Samantha se vrací do Sexu ve městě. S rozkmotřenou Parker se Cattrall nemusela potkat

Samantha se vrací do Sexu ve městě. S rozkmotřenou Parker se Cattrall nemusela potkat
A jak to bylo dál | HBO
Takže konec dobrý, všechno dobré? Kéž by! Cattrall se vrátí v jediné scéně v cameo roli, jež byla navíc natočená tak, že se na place nemusela setkat s Parker. Obě ženy ještě minulý rok tvrdily, že si neumí představit, jak by se Samantha mohla vrátit jako plnohodnotná postava, na čemž se zřejmě nic nemění.
A jak to bylo dál...
A jak to bylo dál...
60%
Její nepřítomnost byla vysvětlená sporem mezi Samanthou a Carrie, což je jistě příhodné. Objevovala se pouze formou textových zpráv, které si s hrdinkami vyměnila. V té poslední bylo naznačeno, že se ženy pokusí udobřit, zdá se však, že seriálové postavy jsou tomu o chlup blíž než herečky. Produkce totiž potvrdila, že cameo si nemáme vykládat jako příslib plnohodnotného návratu.
A jak to bylo dál...: trailer na 2. sérii | HBO Max
Samantha se tedy objeví jen formou telefonátu, který povede s Carrie Bradshaw. Skutečné Cattrall a Parker však své scény natočily odděleně. Aby nedošlo k omylu, jde o běžný postup. Není ani praktické, aby se scény telefonátů natáčely s přítomností obou herců či hereček, vždyť se každá postava nachází v úplně jiných kulisách. Tyto scény jsou často vytvořené v rozmezí několika dnů, kdy za druhý hlas zaskakuje kdokoli, kdo je zrovna po ruce. Dohromady se dají až ve střižně.
Výjimek se dožadují jen obzvlášť horliví režiséři či režisérky. Pokud by tedy herečky vedly skutečnou konverzaci, muselo by se jednat o publicity stunt, tedy událost naaranžovanou pro média. Ta by dávala v současné situaci smysl, produkce či herečky však zjevně necítily potřebu. Neznamená to nutně, že se obě ženy odmítají setkat. I když... Scéna v první řadě nemusela být pouhým telefonátem, že ne?
Sex ve městě
Sex ve městě
62%
Jedenáct epizod druhé série A jak to bylo dál… odpremiéruje na HBO Max v týdenních rozestupech od 22. června. Shodou okolností má ve stejný den na Netflixu premiéru i desetidílný seriál Okouzlení, kde Cattrall hraje jednu z hlavních rolí. Její reunion epozoda je naplánovaná na srpen.
A jak to bylo dál… se v tuto chvíli netěší velkému nadšení kritiky ani publika. Naději, že se populární čtveřice opět sejde, tedy tvůrci nemohou nechat zemřít. Oproti tomu seriál Sex ve městě byl v době uváděný obrovským hitem, který si nejen získal početné publikum napříč celým světem, ale rovněž zaujal legitimní pozornost expertů a expertek na populární kulturu i feministického hnutí. Především feministky rozdělil na dva tábory, které se o něm dohadují dodnes.
Pro jedny představuje svého času nový typ televizního pořadu, který zdůrazňuje nejen důležitost přátelství mezi ženami a jejich vzájemné solidarity, ale rovněž relativně inovativního zpodobnění prožívání sexuality, jež se neomezuje pouze na romantické vztahy a rodinu. Pro další je především product placementem a velkou marketingovou kampaní, která propaguje nejen řadu nadnárodních značek, ale rovněž amerikanismu, potažmo životě v New Yorku a na Manhattanu jako nezaměnitelného, jedinečného a žádoucího životního stylu.

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Ostatní28. 5. 2023
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného