Kino u vás doma aneb 10 blockbusterů, které si můžete pohodlně pustit na HBO Max

Kino u vás doma aneb 10 blockbusterů, které si můžete pohodlně pustit na HBO Max
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.

Sebevražedný oddíl

Sebevražedný oddíl
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Vítejte v pekle – tedy v Belle Reve, věznici s nejvyšší úmrtností v celých Spojených státech. Jsou tam zavření ti nejhorší superpadouši, kteří udělají cokoli, aby se dostali ven – i kdyby to znamenalo přidat se k přísně tajné, podezřelé organizaci Task Force X. Co musíte dnes udělat, pokud nechcete zemřít? Shromáždit partu padouchů včetně Bloodsporta, Peacemakera, Captaina Boomeranga, Ratcatchera 2, Savanta, King Sharka, Blackguarda, Javelina a všemi oblíbené psychopatky Harley Quinn. Pak je musíte vyzbrojit a vyhodit (doslova) na odlehlý ostrov Corto Maltese, kde se to nepřáteli jen hemží. Oddíl vyráží na misi napříč džunglí plnou partyzánů a dalších po zuby ozbrojených protivníků. Jejich úkolem je najít a zabít. Jeden špatný pohyb a jsou mrtví. Částečný reboot série, k němuž došlo pro smíšených ohlasech na první Sebevražedný oddíl, natočil James Gunn (série Strážci Galaxie). Podle většinových ohlasů je tato dvojka výrazně lepší než jednička. A díky ní se zrodil skvělý antihrdina Peacemaker, jehož seriál je také na HBO Max.

Král Richard: Zrození šampiónek

Král Richard: Zrození šampiónek
Král Richard: Zrození šampiónek | Warner Bros.
Král Richard: Zrození šampiónek, za který si Will Smith odnesl svého prvního Oscara (což nicméně naprosto zastínila jeho facka moderátorovi), je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. Můžete se přesvědčit, zda se jedná o Smithův životní výkon a zda překonává i ztvárnění Muhammada Aliho, za něž byl také nominován na Oscara. Filmu předcházely protesty, že Smith je na roli Williamse příliš světlý.

Matrix Resurrection

Matrix Resurrections
Matrix Resurrections | Vertical Entertainment
Již téměř dvacet let žije Neo (Keanu Reeves) zdánlivě poklidný život jako Thomas A. Anderson v San Franciscu. Navštěvuje terapeuta, který mu předepisuje modré pilulky. Každý den potkává Trinity (Carrie-Anne Moss), ale navzájem se nepoznávají. Jednoho dne narazí na (překvapivě mladšího) Morphea, který mu nabídne červenou pilulku, aby znovu otevřel svou mysl Matrixu. Očekávané pokračování kultovní série si u diváků vede spíše rozpačitě. Pořád ale nabízí dostatek podnětných myšlenek, aby stálo za pozornost. Film je spíše než akčním blockbusterem úvahou nad tím, co od takových typů filmu chceme, a nakonec v něm převládne romance.

Duna

Duna
Duna | Warner Bros.
Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření – melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají? Duna byla během posledního oscarového klání oceněna hned šesti soškami. Režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Blade Runner 2049) dokázal, že patří k nejtalentovanějším autorům současných velkopodívaných. Film dějově končí v polovině knižní předlohy, druhého dílu bychom se měli dočkat v budoucnu.

Space Jam: Nový začátek

Space Jam: Nový začátek
Space Jam: Nový začátek | Warner Bros.
Šampión NBA a globální ikona LeBron James se vydává v novém pokračování Space Jamu na epické dobrodružství po boku slavného Bugs Bunnyho. Tato cesta je mash-up dvou světů, který odhaluje, jak daleko se někteří rodiče dostanou, aby našli své děti. Když jsou LeBron a jeho syn Dom uvězněni v digitálním prostoru, musí je LeBron dostat do bezpečí tím, že povede celou bandu notoricky nedisciplinovaných Looney Tunes k vítězství nad digitalizovanými šampiony. Jsou to Tunes versus Goons v největší výzvě života, která předefinuje LeBronovo pouto se synem a osvětlí sílu být sám sebou. Ready-to-action Tunes zničí konvenci, nabijí jejich jedinečný talent a překvapí i „krále“ Jamese hraním hry po svém.

Mortal Kombat

Ludi Lin
Mortal Kombat | Warner Bros.
Nové zpracování kultovní herní série možná není tak nahláškované jako verze z roku 1995, bohatě to ale vyvažuje věrností předloze, pokud jde o drsnost soubojů a brutální fatality. Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Blade. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je osud celého vesmíru. I tento film se dočká pokračování, první díl má být pouhým rozjezdem.

Snake Eyes: G. I. Joe Origins

Henry Golding
G. I. Joe: Snake Eyes | Paramount Network
Henry Golding hraje v tomto akčním dobrodružství ikonického G. I. Joe hrdinu přezdívaného Snake Eyes. V boji proti teroristické skupině Cobra se spojí se vznešeným japonským nindžou zvaným Storm Shadow (Andrew Koji), který mu umožní trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu Arašikage. Snake Eyes se po náročném výcviku stane dokonalým válečníkem. Jeho čest a oddanost však projdou velkou zkouškou, která by mohla znamenat ztrátu všeho, za co kdy bojoval. V dalších rolích se představují Úrsula Corberó jako Baronka a Samara Weaving jako Scarletta.

Tenet

John David Washington, Robert Pattinson
Tenet | Warner Bros.
John David Washington je představitelem hlavní role v akčním sci-fi snímku filmového vizionáře Christophera Nolana (Temný rytíř, Počátek) Tenet. Nejmocnější zbraní našeho hrdiny je jediné slovo – TENET. V temném podsvětí mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, která se bude odehrávat mimo reálný čas. Nejde o cestování v čase, ale o inverzi. Dalšími hereckými tahouny snímku jsou Robert Pattinson, Elizabeth Debicki a záporácký Kenneth Branagh. Tento film se vyplatí vidět dvakrát právě pro jeho komplikované hrátky s časem a děj běžící částečně pozpátku. Případně můžete přetáčet.

Zhoubné zlo

Zhoubné zlo
Zhoubné zlo | New Line Cinema
James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, jež mají bohužel daleko k obyčejným snům. Wan na filmu spolupracoval s mnoha kolegy ze svých předchozích projektů, jako byl Aquaman nebo sedmé Rychle a zběsile, a kromě režie je i producentem filmu. V hlavní roli se objeví Annabelle Wallis, která si zahrála už v hororu její jmenovkyně Annabelle nebo v rebootu Mumie.

Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Liga spravedlnosti Zacka Snydera
Liga spravedlnosti Zacka Snydera | Warner Bros.
Technicky vzato by tu Liga spravedlnosti Zacka Snydera být neměla, neboť nebyla uvedena v kinech. Jde nicméně o snímek, na který bychom v ideálním světě v roce 2017 vyrazili do kinosálů, kdyby studio nerozhodlo o přetáčkách. Naštěstí se později chytlo za nos a dovolilo Snyderovi, aby prostřednictvím HBO Max uvedl svou původní vizi. I v ní je Bruce Wayne (Ben Affleck) odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. Spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadot) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Snímek je na HBO Max uvedený i v černobílé verzi. Upozorňujeme na dlouhou stopáž 242 minut. Film si ideálně pusťte o víkendu.