Ethan Coen natočil Drive-Away Dolls. Road trip Margaret Qualley doplnil Pedro Pascal

Ethan Coen natočil Drive-Away Dolls. Road trip Margaret Qualley doplnil Pedro Pascal
Drive-Away Dolls | Focus Features
Snímek vypráví příběh nezkrotné a svobodomyslné Jamie (Qualley), která je nešťastná po dalším rozchodu se svou přítelkyní, a její plaché kamarádky Marian (Viswanathan), která zoufale touží po tom, aby se naučila uvolnit. V rámci nových začátků vyrazí na improvizovaný road trip do Tallahassee, ale jejich plány se rychle zhatí, když zkříží cestu skupině nešikovných kriminálníků.
Drive-Away Dolls: trailer | Focus Features
Sólově debutující Ethan Coen uvedl pro magazín Variety, že jeho film je „odporně zábavný“ a že jde o honičku s intrikami: „Jedním slovem, je to komedie.“ Ethan Coen napsal scénář s Triciou Cooke. Podle ní je dynamika vztahu mezi Jamie a Marion rovněž součástí narativu. „Jsem queer, vždycky jsem se tak identifikovala. V roce 2002, kdy scénář vznikal, nám to přišlo jako velmi zábavný a zajímavý nápad,“ řekla Cooke. „Takovýchto filmů o lesbách není mnoho. Je důležité mluvit o Drive-Away Dolls jako o queer filmu a také o tom, že sám sebe nebere příliš vážně,“ dodala.
Snímek má přitažlivé herecké obsazení, které čítá Beanie Feldstein, Pedra Pascala, Colmana Dominga, Billa Campa a Matta Damona. Obzvlášť Pedro Pascal se mezitím, co se Drive-Away Dolls natáčely, celosvětově proslavil díky seriálu The Last of Us. Cooke řekla: „Bylo fascinující sledovat jeho raketový vzestup. Když jsme dokončili natáčení, všichni o něm mluvili.“
Bratři Coenovi patří mezi pilíře americké nezávislé kinematografie od začátku osmdesátých let. Podle Colidoru společně rozšířili, parodovali a vypilovali žánr gangsterského filmu, filmu noir a westernu. Jsou miláčky filmové kritické obce, inspirovali řadu dalších režisérů a režisérek, odnesli si bezpočet ocenění a jsou držiteli několika Oscarů, například za temný wester Tahle země není pro starý nebo za Fargo.
Snímek Drive-Away Dolls by měl mít v kinech premiéru 22. září letošního roku.