Chystá se Enola Holmes 3. Millie Bobby Brown bude nejspíš opět vyšetřovat

Chystá se Enola Holmes 3. Millie Bobby Brown bude nejspíš opět vyšetřovat
Enola Holmes | Netflix
Enola Holmesová
Enola Holmesová
63%
O novinkách se rozhovořil ředitel filmové divize Netflixu Scott Stuber, který si spolupráci s Brown nemůže vynachválit. „Je to taková naše domácí hvězda,“ řekl Stuber. „Stranger Things jsou pro nás strašně důležité a pozorovat, jak Millie jako herečka roste, je neuvěřitelné,“ dodal. Pak se rozhovořil o třetím snímku s hrdinou Enolou Holmes, sestrou Sherlocka (Henry Cavill). „Rodina Holmesových je evidentně dost pružná. Warner Bros. odvedl skvělou práci s Downeym a Judem Lawem a my jsme přispěli Enolou,“ prohlásil. „Pracujeme na scénáři třetího filmu s ní. Rádi bychom přidali ještě jeden,“ upřesnil.
Enola Holmes
Enola Holmes | Netflix
Snímky o mladičké Enole Holmes (Brown) jsou založené na sérii několika knih Nancy Springer nazvaných The Enola Holmes Mysteries (Záhady Enoly Holmes). Původních šest knih vyšlo mezi lety 2007 a 2010, poslední, sedmá, se na pultech knihkupectví objevila v roce 2021. První zadaptovaný film měl premiéru v roce 2020 s podtitulem Případ pohřešovaného markýze. Ve stejném roce následovalo i pokračování Případ levoruké dámy. Teď je na řadě třetí díl, který v češtině vyšel knižně s podtitulem Případ zlověstných kytic.
Enola Holmesová 2
Enola Holmesová 2
63%
Brown se již dříve vyjádřila, že by se nezdráhala v adaptacích ostatních knih pokračovat. V rozhovoru pro ScreenRant v listopadu 2022 řekla: „Moc ráda bych se podílela na další. Chtěla bych, aby se Enola pustila do více případů, aby pocítila větší tlak, zažila víc bláznivých situací, aby znovu zakusila svou zranitelnost. Strašně ráda bych ji zase viděla zpět v plném pracovním nasazení.“
Zatím to vypadá, že největší záhadou ohledně dalších filmů s Enolou Holmes bude, zda se vrátí Henry Cavill jako Sherlock Holmes. Herec v roce 2022 k velkému překvapení všech oznámil, že odchází ze seriálu Zaklínač, a to po třetí řadě, kterou Neflix uvedl letos v červnu. Není však jasné, jestli to znamená, že se herec vzdal všech netflixovských projektů, nebo zda zůstane dostupný pro Enolu Holmes. V Zaklínači ho nahradil Liam Hemsworth, takže je možné, že streamovací agent bude chtít někoho jiného i pro roli Enolina bratra.
A přestože Enola Holmes 3 zatím oficiálně nedostala zelenou, Kinobox pro vás bude nadále sledovat, jak se situace vyvíjí. Zatím se můžete podívat na žebříček nejlepších filmů na Netflixu podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.
zdroje: Collider, ScreenRant