Režisér Pirátů z Karibiku točí po osmi letech nový film. Chystá ambiciózní sci-fi

Režisér Pirátů z Karibiku točí po osmi letech nový film. Chystá ambiciózní sci-fi
Piráti z Karibiku | Walt Disney Studios
Snímek, který napíše Matthew Robinson (Láska a příšery), má pojednávat o muži z budoucnosti (Rockwell), jenž se zjeví v losangeleské restauraci a rekrutuje skupinku různorodých hostů, s nimiž musí během jediné noci potřít hrozbu záludné umělé inteligence. Jestliže dostaneme komediálně laděný příběh, režisér Ranga nebo Honu na myš vstoupí do známé arény. Sci-fi sice dosud nezpracoval, ale umí zacházet s nákladnými žánrovými koncepty a budovat pohlcující filmové světy.
Gore Verbinski
Gore Verbinski

Režisér, Herec

Jeho velikášství se Disneymu bohužel vymstilo v případě Osamělého jezdce s Johnnym Deppem, jenž roku 2013 v kinech prodělal majlant i přesto, že jistě disponoval zábavnými a jinde neviděnými sekvencemi. Lékem na život si Verbinski odškrtl atmosférickou podívanou, do niž publikum zahalil už v napínavém Kruhu, a nyní by se mohl vrátit ke kořenům. Obecenstvo si jej nejvíc cení pro Piráty z Karibiku, jež režíroval v Prokletí Černé perly, Truhle mrtvého muže i v završení trilogie Na konci světa, které bylo roku 2007 nejdražším filmem historie. A dodnes má efekty, jež předčí většinu moderních technologií.
Osamělý jezdec
Osamělý jezdec | Walt Disney Pictures
V případě Good Luck, Have Fun, Don't Die zatím nevíme, jak moc se Verbinski spolehne na efekty a vizuální vyprávění. Rozhodně se bude moct opřít o herce, kteří možná nepatří k největším hvězdám, ale sympatičtější tváře dnes v Hollywoodu seženete těžko. Rockwell aktuálně skousává finanční i kritický neúspěch akční špionáže Argylle: Tajný agent, ale oscarovou hvězdu Zelené míle na stříbrných plátnech vždy vidíme rádi. To platí i pro Michaela Peñu, jenž i na malém prostoru stvořil nejvtipnější postavu Marvelu, nebo pro Juno Temple, která je hlavně televizní osobností díky komediálnímu Tedu Lassovi nebo černohumornému Fargu.
Verbinskiho katalog uzavírá ještě střízlivě přijatý Mexičan s Bradem Pittem a Julií Roberts a příjemná dramedie Pan Rosnička s Nicolasem Cagem. Pokud se rozhodne vydat cestou bláznivější akční komedie, mohli bychom se dočkat vítaného comebacku od producentů série Resident Evil.
zdroj: Deadline