Iva Baslarová

Iva Baslarová

Autor
Vystudovala mediální studia a žurnalistiku a sociologii. Pracovala jako šéfredaktoka Filmových listů na LFŠ Uherské Hradiště, publikuje v Cinepuru, Alarmu či Heroine. Pracuje jako vysokoškolská učitelka.

Články autora

  1. Chystá se Enola Holmes 3. Millie Bobby Brown bude nejspíš opět vyšetřovat
    Filmy1. 1. 2024
    Chystá se Enola Holmes 3. Millie Bobby Brown bude nejspíš opět vyšetřovat

    Sotva dvacetiletá Millie Bobby Brown uchvátila fanoušky a fanynky po celém světě svým účinkováním v seriálu Stranger Things i ve filmech Enola Holmes a v jeho pokračování Enola Holmes 2. Druhý zmíněný měl na Netflixu premiéru v listopadu 2022. Od té doby se kdekdo ptá, jestli se chystá Enola Holmes 3. Collider nově informoval o tom, že na scénáři se pilně pracuje.

  2. Kontroverzní sitcom ze 60. let The Donna Reed Show publikum rozdělil na dva tábory
    Seriály27. 12. 2023
    Kontroverzní sitcom ze 60. let The Donna Reed Show publikum rozdělil na dva tábory

    Během osmi sezón, kdy se sitcom The Donna Reed Show vysílal na americké stanici ABC, čelil neustálé kritice a kontroverzím. Od roku 1958 do roku 1966 ho lidé vinili z toho, že reprodukuje stereotypy, protože hlavní postava představuje typickou tehdejší ženu v domácnosti, stejně jako vyzdvihovali za to, že je naopak víc feministická, než se zdá. Byla totiž silnou ženou, která za svou rodinu učinila mnohá rozhodnutí.

  3. Fanoušci Boje o moc budou moci dražit kabelku Shiv nebo Romanův outfit
    Seriály25. 12. 2023
    Fanoušci Boje o moc budou moci dražit kabelku Shiv nebo Romanův outfit

    Přestože úspěšný seriál Boj o moc (Succession) letos skončil, společnost Waystar Royco evidentně ještě neřekla poslední slovo. Fanynky a fanoušci totiž mají možnost zúčastnit se aukce, ve které se budou dražit některé z předmětů, co si v seriálu nejen zahrály, ale plnily v něm třeba i významnou úlohu určitých symbolů – nejednou právě moci.

  4. Love Lies Bleeding: Kristen Stewart se zamiluje do kulturistky v thrilleru studia A24
    Filmy20. 12. 2023
    Love Lies Bleeding: Kristen Stewart se zamiluje do kulturistky v thrilleru studia A24

    Kristen Stewart se vrací po hororu Davida Cronenberga Zločiny budoucnosti (2022) na stříbrná plátna v romantickém thrilleru studia A24 nazvaném Love Lies Bleeding. Ztvární v něm manažerku posilovny Lou, která potká bodybuilderku Jackie (Katy M. O’Brian). Ta je rozhodnutá jet do Las Vegas splnit si svůj sportovní sen. Lou se do Jackie zamiluje, jenže jejich žhavý vztah naruší vpád otce Lou se zločineckou minulostí. Trailer ukazuje milostné vzplanutí obou žen a děsuplný chaos, který rozpoutá.

  5. Studentský film Tělo-duše-pacient o nácviku situací mediků je k vidění zdarma
    Filmy20. 12. 2023
    Studentský film Tělo-duše-pacient o nácviku situací mediků je k vidění zdarma

    Zhruba půlhodinový snímek Jindřicha Andrše, který měl letos premiéru na festivalu v Jihlavě v sekci Česká radost, je teď nově k vidění na YouTube. Tělo-duše-pacient sleduje mediky a medičky při nácviku krizových situací, což je jednou z novinek 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Můžete se tak dozvědět mnohé nejen o náročné profesi, ale i o pacientech a pacientkách.

  6. Greta Gerwig obdržela za Barbie svou první nominaci na Zlatý glóbus
    Téma13. 12. 2023
    Greta Gerwig obdržela za Barbie svou první nominaci na Zlatý glóbus

    Přestože Barbie je evidentně snímek, který její jméno přiblížil masovému publiku po celém světě, Greta Gerwig předtím nebyla neznámou režisérkou. Nikdy však neobdržela nominaci na Zlatý glóbus za režii, které se dočkala až letos. Její Lady Bird (2017) nebo Malé ženy (2019) pokaždé vyšly z tohoto soutěžního klání s prázdnou.

  7. Lena Dunham se vrací do televize. Chystá seriál Too Much s Willem Sharpem a Megan Stalter
    Seriály12. 12. 2023
    Lena Dunham se vrací do televize. Chystá seriál Too Much s Willem Sharpem a Megan Stalter

    V roce 2012 zabodovala seriálem Girls, kde si zahrála i jednu z hlavních rolí po boku Adama Drivera, tehdy ještě neznámého. Lena Dunham, scenáristka a showrunnerka, nyní chystá další seriál. Měl by mít název Too Much a hrát by v něm měli Will Sharpe (Sherlock, Bílý lotos) a Megan Stalter (Problemista). Seriál vzniká pro streamovací platformu Netflix.

  8. Meryl Streep překonala vlastní rekord v počtu nominací na Zlatý glóbus
    Téma12. 12. 2023
    Meryl Streep překonala vlastní rekord v počtu nominací na Zlatý glóbus

    Hollywoodská ikona Meryl Streep obdržela nominaci na Zlatý glóbus za svou roli v seriálu Jen vraždy v budově (Only Murders in the Building). Překonala tak vlastní rekord, dosud totiž zaznamenala celkových 32 nominací na toto ocenění, s tou letošní je jich 33. Uvidíme, jestli ji promění, jejími silnými soupeřkami v dané kategorii jsou Elizabeth Debicki (Koruna), Abby Elliott (Medvěd), Christina Ricci (Yellowjackets), J. Smith-Cameron (Boj o moc) a Hannah Waddingham (Ted Lasso).

  9. Reality show Hra na oliheň bude mít druhou řadu. Začíná castingové kolo
    Seriály7. 12. 2023
    Reality show Hra na oliheň bude mít druhou řadu. Začíná castingové kolo

    Ještě několik hodin předtím, než se rozhodlo o tom, kdo si z první řady nové reality show inspirované seriálem Hra na oliheň (Squid Game) odnesl čtyři a půl milionu dolarů, Netflix oznámil přípravu další série. Přestože se tedy na tuto reality show mnozí zpočátku dívali skepticky, evidentně si získala svoje publikum. A neboť po pohádkové výhře zatouží nejeden smrtelník, rozběhnuté castingové kolo bude určitě nadupané přihláškami.

  10. Režisérka Stmívání prohlásila, že pro reboot by byli perfektní Jenna Ortega a Jacob Elordi
    Téma28. 11. 2023
    Režisérka Stmívání prohlásila, že pro reboot by byli perfektní Jenna Ortega a Jacob Elordi

    Před patnácti lety měl premiéru první díl ságy Stmívání (Twilight), na němž si udělali jméno Robert Pattison a Kristen Stewart (byť právě Stewart za svůj výkon obdržela Zlatou malinu). Ale kdo by vlasatého upíra Edwarda Cullena a náruživou Bellu Swan ztvárnil dnes? Režisérka Catherine Hardwicke má evidentně jasno.

  11. Brendan Fraser si po získání Oscara jako první roli zvolil komedii
    Téma27. 11. 2023
    Brendan Fraser si po získání Oscara jako první roli zvolil komedii

    Brendan Fraser, jehož velký filmový návrat dal dokonce vzniknout novému slovu „breinaissance“, získal v letošním roce Oscara za ztvárnění protagonisty snímku Velryba. A už si také vybral další roli. Bude jí komedie studia Searchlight Pictures Rental Family japonské režisérky Mitsuyo Miyazaki.

  12. Christopher Nolan popřel zvěsti o tom, že by měl režírovat další bondovku
    Téma25. 11. 2023
    Christopher Nolan popřel zvěsti o tom, že by měl režírovat další bondovku

    Zahraniční média poslední dobou přetřásala zvěsti o tom, že by příští film s Jamesem Bondem měl točit Christopher Nolan, který letos zabodoval se svým Oppenheimerem. Režisér to teď nicméně rázně popřel, byť to nepůsobilo tak, že by případnou nabídku rovnou odmítl.

  13. Jenna Ortega nebude hrát ve Vřískotu 7. A kvůli komentářům na sociální síti vyletěla Barrera
    Filmy23. 11. 2023
    Jenna Ortega nebude hrát ve Vřískotu 7. A kvůli komentářům na sociální síti vyletěla Barrera

    Jenna Ortega, miláček publika a hvězda streamovacího gigantu Netflixu, se podle magazínu Variety vzdala role v sedmém Vřískotu. Novinka o jejím odchodu přišla poté, co byla z hororového snímku vyhozená třiatřicetiletá Melissa Barrera kvůli svým komentářům o Izraeli a Palestině na sociálních sítích. Ortega však oznámila, že její odchod je prostý: natáčení filmu totiž koliduje s přípravou seriálu Wednesday, kde má hlavní roli.

  14. Kaley Cuoco ztvárnila ve špionážním komediálním akčňáku nájemnou vražedkyni
    Filmy21. 11. 2023
    Kaley Cuoco ztvárnila ve špionážním komediálním akčňáku nájemnou vražedkyni

    Kaley Cuoco se po seriálu Letuška objeví v akčním thrilleru s komediálními prvky s názvem Role Play, režírovaném Thomasem Vincentem. Z prvního traileru, který vám nabízíme s českými titulky, to vypadá na napínavou zábavnou podívanou, která těží z modelu obyčejného partnerského páru, kde se za nečekaných podmínek vyjeví jedno dlouho skrývané tajemství.

  15. Protagonistka The OA stále věří, že by zrušený seriál mohl pokračovat
    Seriály21. 11. 2023
    Protagonistka The OA stále věří, že by zrušený seriál mohl pokračovat

    Brit Marling, spoluautorka seriálu The OA a současně herečka, která ztvárnila hlavní roli, stále věří, že by mohlo dojít na třetí sezónu, přestože Netflix seriál zrušil před několika lety. Příběh vyprávěl o Prairie Johnson, jež se po sedmi letech náhle objeví zpět v malém městě, kde vyrůstala. Její tělo je pokryté jizvami a mladá žena nikoho nepoznává, protože v době zmizení byla slepá.