Co přinesl Comic-Con 2012 (+ VIDEO k Iron Man 3 a Postradatelní 2)

Co přinesl Comic-Con 2012 (+ VIDEO k Iron Man 3 a Postradatelní 2)
Pacific Rim - Útok na Zemi
Začalo to v roce 1970 srazem tříset zarytých fandů komiksu. O třicet dva let později  poctilo festival svou návštěvou 130 tisíc zarytých fandů komiksu. Z debatního kroužku o proměnách Supermanových trenek napříč léty se stala jedna z nejprestižnějších akcí, na které se filmová studia a komiksová vydavatelství (v poslední době žijící ve výhodné symbióze) předhánějí v bombastických prezentacích a nejžhavějších novinkách. Nezklamali ani tento víkend.
Guillermo del Toroje stálicí Comic-Conu. Ohromný cit pro vizuální stránku filmu, adaptace komiksů Blade II (2002) aHellboy (2004) a prořízlá pusa mu v San Diegu zaručují velikou oblibu, ať už přijchází s novým filmem nebo ne. Letos přišel, ukázal a zvítězil. Megalomanská sci-fi Pacific Rim má prostý příběh: aby se
Pacific Rim - Útok na Zemi
Pacific Rim - Útok na Zemi
lidstvo ubránilo mimozemské invazi, osedlá gigantické roboty a pustí se do boje se šmejdem z vesmíru. Námět? 0%. Provedení? 100%. Ohlasy z promítání sestřihu se předhání v superlativech. Bohužel šlo o exkluzivní projekci. Nás zbylých 7,026 miliardy se na dalších 6 měsíců musíme spokojit pouze s plakátem, který alespoň naznačuje, v jak velkém měřítku del Toro své "robotické porno" (jak film sám označil) rozehraje.
Další z hvězd Comic-conu posledních let není nikdo jiný než Peter Jackson, který právě dokončuje Tolkienova Hobita. Kromě nového plakátu, šitého na míru Comic-Conu, a debaty nad ukázkou z filmu vyvstala zajímavá informace: studio má kromě práv na samotnou knihu k dispozici také 127 stran dodatků, ve kterých Tolkien podrobněji rozpracoval svět Hobita. Jackson naznačil, že by bylo škoda je nevyužít a ke dvěma dílům přidat ještě třetí, pokud se myšlenka zalíbí studiu. Moderní trend "proč dělat dva díly, když jich může být osm" a výnosnost Jacksonových filmů mu pravděpodobně získají souhlasné kývnutí.
Dalším báječným mužem s klikou, který se předvedl, je geniálně ujetý Quentin Tarantino. Po velmi osobitém zpracování protinacistického odboje v Hanebných panc hartech (2009) se pustil do ještě divočejšího boje černého otroka s rasisitckým divokým Západem s názvem Django Unchained. Kromě společného hloubání nad westernem s představitelem hlavní role Jamiem Foxxem oznámil také vydání komiksové verze, kterou zdůvodnil tím, že do
comic-con-2012
Christopher Waltz a Jamie Foxx v Django Unchained
filmu se nikdy nevejdou všechny nápady, co by chtěl, jinak by jeho snímky musely být nejmíň čtyřhodinové. Scénář Djanga je zasvěcenými označován za Tarantinův nejlepší (sám ho označil za "fucking big"), takže se můžeme těšit na kvalitní doplněk filmové stravy.
Prozkoumat mládí velkého čaroděje ze země Oz se rozhodl kultovní režisér Sam Raimi (trilogie Evil Dead, Spider-man). Na svůj diskuzní panel nepřišel s prázdnou a nabitý sál se dočkal traileru ke snímku Mocný vládce Oz, který zvedl ze židle všechny účastníky. Naštěstí pro nás je tentokrát trailer veřejný - a působí víc než dobře. Sedmého března se i u nás dozvíme, jak se obdivovatel béčkových krváků popasoval s načechranou disneyovkou.
comic-con-2012-2
Jamese Franca v zemi Oz přivítá Mila Kunis
Velkým překvapením byl teaser nové Godzilly, který bez ohlášení promítl šéf Legendary Pictures Thomas Tull. Stejně jako příchod legendárního monstra byla ukázka rychlá, překvapivá a devastující, přítomní blogeři stále ještě suší poslintané klávesnice. Na nás ale opět zbývá jen nový plakát a těšení se na oficiální teaser.
Nebyl by to Comic-Con, kdyby chyběli giganti Marvel a DC Comics. Prvně jmenované studio víc než cokoli jiného udělalo pořádek ve svých projektech. Thor 2 má oficiální název Thor: The Dark World (u nás v kinech 14.11. 2013) a pokračování kapitána Ameriky ponese titul Captain AmericaThe Winter Soldier (v USA 4. 4. 2013, pro ČR zatím neohlášen). Marvel také potvrdil projekty pro rok 2014: Guardians of the Galaxy a Ant-Man.
Prezentace třetího Iron Mana byla o dost přínosnější. Robert Downey Jr. prozradil, že film ukáže život Tonyho Starka po událostech Avengers aneb
comic-con-2012-1
Robert Downey Jr. na place Iron Mana 3
jak asgardská invaze změnila životní postoje geniálního multimiliardáře. Promítnutá stopáž také definitivně potvrdila Bena Kingsleyho jako záporáka Mandarina, který se představí slovy: "Někteří mě nazývají teroristou, ale já se považuji za učitele. Lekce první: hrdinové neexistují."
A nakonec tu máme DC Comics, kteří vytáhli do boje jen s jednou kartou, zato kartou nejvyšší. Nejčerstvější Superman s titulem Muž z oceli a Henrym Cavillem v hlavní roli vstoupí do kin v červenci příštího roku. Režisér Zack Snyder (Watchmen / 2010) sdělil publiku, že trailer bude promítán před novým Temným rytířem a uveřejnil plakát s novým supermanovým outfitem pro rok 2013. 
No a nakonec slíbená videa. První je záznam z panelu druhých Postradatelných 2 (2012), druhé se váže k prezentaci Iron mana 3: