Schwarzenegger řekl, že Terminátor předpověděl budoucnost AI. Velebil Camerona

Schwarzenegger řekl, že Terminátor předpověděl budoucnost AI. Velebil Camerona
Terminátor 2: Den zúčtování, Arnold Schwarzenegger | BontonFilm
„Dnes má má každý obavy z toho, kam až to může zajít,“ prohlásil někdejší americký akční herec a guvernér Kalifornie, který se nedávno vrátil na obrazovky v seriálu FUBAR. „A v tomto filmu, v Terminátorovi, vyprávíme o technologiích, které se stanou soběstačnými a převezmou kontrolu,“ dodal. Umělá inteligence (AI) se nyní stává velkým tématem nejen v Hollywoodu. Souvisí to i s tím, jak si programy jako ChatGPT získávají popularitu díky sociálním sítím.
Arnold Schwarzenegger
Terminátor: Temný osud, Arnold Schwarzenegger | 20th Century Fox
Schwarzenegger, který hraje v Terminátorovi kyborga-zabijáka, dodal: „Tehdy jsme se daného tématu jen zlehkla dotkli. Přemýšlejte o tom. O pár dekád později se vše vyplnilo. Není to jenom nějaká naše fantazie nebo příslib budoucnosti. Takhle výjimečná je tvorba Jima Camerona.“ Někdejší rakouský emigrant a protagonista kulturistiky na režiséra Terminátora, Titaniku a Avatara nepřestával pět chválu. Nazval ho mimořádným scenáristou a neuvěřitelným režisérem.
„Tohle je jedna z věcí, za kterou bych si rád připsal zásluhy, ale nemůžu. Můžu se chlubit jenom tou postavou a tím, jak jsem ji zahrál. Ale vymyslel ji Cameron. Takhle skvěle ji napsal, stejně jako celý film. Proto je nejlepším režisérem na světě,“ rozplýval se Schwarzenegger. Pro The Hollywood Reporter už minulý měsíc prohlásil, že kdyby se Cameron rozhodl franšízu Terminátora sám oživit, má pro něj jedinou větu: „Já se vrátím.“ Ostatně podle Schwarzeneggera Terminátor není mrtvý: „Ty filmy neskončily. Já jsem skončil. Pochopil jsem jasně a zřetelně, že svět chce změnu a jiné téma.“