Problémový Depp se vrátil ke starým manýrám. Štáb se ho na natáčení nového filmu bál

Problémový Depp se vrátil ke starým manýrám. Štáb se ho na natáčení nového filmu bál
Johnny Depp | Getty Images/Roberto Ricciuti
Jak se blíží americká premiéra Deppova festivalového comebacku Jeanne du Barry - Králova milenka, který jsme v Česku mohli vidět už loni, dostává se projektu víc mediální pozornost. Opět vyplývá najevo, jak moc nespolehlivým a nesnesitelným spolupracovníkem Depp je. Mluvíme tu o hollywoodské hvězdě, která miluje, když na ni musí několik hodin čekat připravený štáb. A když nemá náladu (nebo je „indisponovaný“), tak prostě nedorazí.
Jeanne du Barry – Králova milenka
Jeanne du Barry – Králova milenka
70%
Není tajemstvím, že režisérka a představitelka hlavní role Maïwenn se s Deppem po měsících jeho staronových manýr nerozešla zrovna v dobrém. Především report ve francouzském CNews informoval o Deppově neochotě podřídit se pracovnímu harmonogramu a neustálých sporech s režisérkou, jejíž pokyny měl problém respektovat. Maïwenn měla také podle svých slov přísně zakázáno pokoušet s Depem komunikovat mimo plac a neměla dovolené klepat na jeho dveře. Když to porušila, Depp prý reagoval „velmi negativně“.
Jeanne du Barry – Králova milenka
Jeanne du Barry – Králova milenka | Wild Bunch International
V novém rozhovoru pro The Independent podala Maïwenn napůl velmi taktní a nedořčené, napůl však velmi výmluvné svědectví: „Musím být upřímná. Je těžké s ním točit. (…) Štáb se ho bál pro jeho specifický smysl pro humor. Také jsme nevěděli, jestli přijde načas a bude schopný odříkat své repliky. Chci tím říct… I když byl zrovna včas na místě, štáb se ho bál.“
Maïwenn ví velmi dobře, co dělá. Tváří se, jako že hledá eufemismy, ale její volba slov vyloženě vybízí k tomu, aby se naše fantazie vydala na nekonečnou pouť. Filmařka také potvrdila, že s Deppem po natáčení přerušila veškerý kontakt, a on s ní. „Od natáčení mezi námi nebyl žádný normální vztah. Johnny je pro mě obrovský génius, ale žije ve svém světě. Nezvládám s ním komunikovat.“
Jeanne du Barry - Králova milenka - videorecenze | Kinobox
Poučení z téhle situace je, že všichni lidé, kteří během Deppova soudu podlehli nabízenému narativu, že Johnny je ukřivděný chlap, který možná občas zaškobrtne, v jádru je ale sympaťák a milý člověk, by měli zvážit, na základě čeho tomu vlastně věří a proč. A možná, že až velmi brzy skončí tenhle veřejný miláček opět bez rolí, nebude to proto, že se proti němu všichni spikli.
Podívejte se také na žebříček nejlepších herců, kde Johnny Depp zastává 20. pozici.
zdroj: World of Reel, The Independent, CNews