Christopher Nolan popřel zvěsti o tom, že by měl režírovat další bondovku

Christopher Nolan popřel zvěsti o tom, že by měl režírovat další bondovku
Christopher Nolan | Getty Images
Christopher Nolan
Christopher Nolan

Režisér, Scenárista

Přestože se tento drb objevoval v řadě médií poměrně dlouhou dobu, nikdy se neobjevily informace, které by ho potvrdily. A byť zatím není jasné, kdo se chopí režie dalších bondovek a kdo bude příští agent 007, Christopher Nolan teď jasně ukončil spekulace o jeho účasti na tomto projektu. V rozhovoru pro Associated Press dostal otázku, zda bude jeho příštím projektem James Bond. Odpověděl: „Ne, bohužel ne. Ale jsem rád, že všechny stávky skončily a my se můžeme vrátit zpátky do práce.“
Christopher Nolan
Christopher Nolan | Getty Images
Otázkou tedy zůstává, odkud se podobné zvěsti berou. Fanoušci a fanynky Nolana možná doufali, že se přání stane otcem myšlenky, protože by chtěli Nolana v režisérské sesli další bondovky vidět. Jiní naopak tvrdí, že jestli něco není šálkem Nolanovy kávy, byl by to právě James Bond. Zvěsti o tom, že by se ucházel o natočení příběhu nejslavnějšího agenta na světě, se přitom táhnou už léta, jak upozornilo Variety. Částečně to zřejmě pramení z Nolanova upřímného oceňování franšízy s Bondem. A částečně možná sehrály svou roli diskuse Barbary Broccoli a daších producentů Bonda s Nolanem o případné možné spolupráci.
Broccoli a její kolegové jsou ohledně značky 007 extrémně ochranářští. Do svého světa pouští pouze filmaře s evidentními filmovými vizemi, kam lze Nolana jednoznačně zařadit, nicméně pak se mohou spokojit pouze s druhořadou rolí při rozvíjení franšízy. To je také důvod, proč natáčení bondovek odmítl například Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče). Nolan, který by vyžadoval kompletní kreativní svobodu, jak je u svých filmů zvyklý, by tady těžce narazil.
zdroje: Variety, Associated Press, Kinobox
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.