Furiosa šlape na pedál. Nadupaný trailer ze světa Šíleného Maxe bere dech úchvatnými záběry

Furiosa šlape na pedál. Nadupaný trailer ze světa Šíleného Maxe bere dech úchvatnými záběry
Furiosa: Sága Šíleného Maxe | Vertical Entertainment
Už za nějaké dva měsíce, konkrétně 25. května, česká kina opět zasmrádnou benzínem a rozezní se zvukem elektrických kytar. Miller možná výrazně pohořel svým vyšinutým romantickým experimentem Tři tisíce let touhy, to ale nic nemění na tom, že v kulisách postapokalyptické pustiny, jíž vládnou auta, opět působí jako doma.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
AI
75%
Anya Taylor-Joy přebírá naplno štafetu po Charlize Theron. tato volba ledaskoho zaskočila, Anya běžně působí spíš panenkovsky než akčně. Na tom ale nakonec bude stát i příběh, který z dívky, jež měla žít poklidný život, udělá vražedný stroj na pomstu. Tuhle proměnu umí Taylor-Joy prodat už z těch pár záběrů. Upoutávka nám dává střípky příběhu, v němž Furiosa spojí síly s jedním padouchem, Immortan Joem (Lachy Hulme), aby dopadla druhého.
Její nemesis ztvárňuje Chris Hemsworth a podle toho, kolik prostoru dostává v traileru, můžeme hádat, že i ve filmu si pořádně užijeme jeho kreací. Hemsworth pod vedením Waititiho objevil v Thor: Ragnarok svou komediální a ztřeštěnou podobu a od té doby se jí nechce vzdát. Podle některých se australský herec právě tehdy našel, jiní by si přáli, aby si dal občas pohov. Do světa Šíleného Maxe má ale jeho figurka jistě šanci zapadnout.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe: 2. trailer | Vertical Entertainment
Po předchozích trailerech se v diskuzích občas ozývaly hlasy, že Furiosa přešla k digitálním trikům, které dopředu znehodnocují výsledek. To byste ale Georgi Millerovi ošklivě křivdili. Jádrem jeho chystaného opusu je opět analogová akce a praktické triky, pouze je více postprodukčně ošetřuje. Před takřka deseti lety v něj studia neměla zdaleka takovou důvěru, musel se tedy trochu uskromnit. U Furiosy se mnohem víc dostáváme k jeho nezkrocené vizi, což nepřekvapivě přináší i údernější stylizaci.
Dřív, než posunutý look odsoudíme z upoutávky, si tedy počkejme na samotný film, kde nebudeme sledovat jen z kontextu vytržené obrazy, ale budeme si na výrazný a záměrně přepálený styl moct zvyknout. Jednotlivé střípky Furiosy už nyní vypadají, že by se daly vystavit v galerii, rozhodně je tedy šance z nich sestavit úchvatný film.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Warner Bros.