Profilový obrázek

Marhul28

Martin Marhul

Komentáře 21

Od nejnovějších
  1. Na nože
    Na nože (2019)
    10
    Jako milovník detektivek nemohu hodnotit jinak, obrovské překvapení. Rian překvapil, jde vidět že mu sednou jiné projekty než SW a už se nemohu dočkat na pokračování (Blackhand47XD: ano, už byly oznámeny přípravy :D ). Ze začátku jsem od toho moc nečekal, ale film mě vtáhl do děje a nepustil. 100%
    • Obsazení filmu, zvláště Craig, Armas a Evans
    • Hudební podtext
    • Charaktery postav
  2. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    9
    Musím se přiznat..... doteď jsem neviděl ani jeden film od Tarantina, maximálně pár scén a podobně, ALEEEEE.... 14. 8. se vše změnilo. Vyšel jsem z kina a byl neskutečně rád za to, co jsem zažil. Už dlouho jsem neviděl film, který by mě tak pobavil, potěšil a ještě nevím co po snad úplně všech stránkách. Cast DiCaprio-Pitt-Robbie-AlPacino-Olyphant je snad to nejlepší co jsem kdy pospolu takhle viděl + malá ,,herečka herečky" ve ,,dvoužidlové" scéně mě i tak trochu dojala, vážně klobouk dolů. Hlavně bych tu rád vytyčil DiCapriovo ,,hraní filmu ve filmu" v Saloonu + ,,du-du-du-du-du-du-du...FUCK!!" , tím mě úplně dostal do kolen :D. Pitt i DiCaprio si zaslouží přinejmenším nominaci na Oscara. Celý film jsem se jakoby vnitřně usmíval, byl jsem jednoduše šťastný že na něm po tom hypu kolem konečně jsem, a dámy a pánové, VYPLATILO SE. Kamera dokonalá, postavy skvělé napsané, retro-hudba.... Za mě minimálně 90%, Tento film mě opravdu nalákal, abych si všechny Tarantinovky shlédnul, a to také udělám, to mi věřte. A pro pana Tarantina? Za mě obrovský potlesk, který jsem mu daroval i na konci filmu... Já osobně si tenhle film MUSÍM MINIMÁLNĚ na Blu-Ray pořídit, hlavně tedy v té fyzické podobě.
  3. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    9
    Oproti knize, jako většina filmů, pozměnili děj (a u jakého takového filmu ne?). Film si ale NEUVĚŘITELNĚ užijete. Hned od začátku to má výbornej spád, a možná pár postav se jmenuje jinak než by mělo. Těšte se na nejlepší scény: bitva u hradu a taneční klub. Tyhle 2 scény byly z celýho filmu to nejlepší co může být..... Počkat. Je tam toho vlastně mnohem, MNOHEM víc, ale nechci spoilerovat. Film je komedie, akční film a i romantika. Se zpracováním hlavních postav v OASIS jsem nadmíru spokojený. Kamarád, kterého jsem na film pozval, mi hned po promítání, řekl tu stejnou myšlenku co já. Nejlepší film o videohrách ze všech. Sám Spielberg řekl že hry moc nemusí, ale u tohoto snímku se překonal. 3D není potřeba ale ušlo, dabing celkem obstojný. Film si zaslouží minimálně 8-8,5/10.
    • herecké výkony
    • hudba a zvuk
    • grafická stránka filmu je geniálně zpracována
    • pro maestra "Špíla"
    • (pro fanoušky knižní předlohy) snížení spousty referencí na popkulturu osmdesátých let oproti knize a zjednodušení systému soutěže, ale přece jen se nemohlo do filmu vejít vše
  4. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    8
    Na rovinu tu tyto recenze nechápu. Taktéž děkuji Kinoboxu za pozvání do kina. Podle mě tento film za shlédnutí určitě stojí. Nedejte na hodnocení. Jsem fanoušek MCU ale tenhle film se DC hodně povedl. Jedině ve scénáři bylo pár skřipek, to uznávám, ale hudba, obsazení, CGI a další počítačem stvořené věci byly parádní. Na jednu stranu mě také celkem zklamal padouch, který už už měl ke všemu blízko a jediní kdo mu to překazí jsou nakonec 2 z 6 hrdinů, ikdyž ostatní bojovali se Steppenwulfem. Za mě to je prostě celkem povedený film a těším se co se bude dít dál. DC se ponaučilo. PS: vydržte až do konce, je tam potitulková scéna, a je neuvěřitelná!!!!!!!!
    • Grafika a zpracování filmu.
    • Herecké obsazení (nejvíce mě překvapil výkon Ezry Millera jako Flashe, na kterého si všichni na začátku stěžovali, ale podal parádní výkon).
    • Akce.
    • Několik překvapení, hlavně to potitulkové.
    • Hudba.
    • Postavy.
    • O něco slabější záporná postava.
    • To samé scénář.
    • Buhužel jsem byl pozván na dabing, o něco horší.
  5. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    9
    Nejlepší z Thorovi trilogie a jeden z nejlepších Marvel filmů vůbec. A oprávněně. Překonává tržby a není se čemu divit. Je to taková pecka, jako když ji dal Hulk Thorovi
  6. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    8.5
    Tak a je to. Konečně jsem viděl Spider-Mana, který se mi celkem dost zalíbil po všech stránkách. Humor, obsazeni, hudba, reference, a celkově ta akce. A padouch? O tom není třeba mluvit. Došlo mi teď při psaní recenze, že v sobě má ne tolik, ale celkem podobnou šablonu Sand-Mana ze Spider-Mana 3 (chlapík co dělá zlé věci aby ochránil rodinu). Shocker - wow, tohle jsem nečekal. A Tom Holland předvedl na svůj věk výborný výkon. Když vezmu v potaz, že v komiksu je Peterovi 15??? Tom Holland je prostě nejlepší volba co Marvel měl. Tedy, kromě role MJ
  7. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    9.5
    O něco později jsem tu abych recenzoval jeden z nejlepších Marvel filmů vůbec, za který je zvolen právem. Obsazení - musím zmínit hlavně Sylvester Stalloneho, jeho role mu absolutně sedí a doufám že mu dají v pokračování mnohem více prostoru. Kurt Russel, pro mě aka ,,Darth Vader style". Výborný výběr herce a jeho ještě lepší herecký výkon. Při jeho proměně na pana Davida jsem nevěděl, jestli je to počítačově, nebo je to vážně on (We are Groots
  8. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    9.5
    Ano, s některými lidmi,co SW sledují už dost dlouho, souhlasím, že Rogue One už jede mimo dějovou linku SW, a že je to hlavně o rodině Skywalkerových, ale stále je to ta akční, hvězdně obsazená podívaná s napjatým příběhem a s efekty a hudbou, které mají jen Star Wars. Na jednu stranu lidi chápu. Ano, částmi film je trochu delší, ikdyž to není třeba, pořád je to ale série, která je nezapomenutelná v každém momentě.
  9. Vlk z Wall Street
    Vlk z Wall Street (2013)
    8.5
    Nádherná podívaná, a to jsem o to filmu ani nevěděl, dokud mi ho kámoš nedoporučil. Obvykle na takovéhle filmy moc nejsem, ale tenhle mě vážně udržel až do konce. Komedie snad nejvíc za celou dobu co filmy sleduji. DiCaprio je fenomenální herec. Každá scéna filmu je prostě parádní. Mimo Capria je obsazení úžasné, příběh poutavý, FBI se pěkně vyřádila :D
  10. Pařba o Vánocích
    Pařba o Vánocích (2016)
    9
    Film mě absolutně překvapil. Ikdyž jsem se na trailer díval jak moc sem chtěl, nijak mi to nepomohlo. Ani sem moc nechápal, o čem to vůbec bude. Ale Kinobox prostě vybral ten typ filmu, na který musím jít. Obsazení bylo hvězdné, u tohohle filmu se nikdo nemohl nudit. Nápad pařby se sice nevydařil, jak chtěli, ale scénář se naprosto povedl. Nejlepší komedie za celý rok!!!
  11. Četník a mimozemšťané
    Četník a mimozemšťané (1979)
    9.5
    Legendární série o četnících, která nemá obdoby. Louis a ostatní předvádí jako vždy fantastické herecké výkony. Pohřební melodie v podání četníků je prostě nezapomenutelná scéna, scéna s létajícím talířem, který pilotují sami četníci, je vizuálně dost slušná. Mimozemské role byly zahrány skvěle.
  12. Přednosta stanice
    Přednosta stanice (1941)
    9.5
    Jeden z nejzábavnějších českých, a možná i světových filmů, jaké jsem kdy viděl. Je mi sice 17, ale u filmu se cítím jako pamětník :D. Vlasta Burian jako vždy podal perfektní herecký výkon. Příběh skvělý a plynulý, plno humoru a obsazení se také povedlo. Kokrhel, Ťopka, Jenda a jeho žena jsou nejlepší postavy z celého filmu. Nejlepší scéna: Posílám ti dva kňoury, a mezitím je jedno prase domácí.....Tečka čárka tečka tečka čárka..... A ,,soundtrack", jestli se tomu tak dá říkat, je bez chyby.
  13. Snowboarďáci
    Snowboarďáci (2004)
    9
    Povedená komedie o dvou teenagerech, který chtěj konečně vypadnout na Vánoce od rodičů a užít si snowboarding, ženský a hlavně mít klid. Jenže všechno se změní když s nimi jede i Marta (Marta, ta Marta, jo tu zná celá parta :D) a bydlejí u svého strejdy se psem Mazlikem....... Moc se mi film líbil, hodně vtipných scén, jedny z nich jsou např. s Tomicovou a Langmajerem u zásypky na uhlí a Už to leze do zatáčky XDD Ikdybych to viděl 50krát, nepřestane mě to bavit. Obsazení perfektní, příběh srozumitelný pro každého. Jsem velice rád, že vyhrál alespoň 1 cenu ze 2 nomimací.
  14. I Am Bolt
    I Am Bolt (2016)
    9.5
    Když jsem dostal od Kinobox.cz pozvánku, nevěděl jsem, jestli odhalil můj vkus na filmy. Normálně na tyto typy filmů, a tak jsem váhal, jestli ji přijmout, nebo ne. Ale říkal jsem si: ,,Když mě pozvali na film, o kterém si myslí, že by se mi mohl líbit; proč tam nejít a nepřesvědčit se?". Tak jsem okomentoval, rezervoval a včera jsem ten film viděl. Musím říct, že............... JSTE SE TREFILI!!! ÚPLNĚ JSTE MĚ ODHADLI!!! Film se mi velice líbil, ikdyž se tam přehazovalo pár datumů tam a zpátky, ale v tom se zorientovat dalo. Bolt a ostatní měli ve filmu takový smysl pro humor, že se rozesmál celý sál :D. Příběh Usaina Bolta je plný citů, humoru, zranění, úspěchů, i rivality; v tomto filmu bylo prostě vše. Návraty do minulosti byly úžasné. V 15 letech vypadal Bolt spíše jako kdyby mu bylo kolem 20 :D.
  15. Už je tady zas
    Už je tady zas (2015)
    9
    Je libo film o nacistech? Tady ho máte. Nebo lépe - je libo film o Hitlerovi? VOILÁ!!! Ani už si nepamatuji, kde jsem se o filmu dozvěděl, ale zaujal a pobavil mě úplně neskutečně. Tempo je pevné, satiry a komedie je tak akorát. Obsazení - herce moc neznám, ale seděli mi tam moc dobře :D. Vizuálně povedeno parádně.
  16. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    9
    X-meny jsem sice začal sledovat až od První třídy, ale už od toho mě to uchytilo. James McAvoy a Michael Fassbender jsou perfektní herci, kteří podali ze všechny díly super výkony. Stejně jako McAvoy bych neváhal a ostříhal bych si vlasy kvůli roli Xaviera. Film se hodně líbil. Nejlepšími a nejvíce důležitými postavami jsou určitě Charles, Erik, Raven a podle mě jsou zásadní také postavy Kurt a Peter. Příběh byl dosti napínavý, scéna ve škole byla epická. Jean jako nejsilnější mutant - WOW. Za mě povedený film se silným příběhem a perfektním obsazením (En Sabah Nur - Oscar Issac, kterého bych nebýt úvodní scény býval nepoznal :D (Poe Dameron)).
  17. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    10
    Už od prvních trailerů jsem měl pocit, že tenhle film jsem hledal. Marvel v poslední době válí. Obsazení bylo světové, a na to že si někteří stěžují, že Mads hrál Hannibala a že jim tam nesedí, tak mě tam seděl úplně dokonale. Film měl velice slušné tempo. Příběh byl zvládnut na max a vtipných scén je tam požehnaně (někdo by spíše řekl ,,tak akorát"). Vizuálně - BOMBA. Ze strany efektů nemám co dodat. A nejlepší scéna? Nemůžu si vybrat :D, je jich pekelně dost. Už teď se nemohu dočkat na Strážce a Thora.
  18. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    10
    Zadny jiny dil jsem pred prichodem do kina na tenhle nevidel. MUSIM TO ZMENIT! Prozatim je sedmicka mym nejoblibenejsi filmem z teto legendarni serie. Vin, Paul, Dwayne a Statham jsou to nejlepsi, co muze tenhle dil nabidnout. A NEJ scena? Podle me proskok tremi vezmi s Lykan Hypersportem.
  19. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    9.5
    Nejlepsi Star Wars film ze vsech!!!! Puvodne jsem to same rikal o tretim dile, ale sesmicka zvitezila na cele care. OBSAZENI - PERFEKTNI (az na ztvarneni Bena Sola), Pribeh uzasny a efekty v posledni dobe nejlepsi co jsem videl!!!! Stare postavy jsem tam samozrejme cekal. Smrt Hana Sola je pro me bohuzel minusem. Pak jsem ale zjistil, ze Ford to tak chtel. Na Star Wars budu do kin chodit porad. Rogue One a Epizodu 8 nevyjimaje.
  20. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    10
    NEJlepsi Marvelovka tohoto roku!!!! Zatim ;). Nektere sceny se mi zdaly trosku pomalejsi, ale to napeti a akce se dalo krajet. Vzdy ale budu stat na strane Kapitana. Pro porovnani : Batman vs Superman se dalo vyresit ,,ustne", ale zde jsem pochopil, ze to nekolikrat jen tak nejde. Strasne se tesim na Kapitana a spol. v Infinity War.
  21. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    10
    V poslední době NEJ animák co jsem kdy viděl. Druhý díl je povinností a jsem zvědav na záporáka. Jenže toho se prý dočkáme až v roce 2019 :( SAKRA NECHCI ČEKAT!!!!!!. Odkazy i na jiné filmy byly super a bylo tam i pár Easter eggů. Jsem zvědavý na vystřižené scény, které nám prozradí víc. Tenhle film si koupím ihned jak vyjde.
    • příběh
    • Shakira?? WOW a soundtrack se jí povedl parádně!!!!!
    • propracované a detailně zasazené charaktery postav
    • chování charakterů producenti okoukali od skutečných předloh
    • POPRVÉ jsem viděl film, ve kterém si zvířata uvědomují, že jsou zvířata, a jak se to změnilo
    • best scény: Finnickova věta a ten song v autě XD, lenochod na úřadě, scéna pod mostem, závěrečná scéna s rychlou jízdou (Nick+Judy=LOVE!, je to jasný)
    • ŽÁDNÉ TO NEMÁ