Pan Božský se brání obviněním: „Byl jsem nevěrný, ale nespáchal jsem zločin!“

Pan Božský se brání obviněním: „Byl jsem nevěrný, ale nespáchal jsem zločin!“
Chris Noth a Sarah Jessica Parker | Getty Images
Chris Noth
Chris Noth

Herec, Účinkující

Dvě ženy obvinily herce ze sexuálního útoku, přičemž každý se odehrál v jiném městě. Noth v reakci na tato tvrzení v prosinci 2021 prohlásil: „Tato nařčení od žen, které jsem potkal před lety, dokonce před dekádami, jsou naprosto nepravdivá. Je jedno, jestli se údajně staly před třiceti roky nebo dny, ne pro mě vždycky znamená ne, tuto hranici jsem nepřekročil. Vše se stalo po vzájemném souhlasu. Je těžké nezpochybnit načasování těchto obvinění. Nevím, odkud se vzala, ale s jistotou můžu tvrdit, že jsem ty ženy nenapadl.“ Později se přihlásila ještě třetí žena, její tvrzení herec rovněž popřel.
Noth zmizel z pokračování Sexu ve městě s názvem A jak to bylo dál... Pan Božský se objevil ve snové sekvenci Carrie (Sarah Jessica Parker), která se znovushledala se svým bývalým milencem poté, co rozprášila popel svého manžela v Paříži do Seiny. Pan Božský totiž v první epizodě zemřel na infarkt. Překvapivá smrt jeho postavy byla pečlivě naplánovaná poté, co se na veřejnost dostala zmiňovaná obvinění ze sexuálního predátorství. Mezitím se odchodu dočkal také William Bishop, ztvárněný Chrisem Nothem v seriálu The Equalizer. Noth se v pořadu objevil naposledy v lednu 2022, přičemž tento díl se natáčel v prosinci o rok dříve.
Chris Noth a Sarah Jessica Parker
Chris Noth a Sarah Jessica Parker | Getty Images
„Není nic, co bych mohl říct, abych změnil názor lidí, když se přiřítila taková přívalová vlna obvinění,“ prohlásil Noth ve zmiňovaném rozhovoru. „Zní to defenzivně, ale můj přístup takový není. Soud mě z ničeho neobvinil. Neprobíhá žádný proces. Nemám kde vyvrátit, co ty ženy tvrdí, a kam předvolat svědky. A ještě absurdnější jsou všechna ta obvinění, která se v žádném případě nezakládají na pravdě,“ tvrdí herec.
USA Today uvedla, že Chris Noth, známý rovněž ze seriálů Zákon a pořádek a Dobrá manželka, v současnosti režíruje a hraje ve hře Eugana Ionesca Rhinoceros v jednom venkovském divadle v Massachusetts. „Budu se držet stranou, dokud to nepomine,“ prohlásil. „Jsem herec, moje práce vyžaduje kreativitu. A musím se starat o děti, živit je. Nemůžu usnout na vavřínech. Takže ano, ztratil jsem nějaký čas a nevím, jak se dostat zpět do televizního byznysu, protože společnosti mají strach mě angažovat. Musím prostě pokračovat. Je to těžké, lidé se mě bojí, jejich strach je ovládá. Musím prostě vytrvat,“ dodal.
Chris Noth
Chris Noth | Getty Images
Uvedené ženy však říkají něco úplně jiného. Ava tvrdí, že k napadení došlo v roce 2010, kdy pracovala jako hosteska a zpěvačka v newyorské restauraci. Po jedné směně se Noth, který zařízení často navštěvoval, vrátil do kanceláře manažera, kam si Ava šla vyzvednout výplatu. Tam ji měl podle jejího tvrzení bez souhlasu osahávat, natlačil ji na stůl, líbal a sahal jí do vaginy. Přestal, až když ho přesvědčila, že se s ním sejde někde jinde. Pak už ho nikdy nekontaktovala.
Druhá z žen, vystupující pod jménem Zoe, popsala sexuální styk jako nepříjemný a bolestivý. V souloži měl Noth pokračovat i přes její odpor a bolesti se podle její výpovědi vysmíval. Zároveň odmítl použít kondom, přestože jej o to požádala. Třetí žena jménem Lily s Nothem také zažila násilný sex, a to v době, kdy už byl ženatý. Později jí poslal sms zprávu: „Měl jsem se skvěle a opravdu bych ocenil, kdybys o tom nemluvila se svými přáteli.“
zdroje: USA Today, TV Insider, Kinobox