Prvním trailerem Furiosa slibuje přepsat žebříčky nejlepších akčňáků i bez Šíleného Maxe

Trailer: Furiosa: A Mad Max Saga. Tvůrci Šíleného Maxe opět šlapou do ohnivých pedálů
Furiosa | Warner Bros.
Dokáže Miller strhnout i tentokrát, když mu na záda brzy přibyde osmý křížek? Neradi bychom ho podceňovali, i když minulý rok uvedl komerční, kritický a divácký propadák v podobě nezařaditelného excesu Tři tisíce let touhy.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
AI
75%
Bizarní love story džina v podobě Idrise Elby a osamělé vědkyně Tildy Swinton byla možná splněným snem pro Millera, ale pro nikoho jiného. První poměrně štědrý trailer na Furiosu, jež pro jistotu přibrala podtitul A Mad Max Saga, aby nebylo publikum zmatené, však dovoluje optimismus.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe: 1. trailer | Vertical Entertainment
Jsme opět vtaženi do absurdního světa, jemuž vládnou auta a kde se každý problém dá vyřešit tím, že se prostě víc šlápne do pedálu. Mad Max, s tváří Toma Hardyho či kohokoli jiného, je však dle očekávání v nedohlednu. Charlize Theron pak v titulní roli nahrazuje Anya Taylor-Joy, jež jí možná není ani trochu podobná, nicméně si úlohu během pár okamžiků celkem přesvědčivě přivlastňuje.
Hrdinku budeme teprve sledovat, jak se stane ostřílenou válečnicí, což známe ze Zběsilé jízdy. Taylor-Joy už ve svých dřívějších rolích v Dámském gambitu či Menu dokázala, že na jedničku zvládá zdánlivě křehkou dívku, v jejímž nitru to vře.
Sekundovat jí bude Chris Hemsworth, který tu vypadá, jako by navlékl nevypraný a neupravený kostým Thora poté, co si ho po posledních Avengers nacpal do kufru a od té doby nevyndal. V ukázce probleskne i tvář Immortan Joea, jenž na první pohled omládl možná o kus víc, než bychom čekali.
Furiosa
Furiosa | Warner Bros.
Podle upoutávky se zdá, že nám Miller chystá darovat přídavek toho, co jsme si před osmi lety tak zamilovali. V tomto ohledu bychom se však měli mít před marketingem na pozoru – opakovat se a splňovat očekávání není styl režiséra Prasátka Babe! Zvlášť v jeho věku, kdy už se opravdu nemusí trápit s případnou zničenou kariérou.
Neměli bychom se tedy divit, pokud při sledování samotného filmu zjistíme, že se Miller v něčem výrazně odkloní, a dokonce se vysměje myšlence, že jsme naivně čekali prostou repetici. Je také dost dobře možné, že mnohem radikálněji vyřkne poselství o ženské agendě, jemuž byla odevzdaná i Zběsilá jízda. Byť stále způsobem, který umožňoval přesah vytěsnit a soustředit se na akci. Nikdo by se asi nezlobil za zážitek podobný hitu z roku 2015, jenže co si na nás Miller chystá?
Jak Furiosa dopadne, se dozvíme v českých kinech 23. května příštího roku. Zatím se podívejte na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.