Lék na život

69%
Lék na život
Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný…

Režisér Gore Verbinski se po Pirátech z Karibiku vrací k žánru, v kterém před téměř patnácti roky zazářil v dnes již kultovním hororu Kruh. A opět dokázal díky své obrazotvornosti a filmařskému umění vybudovat tajemnou a napínavou atmosféru, v níž se lidská mysl ohýbá a ztrácí schopnost rozeznat realitu a sen. Lék na život je díky tomu filmovou událostí přesahují žánrové škatulky. (CinemArt CZ)




Recenze: Lék na život

Kinobox.cz
40%

Až Lék na život vyjde za pár měsíců na BluRayi a jiných nosičích, půjde pravděpodobně o ideální doprovod k nějaké bujaré párty pro plnoleté a starší, na které se možná konzumuje alkohol i drogy. Nebudete ho muset pečlivě sledovat, jen občas kouknete náhodně na obrazovku, něco vás každou chvíli na 20 sekund upoutá, a vy si budete moct spolu s ostatními hosty říct "tyvolecotoje?".


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5
S tímto filmem to vidím tak 50/50. Zatímco po technické stránce Verbinski sází jednu temnější scénu za druhou,tak po příběhové stránce nenabízí vůbec nic působivého. Samotný nápad filmu je mnou zcela nepochopený. Postavit příběh na léčebně (neoriginální)s atmosférou typu "děje se zde něco nekalého" (ještě více neoriginální)nebyl sice dobrý nápad,ale to co se začne ve filmu dále dít je teprve pravá zvrácenost. Nechci tu nic konkrétního psát,abych vám případně nezkazil zážitek,ale za mne co se týče příběhu rozhodně palec dolů. Ze začátku film působí jako další verze Prokletého ostrova,ale tomu nesahá ani po kotníky. Dane DeHaan mi v určitých momentech dokonce i Leonarda připomněl,ale bohužel to ještě není takové herecké eso,aby utáhl skoro dvě a půl hodiny dlouhý film. Jason Isaacs je správně démonický a jako jeden z mála si vyslouží tvrdší měřítko hodnocení. Snímek skrývá pár opravdu odpudivých scén při kterých si bude s grimasou v obličeji zakrývat oči. S blížícím se finále jsem stále očekával nějaký pořádný zvrat v ději,ale ten se bohužel nedostavil. Ani se nedivím,že snímek neuspěl.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Film je plný tajmených scén a zhruba do dovu třetin vás nechá v napjetí, "co z toho bude" . Samotné vyústění je však spíše průměrné. Temné scény a dobrá atmosféra. Pro mě dobrý film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Byl jsem přesvědčený, obzvlášť podle ohlasů, že se mi Lék na život bude líbit. Ale bohužel cítím jen respekt k tak svéráznému dílu, i když mě místy ukrutně nebavilo a rozhodně mám pocit, že všechno, tedy co do scénáře a struktury, v něm mohlo být lepší. Verbinského režie samozřejmě skvělá, i když jen na úrovni zvládnutí jednotlivých scén.


Dodatečné informace

Původní název:
A Cure for Wellness (více)
  • USA Lék na život
  • USA A Cure for Wellness
Premiéra v ČR:
16. 2. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Německo
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
26,62 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Lék na život je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch