Spider-Man: Homecoming

76%
Spider-Man: Homecoming

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)




Recenze: Spider-Man: Homecoming

Kinobox.cz
80%

Ale největším plusem filmu pro mě rozhodně byl humor. Peter je patřičně ukecaný a leckteré dialogy mají opravdu výborný švih (podstatnou roli hraje opět Happy Hogan v podání Jona Favreaua), nebo až hitchcockovské napětí (scéna zásadního odhalení v Toomesově autě). Ovšem pořád jde především o komedii.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Do třetice všeho dobrého? Ani bych neřekl! Očekávání byla prostě příliš velká a Spidermanovi se je podařilo naplnit jen zčásti. V první řadě bych kladně ohodnotil humornou stránku filmu. Tato verze je ze všech tří rozhodně ta nejvtipnější. Na to všem má lví podíl právě Tom Holland,který skvěle ztvárnil Spidermana jako pubertální ucho co ze sebe sype jednu hlášku za druhou. Akce vypadala dobře a finále bylo originální a hlavně přehledné ( v DC se mají ještě co učit). Michael Keaton je prostě sympatický borec a konečně se z něj stal Birdman v pravém slova smyslu. Jsem za něj velmi rád,že se mu podařilo tak nakopnout uhasínající kariéru. Nápad provázat Spidermana s Avengers byl vážně milionový, protože Downey a Favreu tomuto filmu výrazně prospěli. Teď bych se pokusil shrnout zápory. 133 minut mi občas připadlo jako úplná věčnost a to bych od takového filmu rozhodně nečekal. Kontrolovat hodinky u filmu s vaším oblíbeným hrdinou nikdy neznačí nic dobrého. Domácí videa na začátku byly takové nemastné - neslané. Film se snažil byt každým coulem cool a vtipný, ale častokrát až příliš tlačil na pilu. Na jeden dobry fórek tak připadají další 2 průměrně. Samotný příběh ( ach ten scénář ) mě moc neoslnil a rozjezd filmu se rozjížděl až příliš volným stylem. Zaporák nebyl bůhví jak přesvědčivý a děsivý. Lehce tak zapadne mezi ostatní zloduchy a za nějaký pátek už si na něj jen těžko vzpomenu. Pro mne je tedy stále nejlepší Raimiho verze,která mi sedla o něco více jak stylem vyprávěním, tak akčními scény.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Toto je spíše komedie se Spidermanem. Pro mě osobně je to nejméně povedený díl. Neříkám, že je to špatný film, dal jsem 70%, ale prostě se mi líbí nejméně. Peter Parker mi úplně nesedí, akce jsou spíše průměrné, příběh také žádná sláva. Spidermana mám rád a doufám, že s dalším pokračováním se vrátí i vysoká kvalita.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Těšil jsem se na tolik proklamovanou "marvelovskou verzi Ferrise Buellera", ale místo toho jsem dostal jeden z nejfádnějších superhrdinských filmů poslední doby, jehož ustrašenou konstrukci nezachrání ani velmi povedený cast. Od Iron Mana 2 nejzbytečnější marvelovská sólovka.


Dodatečné informace

Původní název:
Spider-Man: Homecoming (více)
  • USA Spider-Man: Homecoming
  • USA Untitled Spider-Man Reboot
Premiéra v ČR:
6. 7. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
175 mil. USD
Tržby:
880,17 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Spider-Man: Homecoming je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Spider-Man: Homecoming


Podobné


Powered byJustWatch