Thor: Ragnarok

81%
Thor: Ragnarok

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)




Recenze: Thor: Ragnarok

Kinobox.cz
80%

Ale je vskutku osvěžující dívat se na superdrahý superhrdinský film, jehož mnohé scény vypadají jako parodie na superdrahé superhrdinské filmy, i když pořád mají špičkové triky a drahé herce. Ocenil jsem také práci s hudbou, kterou dělal Mark Mothersbaugh a je hodně synth-retro. A zdá se, že Thorův "theme song" je od této chvíle Immigrant Song od Led Zeppelin.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Veškerá očekávání byla naplněna! Taika Waititi zmuchlal veškerou tu mytologii,Thorovu dokonalost a hodil jí do hajzlu. Výsledkem je tak akční jízda,která od první minuty hraje na komediální strunu. No a ve chvíli kdy se na scéně objeví Hulk vše nabere na pořádném tempu při kterém jsem se přímo božsky bavil. Tuna hlášek,zábavných cameo a šílených scén je zde vážně požehnaně. Taika má specifický smysl pro humor a mne zde výtečně sedl. Chvílemi jsem si říkal,že se snímek nese až na sebe parodické vlně. Thor je vykreslený jako obyčejný týpek,který má spoustu řečí a přitom občas šlápne vedle. K dokonalému bohovi hromu má místy opravdu daleko. Hulk je opět skvělej,škoda že je jeho sólo snímek zatím v nedohlednu. Pokud bych měl vypíchnout někoho z vedlejších postav,tak by to byl geniální Goldblum,který si svou roli vyloženě užívá a na plátně to jde znát. Cate Blanchett je taktéž výborná a na první pohled jsem jí skoro nepoznal. Marvel se odhodlal ke statečnému kroku,když jako zápornou postavu udělal ženu. Tenhle risk jim však vyšel všemi deseti,protože Hela je skvělá! Akce je výborně nasnímaná a vrcholem zde pro mne byl souboj v gladiátorské hale a závěrečný souboj,který byl velmi dobře a přehledně natočený. Navíc byl celý snímek výborně ozvučený. Je toho hodně co se mi líbilo,ale vypisováním bych zabil půl večera. Thor 3 je zkrátka výborný snímek,který se u mne co se týče komediálnosti drží na druhém místě hned za Strážci galaxie 2.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
No.. Připadá mi, že nové filmy o superhrdinech dostávají punc komedií. Thor Ragnarok je přeplácaný vším možným a zejména na planetě "Smetiště" dostává až cirkusový nádech. Souboje slušné, příbeh také, ale čeho je moc, toho je příliš. 75% není špatné, ale podle mě to jde s filmy tohoto typu z kopce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Nevím, co bych měl chtít, když ne tohle. Z Marvelu jsem otupělý. Většinou je ok, ale bez čehokoliv, proč by mě to mělo zajímat. Tohle mě zajímalo. Tohle bylo to, co mi nedali Strážci galaxie. Přísnou logiku to háže za hlavu, zato to rozhodně dává smysl. Jak stylisticky, tak i do mnoha zajímavých dějových motivů. Čas u toho utekl zatraceně rychle. Jsem spokojený, jak jsem u komiksu už dlouho nebyl. 4 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Thor: Ragnarok (více)
  • USA Thor: Ragnarok
Premiéra v ČR:
26. 10. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
180 mil. USD
Tržby:
855,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Thor: Ragnarok je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Thor: Ragnarok


Podobné


Powered byJustWatch