Brendan Fraser si po získání Oscara jako první roli zvolil komedii

Brendan Fraser si po získání Oscara jako první roli zvolil komedii
Brendan Fraser | Myung J. Chun / Getty Images
Brendan Fraser
Brendan Fraser

Herec, Účinkující

Na jeho zlaté sošce se ještě ani nestihl usadit prach a už jsme ho mohli vidět v Zabijácích rozkvetlého měsíce, kde si střihl další vážnou, byť malou roli. Nyní by se měl objevit v komedii režisérky Mitsuyo Miyazaki, která se podílela na snímku Hikari či na netflixovském seriálu Ve při. Kromě toho, že bude snímek režírovat, se postará i o produkci. Spolu se Stephenem Blahutem navíc napsala scénář, společně pracovali už na docudramatu 37 sekund. Natáčet by se mělo na jaře v Japonsku, datum premiéry zatím známé není.
Komedie Rental Family vypráví příběh herce žijícího v Tokiu, kterého si najme Američan pro japonskou rodinu poskytující profesionální služby v zastupování. Fraser je prozatím jediným známým jménem, které bylo v souvislosti s filmem ohlášeno. Jedná se o Fraserovu první velkou roli od udělení Oscara za ztvárnění osamělého gaye v dramatu Darrena Aronofského Velryba. Ten znovunastartoval kariéru herce známého především z filmů Mumie, California Man a Král džungle. „V tomhle oboru jsem začínal před třiceti lety,“ řekl Fraser na pódiu, když převzal ocenění. „Věci nešly tak, jak bych si představoval, ale objevily se i možnosti, které jsem nedocenil, dokud nezmizely,“ dodal.
Brendan Fraser
Král džungle | Buena Vista International
Rental Family produkují Eddie Vaisman a Julia Lebedev (Sight Unseen) spolu s Hikari a Shinem Yamaguchiovými. Výkonnými producentky jsou Blahut a Tomo Koizumi. Fraserovo jméno obsahovaly naposledy titulky zmiňovaných Zabijáků rozkvetlého měsíce a snímku Stevena Soderbergha Žádné prudké pohyby. Měl si zahrát padoucha Firefly v komiksovém filmu DS Batgirl, ale Warner Bros. ho nakonec hodilo do koše. Fraser se objevil rovněž v seriálu Doom Patrol.
zdroje: Variety, Kinobox
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů letošního roku podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.