Dokument Sly o Stallonem zakončí filmový festival v Torontu. Bude v dobré společnosti

Dokument Sly o Stallonem zakončí filmový festival v Torontu. Bude v dobré společnosti
Sly | Netflix
Sly
Sly
75%
Režisér Thom Zimny (Bruce Springsteen Letter to You, Elvis Lives) své dílo popisuje jako intimní a neočekávaný pohled na hvězdu akčních filmů, stejně jako reflexi jeho dekády trvající herecké kariéry. Variety uvedlo prohlášení šéfa torontského festivalu Camerona Baileyho: „Staloneho příběh vypráví o houževnatosti, triumfu a jeho nesmazatelné stopě, kterou zanechal ve světě filmu. Je pro nás velkou ctí nabídnout ho našemu publiku jako závěrečnou noční projekci. Je to oslava odkazu skutečné ikony. Sly vezme diváky a divačky na intimní cestu životem Stalloneho, prubířského kamene kultury, jenž ovlivnil kinematografii přibližně na půl století. Dokument nabízí neočekávané a upřímné zkoumání osobnosti člověka, který se ukrývá pod pláštěnkou akční megastar.“
Sly: teaser trailer | Netflix
Dokument zaznamenává Stalloneho těžké začátky jako problémového dítěte v New Yorku, které se v rámci rozptýlení od okolního světa a každodennosti pouštělo do psaní filmových scénářů. Jeho kariéru nastartoval Rocky, role, kterou vytvořil a za niž bojoval. Právě snímek Rocky ho pak vynesl na výsluní slávy.
Spolu se superúspěšnou franšízou Rockyho se Stallone zapsal do paměti publika i do historie kinematografie sérií o Rambovi, snímkem Demolition Man, The Expendables a spin-offem Rockyho Creedem, za nějž získal v roce 2016 nominaci na Oscara. V současnosti hraje v seriálu Paramountu+ Král Tulsy, která byla prodloužená pro druhou sezónu. Snímek Sly produkoval Sean Stuart, jedním z výkonným producentů byl i Stallone. Netflix tento dokument uvede v listopadu.
Na festivalu v Torontu bude Stallone v dobré společnosti. Zahájí ho Hajao Mijazakiho animované epické fantasy The Boy and the Heron. V programu se objeví rovněž sportovní drama Taiki Waititiho Next Goals Wins, komedie Alexandera Payneho The Holdovers, Hirokazův snímek Monster a vítěz Zlaté palmy Anatomie pádu Justine Triet, která film uvedla rovněž na letošním karlovarském festivalu.