth v rozhovoru pro USA Today. „Ale není to zločin,“ dodal.

  5. Komedie Randalla Parka Shortcomings si dělá legraci z problémů ve vztazích
    Filmy4. 8. 2023
    Komedie Randalla Parka Shortcomings si dělá legraci z problémů ve vztazích

    Festivalová indie dramedy Shortcomings režiséra Randalla Parka odpremiérovala na letošním festivalu v Sundance a nyní vstupuje do americké distribuce. Vychází ze stejnojmenné komiksové předlohy. Vypráví příběh tří amerických mladých lidí asijského původu, kteří se snaží vyřešit svoje vztahové problémy.

  6. „Nejosamělejší britský pes“ se stal po boku Anthonyho Hopkinse filmovou hvězdou
    Téma4. 8. 2023
    „Nejosamělejší britský pes“ se stal po boku Anthonyho Hopkinse filmovou hvězdou

    Stafordshirský bullteriér Freya nejdřív neměla v životě moc štěstí. Šest let prožila v liverpoolském útulku a byla smutná. Pak si jí však všiml režisér Michael Bay a rozhodl se jí pomoci. Oznámil, že ji obsadí do filmu Transformers: Poslední rytíř po boku hollywodské hvězdy Anthonyho Hopkinse. A Freya se osvědila. Pak se našla i rodina, která si fenku vzala a poskytla jí milující domov.

  7. SkyShowtime připravila na září Hřebejkův komediální seriál Vítěz ze světa politiky
    Seriály1. 8. 2023
    SkyShowtime připravila na září Hřebejkův komediální seriál Vítěz ze světa politiky

    Nový původní slovenský komediální seriál Vítěz, natočený ve spolupráci s českými tvůrci a herci, uvidíme na platformě SkyShowtime po prázdninách. Režie se ujal Jan Hřebejk, hlavní role někdejšího premiéra „malé evropské země“ se ujal Ady Hajdu, jeho manželku hraje Ivana Chýlková a jednu z dcer Natalia Germani (Princezna zakletá v čase, Světlonoc).

  8. Gen V, spin-off seriálu The Boys, slibuje krvavé lázně na superhrdinské univerzitě
    Seriály25. 7. 2023
    Gen V, spin-off seriálu The Boys, slibuje krvavé lázně na superhrdinské univerzitě

    Třídílný spin-off seriálu The Boys, u nás uváděný jako Banda, s názvem Gen V dorazí v září na Prime Video. Bude zasazený do prostředí americké vysoké školy speciálně určené mladým superhrdinkám a superhrdinům, provozované firmou Vought International. Měl by prozkoumat život hormony a soutěživostí poháněných mladých lidí se superschopnostmi, kteří testují své fyzické, sexuální a morální limity.

  9. Legendární manga One Piece o mladých pirátech míří na Netflix jako hraný seriál
    Seriály24. 7. 2023
    Legendární manga One Piece o mladých pirátech míří na Netflix jako hraný seriál

    První oficiální trailer hrané adaptace úspěšné mangy One Piece právě zveřejnil Netflix, který nás tak láká ke sledování seriálu, jenž bude na streamovací platformě dostupný od posledního srpnového dne letošního roku. Předloha se už dříve dočkala stejnojmenného zpracování v žánru anime.

  10. Ulice bude mít devatenáctou řadu. Vrátí se dvě postavy a novou hvězdou bude Vondráčková
    Seriály24. 7. 2023
    Ulice bude mít devatenáctou řadu. Vrátí se dvě postavy a novou hvězdou bude Vondráčková

    Seriál Ulice z produkce TV Nova patří již řadu let mezi nejoblíbenější původní české televizní produkty. Svědčí o tom skutečnost, že na podzim nabídne publiku již devatenáctou sezónu, v níž se vrátí dvě dřívější postavy a do hereckého ansámblu se zařadí také zpěvačka Lucie Vondráčková.

  11. Sheridanův nový seriál Special Ops: Lioness se Zoe Saldanou a Nicole Kidman. Jaký je?
    Seriály23. 7. 2023
    Sheridanův nový seriál Special Ops: Lioness se Zoe Saldanou a Nicole Kidman. Jaký je?

    Taylor Sheridan, tvůrce úspěšných seriálů Yellowstone, 1923, 1883 či Starosta Kingstownu, vyprodukoval nový osmidílní pořad Special Ops: Lioness. V příběhu o boji CIA s teroristickou skupinou hrají například Zoe Saldana, Laysla De Oliveira, Nicole Kidman a Morgan Freeman. První díl má premiéru v neděli 23. července na Paramount+, u nás by ho měla nabízet platforma SkyShowtime.

  12. Branagh jako Poirot v dalším traileru. Přízraky v Benátkách jsou temné jako smrt
    Filmy20. 7. 2023
    Branagh jako Poirot v dalším traileru. Přízraky v Benátkách jsou temné jako smrt

    V pořadí s třetím celovečerním filmem o jednom z nejznámějších detektivů literárního světa Herculovi Poirotovi přichází režisér a zároveň představitel hlavní role Kenneth Branagh. Přízraky v Benátkách jsou tentokrát velmi volnou adaptací knihy Viděla jsem vraždu (v originále Hallowe’en Party) Agathy Christie, přičemž v tomto příběhu vystupuje i alter ego spisovatelky Ariadne Oliver.

  13. „Která debutantka zazáří nejjasněji?“ ptá se lady Whistledown ve třetí řadě Bridgertonových
    Seriály18. 7. 2023
    „Která debutantka zazáří nejjasněji?“ ptá se lady Whistledown ve třetí řadě Bridgertonových

    Třetí řady populárního seriálu Bridgertonovi se na Netflixu dočkáme ještě v letošním roce. IMDb nyní vydala krátké video, z něhož se můžete dozvědět nejen název prvního dílu nové řady, ale rovněž si poslechnout ukázku ze sloupku, který lady Whistledown napsala pro své noviny. Z dříve publikovaných informací už víme, že tentokrát budeme sledovat „komplikovanou romanci“ mezi Penelope Featherington (Nicola Coughlan), Colinem Bridgertonem (Luke Newton) a lady Whistledown.

  14. Barbie chce víc režisérek! Budou ženy konečně dostávat nejcennější Oscary?
    Filmy13. 7. 2023
    Barbie chce víc režisérek! Budou ženy konečně dostávat nejcennější Oscary?

    Svět se chystá na premiéru filmu Barbie příští týden a režisérka Greta Gerwig se stále ocitá v hledáčku zájmu nejrůnějších médií. Nově se Ryan Gosling svěřil s tím, jaké bylo natáčet poprvé oficiálně s režisérkou.

  15. První reakce na Barbie: Je to geniální, nominujte Goslinga na Oscara!
    Filmy10. 7. 2023
    První reakce na Barbie: Je to geniální, nominujte Goslinga na Oscara!

    První novináři a novinářky viděli na speciální projekci společnosti Warner Bros. očekávaný nový film Grety Gerwig Barbie s Margot Robbie v titulní úloze nejznámější panenky světa a Ryanem Goslingem jako Kenem. Podle Variety nešetřili nadšením a chválou, některé hlasy dokonce volají po tom, aby Gosling získal za svůj výkon nonimaci na Oscara. Přitom herec ještě nedávno čelil kritice, že je na tuto roli příliš starý.