Guru filmového chlapáctví Zack Snyder se zastává Amber Heard. Neváhal by s ní znovu pracovat

Guru filmového chlapáctví Zack Snyder se zastává Amber Heard. Neváhal by s ní znovu pracovat
Zack Snyder - natáčení Armády mrtvých | Netflix
Americká herečka v posledních letech proslula hlavně coby exmanželka Johnnyho Deppa. Ten se cítil být poškozený jejími veřejnými prohlášeními o společném soužití a jeho násilném chování, vyvolal tedy mediálně enormě sledovaný soudní spor. Ten brzy v očích veřejnosti přesáhl střet dvou individuálních celebrit a stal se manifestací kulturní války.
Zack Snyder
Zack Snyder

Režisér, Herec

Johnny Depp coby populární herec s miliony příznivců a příznivkyň tahal od počátku za delší kus provazu a ještě než soud rozhodl převážně v jeho prospěch, Heard byla společensky odepsaná. Její odpůrci se ji rozhodli zrušit prostřednictvím mnoha petic, požadovali její odstranění z roztočených projektů (úspěšnost těchto protestů je předně u druhého Aquamana stále diskutovaná) a její artový projekt In the Fire zasypali nízkým hodnocením dávno předtím, než ho vůbec mohli vidět.
Amber Heard a Johnny Depp
Amber Heard a Johnny Depp v lednu 2016 | Getty Images
Navíc se začaly šířit fámy o tom, jak nesnesitelná je na place a jak těžké je s ní pracovat. A právě tady vstupuje do dění Zack Snyder, jenž má s Heard bohaté zkušenosti. Jakožto šéf DC komiksů musel posvětit její přijetí, přičemž ji pak sám režíroval ve své režisérské verzi Justice League. Na rozdíl od milionů sebejistých internetových diskutérů tedy ví, s kým má co do činění.
Během promování chystaného filmu Rebel Moon na otázku o odsudcích vůči Heard a její pověsti špatné kolegyně pro magazín The Hollywood Reporter řekl: „Já to prostě nechápu. Jestli ji ostatní nemají rádi, nevím, co bych na to mohl říct. Snad jen, že já bych neváhal jedinou vteřinu, kdykoli s ní budu znovu pracovat.“
Amber Heard
Amber Heard

Herečka, Koproducentka

Někdy i málo slov znamená hodně. Heard se doposud dočkávala zastání předně „zleva“. A přestože Snyder rozhodně není tak skálopevný konzervativec, jak si mnozí myslí (vždyť má na kontě i pokus o popfeministický spektákl Sucker Punch), stále se jedná mimo jiné o předního příznivce Ayn Rand, jejíž myšlenky jsou noční můrou každého progresivisty. Snyder tedy jistě velmi dobře chápe, jakou hodnotu má jeho zastání, kolikrát bude tato věta přetištěna a do kolika jazyků bude přeložena. Rozhodně se projevil jako člověk, co se nepřidá k davu jen proto, že by to bylo snadnější a pohodlnější.
Snyderův Rebel Moon bude mít na Netflixu premiéru 22. prosince. Druhý Aquaman půjde do kin o den dříve, tedy 21. prosince. Zatím se můžete podívat na nejlepší seriály na Netflixu podle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Hollywood Reporter