Komedie Randalla Parka Shortcomings si dělá legraci z problémů ve vztazích

Komedie Randalla Parka Shortcomings si dělá legraci z problémů ve vztazích
Shortcomings | Sony
Shortcomings
Shortcomings
63%
Ben (Justin H. Min), začínající filmař, žije v Berkeley v Kalifornii se svou přítelkyní Miko (Ally Maki), která pracuje pro tamní festival asijsko-amerických filmů. Když Ben neřídí artové kino, což je jeho běžná pracovní náplň, tráví čas naháněním nedostupných blondýnek, sledováním sbírky filmů a večeřemi se svou nejlepší kamarádkou Alice (Sherry Cola), studentkou a lesbou, která je zvyklá na nekonečné randění. Když Miko odjíždí na stáž do New Yorku, Ben dostane příležitost začít poznávat, co si myslí, že by měl v životě chtít.
Shortcomings: trailer | Sony
Snímek se už teď těší velké popularitě a sbírá řadu pozitivních ohlasů. V Sundance byl nominovaný na cenu v hlavní soutěži. Ve Variety se o něm vyjádřili jako o svěžím a zábavném debutu přitažlivém pro široké publikum, podle Voxu se jedná o čerstvý vítr v rámci tematiky kulturních stereotypů a předsudků.
Randall Park je americký herec, komik, scenárista a režisér. Narodil se v Los Angeles korejským rodičům. Hrál například v seriálu WandaVision či ve filmu Aquaman, Ant-Man a Wasp nebo Hráčské doupě. Komiksovou předlohu Shortcomings vytvořil Adrian Tomine. Původně byla součástí jeho grafické novely Optic Nerve a v roce 2007 pak vyšla samostatně. Autor se v komiksu zaměřuje na to, jaké to je být v současné společnosti Američanem s asijským původem.
Shortcoming zatím není distributora pro Českou republiku, což se však v kráté době může změnit.
zdroje: Sony Pictures Classics, Variety, Vox