Tom H. jako Tom H. Účetní omylem poslali peníze za Avengers staršímu herci, ten valil bulvy

Tom H. jako Tom H. Účetní omylem poslali peníze za Avengers staršímu herci, ten valil bulvy
Spider-Man: Bez domova (2021) | Marvel Studios
Šestapadesátiletý Hollander se o zážitek podělil v talkshow Setha Meyerse. Ač se jedná o dávno etablovaného divadelního a filmového herce, jehož filmografie čítá rovněž tituly jako Valkýra nebo Bohemian Rhapsody, výplatní poměry v Marvelu jsou pro něj trochu jiný svět. Nemluvě o tom, že v tomto případě šlo pouze o dodatečné bonusy.
Tom Hollander
Tom Hollander

Herec

„Lidé z účetního oddělení to popletli. Nějaký čas jsme totiž sdíleli tutéž agenturu,“ vysvětloval herec, jenž v Pirátech z Karibiku ztvárnil oblíbeného záporáka Becketta. „Byl jsem navštívit kamaráda, co v Anglii dělá divadlo… Byl jsem v publiku celý nafoukaný, protože jsem právě natočil pořad BBC za třicet tisíc dolarů. Zacinkalo mi upozornění a zkontroloval jsem email od mé agentury, v němž stálo ‚Přišla vám platba za tržební bonus Avengers,‘“ pokračoval Hoolander, podle nějž šlo o sedmiciferné číslo.
„Neřekl bych, že jsem v Avengers. Byla to neuvěřitelná suma. A přitom to nebyl jeho plat, jen bonus. A nikoli kompletní, pouze první. A bylo to víc peněz, než kolik jsem za celý život viděl,“ uzavřel s úsměvem Hollander, jenž nespecifikoval, o jaký díl komiksové série šlo. Nejvýdělečnějším z nich byla týmovka Avengers: Endgame z roku 2019, která na nějaký čas sesadila Avatara z pozice nejúspěšnějšího filmového hitu všech dob. Holland však měl nejvíc času před kamerou v předchozím snímku Infinity War, který rovněž vydělal přes dvě miliardy dolarů.
Tom Hollander
Tom Hollander – Piráti z Karibiku: Na konci světa | Walt Disney Pictures
Sedmadvacetiletý herec navíc táhne vlastní sérii Spider-Man, jejíž dosavadní tři díly taktéž zaznamenaly triumfální čísla. Momentálně se chystá završení tetralogie, přičemž Holland si užívá roční pauzu od hraní po nepříznivém přijetí jeho poslední filmů a hlavně minisérie Přeplněný pokoj, v níž hraje muže zatčeného za šokující zločin.
„Mám z toho trochu respekt,“ poznamenal Holland na adresu Spider-Mana 4 v rozhovoru pro The Hollywood Reporter. „Na čtvrté části filmových sérií se váže stigma. S naší trilogií jsme podle mě odpálili homerun a něco ve mně by rádo odešlo se vztyčenou hlavou. Rád bych předal štafetu dalšímu šťastnému dítěti, které dostane šanci tenhle charakter oživit.“ A pokud se pro někoho štěstí ukrývá také v tučné výplatní pásce, hercova slova mají hned sedminásobnou hodnotu.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Comicbook, The Hollywood Reporter