Disney zvažuje návrat Deppa coby Jacka Sparrowa. Bude mít ale Johnny vůbec zájem?

Disney zvažuje návrat Deppa coby Jacka Sparrowa. Bude mít ale Johnny vůbec zájem?
Johnny Depp jako Jack Sparrow | Walt Disney Studios
Johnny Depp přišel o roli kapitána Jacka jednak v důsledku svého dlouhodobě nepřípustného chování na place, jednak kvůli klesajícím tržbám a rostoucím negativním kritikám Pirátů, ale také kvůli svému prohranému soudu s bulvárními médii a následným bobtnajícím sporům s exmanželkou Amber Heard. Své legální vítězství v posledním jmenovaném střetu však dokázal s pomocí špičkového marketingového týmu proměnit v univerzální odpustek.
Johnny Depp
Johnny Depp

Herec

Veřejnost se najednou začala chovat, jako by utrpěla amnézii ohledně předchozí dekády průšvihů a za všechny Deppovi potíže mohla výhradně Amber. Ať tak či onak, po jeho comebacku se začalo ve velkém lačnit. Jeho návrat ke své komerčně nejvděčnější sérii se však nezdál pravděpodobný vhledem k tomu, že se sám herec veřejně zařekl tak neučinit.
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna | Walt Disney Pictures
Na pokračování zatím jen na konceptuální rovině pracuje jeden z tvůrců Černobylu Craig Mazin a jako o potenciální nástupkyni kapitána Jacka Sparrowa se uvažuje o Ayo Edebiri. Na sociálních sítích to nevyhnutelně vyvolalo řadu toxických a rasistických reakcí, protože přítomnost černošské herečky v příběhu odehrávajícím se v Karibiku by jistě vedl k pádu západní civilizace, jak ji známe.
Tahle novinka ale svou bulvární vděčností přehlušila jiný, o kus tišší hlas. Už vloni se totiž začalo šuškat o dom, že Disney zvažuje návrat Johnnyho Deppa. A to ne pouze v kuloárech – producent Jerry Bruckheimer řekl v rozhovoru pro AP Entertainment, že na Deppově návratu se pracuje a pro tuto eventualitu vzniká také scénář. Server World of Reel nyní cituje hollywoodského insidera Daniela Richtmana, jenž tvrdí, že tato snaha nyní ještě zesílila.
Režisér Pirátů z Karibiku točí po osmi letech nový film. Chystá ambiciózní sci-fi
Filmy19. 2. 2024
Režisér Pirátů z Karibiku točí po osmi letech nový film. Chystá ambiciózní sci-fi
Jak to jde dohromady s Deppovým hlasitým zřeknutím se Disneyho? Zdá se nepravděpodobné, že by producent filmu veřejně mluvil o možnosti návratu, kdyby mezi oběma stranami neexistovala absolutně žádná pozitivní komunikace – dostat od Deppa veřejně košem po vyjádření zájmu o jeho návrat by pro společnost bylo krajně ponižující.
Je tu malá šance, že se Bruckheimer tímto způsobem pokouší na Deppa veřejně tlačit. Aby v případě jeho odmítnutí fanoušci a fanynky věděli, čí chyba je, že se Jack nevrátil. Mnohem pravděpodobnější je ale jednodušší varianta: Johnny má rád peníze a není známý skromným a šetrným životním stylem. Žádný projekt mu nemůže vynést tolik peněz jako Piráti z Karibiku a to se vsaďte, že si nebude váhat vysmlouvat enormní sumu. A to se pak nad zásadami snadno hmouří oči. Co byste Deppovi poradili vy? Má do toho jít?
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: World of Reel